Haderslev Kommune

Forsvarsministeren er hovedtaler ved Haderslev Lysfest

Del

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen er hovedtaler ved markeringen af Befrielsen ved Haderslev Lysfest i år. Det er 74 år siden, traditionen med at markere Befrielsen på Haderslev Kaserne startede, og omkring 10.000 mennesker er de seneste år samledes her for at fejre fred, frihed og forsoning 4. maj.

Siden 1950 har man markeret Befrielsen på Haderslev Kaserne. Dermed er det 74 år siden den første lysfesttaler gik på talerstolen i Haderslev, og i år er det landets forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, der skal samle de op mod 10.000 mennesker, der normalt deltager i markeringen i Haderslev.

”Jeg er rigtig glad for, at Troels Lund Poulsen har sagt ja tak til at være hovedtaler ved lysfesten i år. Jeg kan ikke forestille mig nogen mere oplagt end landets forsvarsminister til at sætte ord på den tid, vi er i lige nu”, siger borgmester i Haderslev Kommune, Mads Skau.

”Forsvaret er en central del af vores historie i Sønderjylland, og en stor del af vores hverdag i Haderslev. Derfor glæder det mig, at forsvarsministeren deltager, når vi markerer Befrielsen i Haderslev 4. maj”, siger Mads Skau.

Storstilet markering med op mod 10.000 deltagere

Markeringen af Befrielsen i Haderslev har de seneste år trukket op mod 10.000 deltagere på Haderslev Kaserne 4. maj, efter Haderslev Kommune og Haderslev Garnison i samarbejde udvidede arrangementet. Men siden 1950 har rigtig mange af byens borgere været med til fakkeloptog gennem byen og Store Tappenstreg. En tradition der ikke er ændret, selvom der er kommet nye indslag til.

”Fred, frihed og forsoning er begreber, der knytter sig til befrielsen og Sønderjyllands historie – ikke mindst for garnisonen og byens soldater. Vi ser frem til sammen med kommunen og de mange frivillige kræfter at markere og højtideligholde befrielsesaftenen til et brag af en lysfest. VAAGEN OG TRO”, siger oberst Lars Nygaard, der er regimentschef for Slesvigske Fodregiment.

Årets kunstneriske indslag er Dorthe Gerlach

Årets kunstneriske indslag ved Haderslev Lysfest leveres foruden Slesvigske Musikkorps og Haderslev Domkirkes Pigekor af Dorthe Gerlach.

Dorthe Gerlach er kendt som en fremragende sanger og en stor fortolker af den danske sangskat. Hun er kendt fra bandet HUSH, som hun i 1997 dannede sammen sin mand Michael Hartmann, som solist og fra de populære tv-udsendelser Toppen af poppen.

Program

Haderslev Lysfest markeres med program i dagene op til og hele dagen den 4. maj med arrangementer i Haderslev. Det store fakkeloptog samles på Gravene i Haderslev og går mod Haderslev Kaserne klokken 21.35, hvor aftenen program starter 21.55.

Se hele programmet på www.haderslevlysfest.dk

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Økonomiudvalg indstiller, at direktør stopper i Haderslev Kommune23.4.2024 20:07:28 CEST | Pressemeddelelse

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune har i dag besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med direktør for Børn og Kultur, Charlotte Veilskov, skal ophøre. Begrundelsen er, at økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at direktør Charlotte Veilskov kan lykkes med opgaven. Det er kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige beslutning i sagen. Charlotte Veilskov er fritaget for tjeneste, indtil kommunalbestyrelsen træffer beslutning på kommunalbestyrelsesmødet. Det er hensigten, at dette kan ske den 30. april 2024, idet en fratrædelsesaftale på det tidspunkt forhåbentlig er på plads. I perioden fra direktør Charlotte Veilskovs fritagelse for tjeneste og frem til, at kommunalbestyrelsen træffer beslutning i sagen, varetager kommunaldirektøren funktionen som direktør for Børn og Kultur.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye