Grøn Pulje støtter flere lokale projekter i Nysted

Del

Fem foreninger har netop fået tildelt støtte fra Grøn Pulje Nysted. Blandt andet gives der støtte til byens julemarked og den lokale skytteforening. I alt fordeles 69.294 kroner til byens foreninger.

Grøn Pulje Nysted er netop blevet fordelt.
Grøn Pulje Nysted er netop blevet fordelt.

Når et nyt vedvarende energianlæg etableres, skal ejeren af anlægget indbetale et beløb til Grøn Pulje, som borgerne i lokalområdet herefter kan ansøge om. Pengene til Grøn pulje indbetales af udvikleren af energianlægget og administreres af Guldborgsund Kommune.  

I januar åbnede Guldborgsund Kommune op for ansøgninger til Grøn Pulje Nysted, og ind er kommet ansøgninger fra 10 ansøgere for et beløb på i alt 197.294 kroner. Da beløbet overskrider de de resterende puljemidler, har der skullet prioriteres mellem de mange gode projekter.  

Ansøgningerne til projekterne er alle drøftet og besluttet i samarbejde mellem Teknik, Klima og Miljøudvalget og Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget. 

- Det er nogle rigtigt spændende og alsidige ansøgninger, der er kommet ind. Lokalområdet har virkelig budt ind med mange gode ting, både indenfor turisme og projekter i foreningslivet. I en perfekt verden kunne vi tildele alle projekter støtte, men der er desværre et loft på puljen. Derfor er administrationen i dialog med de ansøgere, som ikke fik støtte i denne omgang, om andre puljer, hvor der kan eventuelt kan søges fra, siger Ole K. Larsen, formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget. 

Puljen fordeles mellem følgende projekter: 

Børnehytten Kettinge gl. savværk: Skab til udendørs hjertestarter - 7.000 kr. 

Frejlev-Vantore Skytteforening: Digitale skydeskiver: 12.500 kr.  

Eventyrlige Nysted: Eventyrligt julemarked – 12.000 kroner.  

B1990: Petanquebane – 20.000 kroner 

Nysted Kajak- og Roklub: Bordbænkesæt - 17.794 kroner 

- Jeg er glad for at borgerne i så høj grad har budt ind med projekter. Det viser, at de her puljer er et kærkomment tiltag, som kan bidrage til udviklingen i vores landdistrikter, samtidig med at vi får udbygget vores vedvarende energi. Der er en stor iderigdom, som jeg er glad for vi kan honorere og hjælpe på vej, siger formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget Jesper Blomberg.  

Om Grøn pulje 

Grøn pulje har til hensigt at fremme accept af og engagement i udbygningen med solceller og vindmøller.    

Folketinget har vedtaget, at kommunerne i Danmark er forpligtet til at oprette en Grøn Pulje, hvor opstillere af vedvarende energianlæg skal indbetale et beløb, som kommunerne herefter administrerer.  

Nærområderne omkring de vedvarende energianlæg kan herefter ansøge om midler til et projekt, der skaber værdi for lokalområdet.  

Guldborgsund kommune administrerer midlerne, som du kan søge og anvende til projekter, der hovedsageligt ligger i nærhed af de nye vedvarende energianlæg. Midlerne i Grøn pulje kan anvendes til mange forskellige formål, herunder grønne tiltag, landskabelige, rekreative eller kulturelle formål mv. Læs mere om Grøn pulje her  

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye