Haderslev Kommune

Oplysninger i redegørelse skal vurderes på ny

Del

En enig kommunalbestyrelse vil have ny vurdering af, hvor meget der er fortroligt i redegørelse om Louiseskolen. 

18 stemte for og 13 stemte imod, da kommunalbestyrelsen i aftes drøftede redegørelsen vedrørende den tidligere leder på Louiseskolen.

Redegørelsen omhandler forvaltningens håndtering af afskedigelsen af en tidligere skoleleder samt den efterfølgende dialog med politiet.

I redegørelsen er der også en række opmærksomhedspunkter, som et flertal i kommunalbestyrelsen anbefaler at arbejde videre med. Opmærksomhedspunkterne er blandt andet kommunikation, ledelse og hvordan der fremadrettet kan laves en bedre økonomiopfølgning og ske en udbredelse af kendskabet til whistleblowerordningen, som alle medarbejdere anonymt kan benytte sig af.  

"Jeg værdsætter den gode drøftelse, vi har haft omkring redegørelsen. For mig er det afgørende, at vi kigger fremad og er med til at sikre, at vores medarbejdere trives og føler sig trygge i deres arbejdsmiljø. Redegørelsen kommer med en række opmærksomhedspunkter, som jeg synes er et godt grundlag for at sikre, at lignende situationer undgås i fremtiden" siger Mads Skau.

Meget i både redegørelsen og de mere end 700 siders bilag kan ikke offentliggøres på grund af personfølsomme oplysninger, GDPR og lovgivningsmæssige hensyn, men et enigt kommunalbestyrelsen ønsker, at der tages en ny vurdering af, hvad der kan offentliggøres.

”Vi har hele tiden ønsket mest mulig åbenhed i forbindelse med redegørelsen, og det ønsker vi fortsat. Derfor har en enig kommunalbestyrelse også besluttet, at vi skal have en ny vurdering af, hvad der kan lægges frem”, siger borgmester Mads Skau.

Et flertal i kommunalbestyrelsen anbefaler også, at Økonomiudvalget træffer beslutning om at der sker en politianmeldelse for brud på tavshedspligten, da redegørelsen og bilag, som er behandlet på lukkede møder, er lækket til pressen i sidste uge.

Imod denne beslutning stemte Enhedslistens repræsentant, der ikke mener, at en politianmeldelse vil medføre dom.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Økonomiudvalg indstiller, at direktør stopper i Haderslev Kommune23.4.2024 20:07:28 CEST | Pressemeddelelse

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune har i dag besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med direktør for Børn og Kultur, Charlotte Veilskov, skal ophøre. Begrundelsen er, at økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at direktør Charlotte Veilskov kan lykkes med opgaven. Det er kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige beslutning i sagen. Charlotte Veilskov er fritaget for tjeneste, indtil kommunalbestyrelsen træffer beslutning på kommunalbestyrelsesmødet. Det er hensigten, at dette kan ske den 30. april 2024, idet en fratrædelsesaftale på det tidspunkt forhåbentlig er på plads. I perioden fra direktør Charlotte Veilskovs fritagelse for tjeneste og frem til, at kommunalbestyrelsen træffer beslutning i sagen, varetager kommunaldirektøren funktionen som direktør for Børn og Kultur.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye