Guldborgsund Kommune

Guldborgsund: Slut med olie- og gasboringer - en kæmpe sejr for Lolland-Falster  

Del

Regeringen sætter en stopper for jagten på olie og gas på land og i de indre danske farvande. En historisk og helt rigtig beslutning, siger Guldborgsunds borgmester, John Brædder, der selv har været en af kritikerne.

70 års kamp for at finde olie og gas i den danske undergrund er slut. Efter massiv modstand fra lokale kræfter landet over har regeringen besluttet, at der ikke længere skal bores efter olie og gas på land og i de indre danske farvande. Det har klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt netop meddelt.

Det er en kæmpe sejr for vores lokalområde og for de mennesker, der har kæmpet imod, siger borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder.

”Den her udmelding fra regeringen viser, at man virkelig kan rykke noget, når man går sammen og viser sin modstand mod beslutninger, der er taget centralt uden lokal inddragelse. Det er en kæmpe sejr for vores lokalområde og ikke mindst for foreningen Nul Huller, der har kæmpet indædt mod fracking på Lolland-Falster,” siger John Brædder.

”Det er en historisk vigtig og helt rigtig beslutning, som ministeren i dag har taget. Vi har været dybt bekymrede for den risiko, som fracking vil udgøre for vores grundvand og vores natur. Derfor er jeg helt ubeskriveligt glad i dag. Vi vil simpelthen ikke være med til, at man gambler med vores natur.”

”Jeg håber, at dette kan være med til, at man fremover tænker sig om en ekstra gang, inden man åbner for den type af projekter.”

Nøgleord

Kontakter

Borgmester John Brædder, tlf. 25 18 03 90

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Massiv indsats i Guldborgsund på demensområdet: Alle medarbejdere og ledere på plejecentrene efteruddannes med ny viden og inspiration om demens17.9.2018 14:50pressemeddelelse

På onsdag den 19. september samles 200 medarbejdere og ledere til en fælles start på det ambitiøse forløb ”Fra Plejekultur til Omsorgskultur”. Frem til udgangen af 2019 vil de ansatte på kommunens plejecentre blive efteruddannet og inspireret til deres daglige arbejde og samvær med mennesker med demens. Målet er større trivsel og mere livskvalitet for borgere med demens.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum