Haderslev Kommune

Haderslev Kommune skal lære af Island på sundhedsområdet

Del

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune tager på studietur til Island. Formålet er at høste viden om ”Den Islandske Model,” som de seneste år har skabt bemærkelsesværdige resultater på sundhedsområdet.

Haderslev Kommune skal i de kommende år satse massivt på forebyggelse blandt børn og unge. Det mener Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, som er bekymrede over de tiltagende udfordringer med overvægt, ensomhed, misbrug, rygning og fysisk inaktivitet.

Som et led i udvalgets arbejde med at styrke indsatsen for børn og unge, tager de syv udvalgsmedlemmer derfor på studietur til Island. Her er man nemlig gået nye veje for at løse problemerne med de unges dårlige livsstil.

Gevinsterne ved den islandske forebyggelsesmodel er gået verden over. Antallet af 15-16-årige i Island, der havde været fulde inden for den sidste måned, er faldet fra 42 procent for 20 år siden til 5 procent sidste år. Forbruget af cigaretter og hash er faldet næsten lige så drastisk. Dette er sket gennem en politisk vedholdenhed på forebyggelsesområdet i samarbejde med alle centrale aktører i civilsamfundet som har bakket om omkring de konkrete indsatser. Nogle af elementerne er bl.a. restriktioner på køb af alkohol og tobak samt fokus på familielivet og sport og fritidsaktiviteter.

På studieturen til Island vil Udvalget for Sundhed og Forebyggelse blandt besøge forebyggelsesenheden på Reykjavik Universitet, lokale forældrenetværk og foreninger, repræsentanter fra Reykjavik byråd og velfærdsafdelingen, den islandske sundhedsstyrelse med flere.

Studieturen afholdes i perioden 14.-17. april 2019. Prisen forventes at være ca. 15.815 kr. pr. deltager. Flere andre danske kommuner har afholdt eller planlægger at afholde studietur til Island.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Kommunerne fortæller om klima og oversvømmelser på sønderjysk dyrskue15.5.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De sønderjyske kommuner er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue afholdes i Aabenraa den 24. og 25. maj 2019. I år er Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner gået sammen om en stand under temaet klima og oversvømmelser. Der er også vandleg for børnene, man kan møde en politiker og en naturvejleder og så kan man høre om, hvordan kommunerne nu bruger droner i deres vandløbsprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum