Programleder stopper

Del

Udviklingen af havnen i Nykøbing Falster har været i gang i en årrække, og det store forarbejde er ved at være klar til at blive realiseret. Dette skifte betyder, at programlederen for udviklingen af havnen har valgt at søge nye udfordringer.

Hele havneområdet i Nykøbing Falster skal omdannes til til et rekreativt område med boliger, kulturinstitutioner, adgang til vandet og masser af grønne områder.
Hele havneområdet i Nykøbing Falster skal omdannes til til et rekreativt område med boliger, kulturinstitutioner, adgang til vandet og masser af grønne områder. Illustration: E+N Arkitektur

Den 1,4 kilometer lange erhvervshavn i Nykøbing Falster er under stor omdannelse til et rekreativt område med boliger, kulturinstitutioner, adgang til vandet og masser af grønne områder. Hele det indledende arbejde for denne omdannelse har programleder Anders V. Møller stået i spidsen for.

”Jeg blev ansat i november 2020, og udstyret med en computer og en telefon var det bare i gang. Missionen var klar; Omdan erhvervshavnen til en ny levende bydel med adgang til vandet. Og siden den dag tilbage i november, er det gået stærkt. Vi har udarbejdet en helhedsplan for udviklingen af hele havnen, lavet grundarbejdet for det nye Bastebro Hus, hvor Museum Lolland-Falster, biblioteket, borgerservice og kulturskolen skal være. Vi har lavet en designmanual for hele området, og prospekter for den kommende bro over Guldborg Sund, svømmeområde, Bropladsen og områdets boardwalk. Selvom man ikke fysisk kan se hvor meget der er sket, har der godt nok været fart på, og det har været rigtig sjovt og spændende at stå i spidsen for, men nu søger jeg nye udfordringer, og der skal derfor nye kræfter til at stå for hele realiseringen af de mange planer for området” siger programleder Anders V. Møller.

Udviklingen af et helt nyt område i Nykøbing Falster er en stor opgave, og der er mange små og store dele, der skal løses. Lige fra de helt overordnede beslutninger om placeringer af bygninger og fondsansøgninger til helt konkret udvikling af forsyningsledninger og vejforløb.

”Vi har sat stor pris på det arbejde, der er leveret. Jeg kan godt jeg kan sige, at vi ikke stod hvor vi gør i dag, hvis ikke det var for Anders´ store arbejde. Nu afslutter vi hele det grundlæggende arbejde for udviklingen af havnen i Nykøbing Falster, og det fundament der ligger, er bundsolidt. Jeg ser nu frem til at den store udvikling vi er i gang med, også viser sig fysisk” siger kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune Søren Bonde.

Én af de opgaver programleder Anders V. Møller har haft særlig fokus på er inddragelse af de mange interessenter omkring udviklingen af havnen. Det er både erhvervsdrivende, myndigheder, institutioner, borgerne i området og mange andre. Dialogen med de mange interessenter omkring havnen har været en af hjørnestenene i programlederens arbejde.

”En så stor udvikling kræver tæt dialog med mange mennesker. Etableringen af et helt nyt område bliver en lang større succes jo flere der bidrager. Eksempelvis har vi kørt et større forløb med områdets unge mennesker, som har besluttet hvordan et område i den sydlige del af havnen skal se ud. Det har været meget inspirerende at have de unge så tæt på udviklingen, og se deres engagement og kompetente inputs, og jeg glæder mig meget til at se området, når det er etableret. Hvis udviklingen af havnen skal blive en succes, er det vigtigt at så mange meninger, holdninger og hensyn bliver taget og lyttet til, og den opgave har jeg vægtet højt” fortæller programleder Anders V. Møller.

Havnestyregruppen, bestående af relevante kompetente medarbejdere og chefer, som i hele forløbet har støttet op om Anders V. Møllers arbejde på kompetent vis, vil nu danne sig et nærmere overblik over realiseringsopgaverne og sætte holdet på ny efter sommerferien.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye