Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune beder Folketinget droppe årets nationale test i folkeskolen

Del

Det giver ingen mening at gennemføre nationale test i år, lyder det fra Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune. Der skal fokuseres på undervisning og trivsel, ikke på en test, der i forvejen er omstridt og i øvrigt på vej til at blive lavet om.

Drop årets nationale test i folkeskolen. Sådan lyder opfordringen i et brev fra Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg og Folketingets covid-19-følgegruppe.

Folketinget har ellers besluttet – trods massiv kritik – at de nationale tests skal gennemføres i år. Godt nok er testperioden blevet forlænget, men det er ikke godt nok, mener Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsundt, der blandt andet skriver følgende i brevet til ministeren og politikerne:

”I dette meget atypiske skoleår er størstedelen af tiden for mange elevers vedkommende brugt bag skærmen. Vi mener derfor, at elevernes og lærernes tid resten af året skal bruges på undervisning og trivselstiltag fremfor at gennemføre nogle tests, der forhåbentlig og sandsynligvis er på vej ud til fordel for et nyt og bedre nationalt evaluerings- og bedømmelsessystem.

Vi har i Guldborgsund Kommune fokus på at hæve elevernes faglige niveau og sociale trivsel, og vi mener ikke, at en gennemførelse af de nationale test i år bidrager til dette. Tværtimod. I bedste fald vil det være spild af tid. Det er undervisning, der hæver elevernes faglige niveau, og det er trivselstiltag og samvær, der styrker deres motivation og forudsætninger for at lære. Så lad os bruge den sidste del af skoleåret på det, vi ved, der virker.”

Guldborgsund Kommune står langt fra alene med sin kritik af beslutningen om at gennemføre de nationale test. Flere kommuner kritiserer beslutningen, og Børn, Familie og Uddannelsesudvalget håber derfor, at man på Christiansborg nu vil revurdere beslutningen. Også selvom ministeren har meldt ud, at hun fastholder behovet for de nationale test i år.

”Der er ikke behov for test, men for at få eleverne godt tilbage i skole igen og styrke deres motivation og trivsel, som i den grad er blevet sat på prøve under coronanedlukningen. Her hjælper en national test altså ikke på hverken trivslen eller det faglige niveau,” siger Simon Hansen (S), formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund.

Næstformand i udvalget, Claus Bakke (V) er enig. Han mener, der skal vises tillid til kommunerne og skolerne, der er langt bedre til at vurdere, hvad eleverne har behov for her og nu.

”Vi har fuld tillid til, at skolelederne og lærerne ved, hvad der skal til på den enkelte skole, i den enkelte klasse og for den enkelte elev. Her er nationale test ikke løsningen, så det forekommer mig at være en beslutning, der er truffet lidt for langt væk fra virkelighedens verden,” siger Claus Bakke.

Hvis årets nationale tests fastholdes, vil Guldborgsund Kommune søge ministeriet om dispensation fra kravet.

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum