Guldborgsund Kommune

Guldborgsund: Slut med olie- og gasboringer - en kæmpe sejr for Lolland-Falster  

Del

Regeringen sætter en stopper for jagten på olie og gas på land og i de indre danske farvande. En historisk og helt rigtig beslutning, siger Guldborgsunds borgmester, John Brædder, der selv har været en af kritikerne.

70 års kamp for at finde olie og gas i den danske undergrund er slut. Efter massiv modstand fra lokale kræfter landet over har regeringen besluttet, at der ikke længere skal bores efter olie og gas på land og i de indre danske farvande. Det har klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt netop meddelt.

Det er en kæmpe sejr for vores lokalområde og for de mennesker, der har kæmpet imod, siger borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder.

”Den her udmelding fra regeringen viser, at man virkelig kan rykke noget, når man går sammen og viser sin modstand mod beslutninger, der er taget centralt uden lokal inddragelse. Det er en kæmpe sejr for vores lokalområde og ikke mindst for foreningen Nul Huller, der har kæmpet indædt mod fracking på Lolland-Falster,” siger John Brædder.

”Det er en historisk vigtig og helt rigtig beslutning, som ministeren i dag har taget. Vi har været dybt bekymrede for den risiko, som fracking vil udgøre for vores grundvand og vores natur. Derfor er jeg helt ubeskriveligt glad i dag. Vi vil simpelthen ikke være med til, at man gambler med vores natur.”

”Jeg håber, at dette kan være med til, at man fremover tænker sig om en ekstra gang, inden man åbner for den type af projekter.”

Nøgleord

Kontakter

Borgmester John Brædder, tlf. 25 18 03 90

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund på visionsseminar i venskabsbyen Rostock9.2.2018 13:32pressemeddelelse

I dag, fredag, vender byrådet hjem efter et døgn i Rostock, hvor visionerne for de næste fire år bogstaveligt talt er skitseret. En grafisk facilitator tegnede byrådets visioner og satte dermed billeder på politikernes ord. ”Det har virkelig været en positiv rejse. Både at være sammen hele byrådet – nye som erfarne. Men også den fælles rejse med at tegne et fælles billede af, hvor vi gerne vil bevæge os hen. Et billede af, hvordan vi gerne vil have, at kommunen ser ud i 2022, når denne byrådsperiode rinder ud. Vi har kun fire år og vi har masser af ambitioner og mål vi vil nå, så vi er i den grad i arbejdstøjet - alle er opsatte på at gøre en forskel og sammen skabe en endnu stærkere kommune” siger en glad John Brædder. "Vi har talt meget om tidlig indsats og samskabelse. Det vil vi arbejde videre med. Vi vil videreudvikle og udbrede samskabelse med borgerne, så vi sammen kan finde de bedste løsninger på fælles opgaver”. Der er enighed om, at vi stadig fastholder kursen i forhold til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum