Sikkerhedsstyrelsen

Hævn-prank på YouTube skal sikre færre fyrværkeriskader

Del

De populære youtubere Novopleco får hævn over Ramus Brohave med en fyrværkeri-prank, hvor Rasmus bliver taget af politiet

YouTube-makkerparret Novopleco har lavet en prank på den populære youtuber Rasmus Brohave for at vise børn og unge, hvor vigtigt det er at overholde de fem fyrværkeriråd. En prank er et videofænomen på YouTube, hvor en eller flere youtubere snyder en anden youtuber.

- Rasmus lavede for noget tid siden en prank på mig for et godt formål, så derfor ville vi gerne lave en prank tilbage på Rasmus, som også var for et godt formål, fortæller Anton Cornelius fra Novopleco.

4 ud at 10 ulykker rammer børn

Antallet af fyrværkeriulykker der rammer børn og unge er stigende. For to år siden ramte hver fjerde fyrværkeriulykke børn og unge under 15 år. Sidste år var det tal steget til fire ud af ti af ulykkerne. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen valgt at satse på at ramme netop denne målgruppe i samarbejdet med Novopleco.

- Det er nødvendigt med en indsats målrettet den helt unge målgruppe på steder, hvor de er af interesse og ikke kun i skolen. Derfor talte vi med målgruppen selv, for at finde ud af, hvor de er og hvad de ser. Her nåede vi frem til, at YouTube, og især YouTube pranks er det mest populære format, så derfor er det det rette sted at sætte ind, siger Lone Saaby, direktør i Sikkerhedsstyrelsen.

I pranken er drengene ved at fyre krudt af før den 27. december. Det er ulovligt i Danmark, hvor det kun er lovligt at fyre af fra den 27. december til den 1. januar. Det bliver opdaget af politiet, der pranker Rasmus. Til slut i videoen fortæller alle tre drenge om de fem fyrværkeriråd.

- Vi har lavet den her prank i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen, fordi vi synes, det er en rigtig god sag og fordi, der er rigtig mange, der kommer til skade derude. En prank er meget YouTube-agtig og vi vil gerne formidle til vores fans, at de skal lade være med at dumme sig med fyrværkeri, siger Albert Dyrlund fra Novopleco.

Se filmen her: https://www.youtube.com/watch?v=1RDtiwC_O-w&t=1s og følg med på Alberts og Antons Instagram og Snapchat frem mod nytår, hvor de vil dele flere gode budskaber om fyrværkerisikkerhed.

De fem fyrværkeriråd

Brug altid beskyttelsesbriller

Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

Gå aldrig tilbage til en fuser

Nøgleord

Kontakter

Camilla Haxgart
Mail: ceh@sik.dk
Tlf: +45 25 43 16 32

Billeder

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Nørregade 63
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum