Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Grønlands Nationalteater og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro indleder fireårigt samarbejdsprojekt

Del

Med millionstøtte fra A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden og Færchfonden vil de to teatre i perioden 2021 – 2024 sætte en lang række inspirerende og innovative teateraktiviteter i søen i både Grønland og Danmark. Initiativet udspringer fra Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret

Foto: Fred Gustavos
Foto: Fred Gustavos

Støttet af nogle af Danmarks mest indflydelsesrige fonde er Grønlands Nationalteater (GL) og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret (DK) gået sammen i et enestående partnerskab - under den verdensomspændende pandemi - med titlen Corvus Corax 20XX, som skal udspille sig over de næste fire år.

Lederen af Grønlands Nationalteater, Susanne Andreasen, siger: “Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret har både mange års erfaring med internationale samarbejder, men de har også et fast greb i lokalbefolkningen og så arbejder de med mange aspekter af scenekunsten, det vil vi rigtig gerne lære noget af. Vi har 10 år på bagen som Nationalteater, men bygger på en stærk teatertradition som trækker tråde til Odin-traditionen, så dette samarbejde giver mening på flere planer. Samtidig er deres skuespillere nogle multikunstnere, sådan som vi også har nogle dygtige multikunstnere her og jeg ser virkelig frem til at lave en udveksling og bygge noget op sammen med de gode folk fra Holstebro.”

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets leder, Per Kap Bech Jensen udtaler: “Samarbejdet med Grønlands Nationalteater er et nyt eventyr for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret. Til trods for at have besøgt mere end 33% af alle lande på kloden har teatret endnu ikke været på Grønland. Det Grønlandske Nationalteater har et særligt publikum som strækker sig ud over mange tusinde kilometer af fantastisk natur, myter og kultur, som vi glæder os til at opleve og skabe sammen med. Projektets navn Corvus Corax er jo baseret på ravnens mytiske tilstedevær på både Grønland og i Danmark, såsom Hugin (Tanken) og Munin (Mindet). Samarbejdet vil ikke blot give os nye opdagelser mellem verdener, men forhåbentlig skabe et evigt venskab mellem teatrene.

Planlægningen af de talrige arrangementer har allerede været i gang længe. Til oktober finder to indledende begivenheder sted. Dels rejser Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret for første gang i teatrets mere end 50 år historie på turné til Grønland, nærmere bestemt Nuuk. Grønlands Nationalteater sender en forestilling til Holstebro, hvorefter aktiviteten i det øvrige Danmark formodentlig fortsætter.

Corvus Corax er latin for den intelligente ravn, som indgår i både grønlandsk og dansk mytologi og vil i det grønlandsk-danske projekt referere til såvel traditionen som til fremtiden. Projektets mangfoldige aktiviteter skal bygge på de erfaringer, som ligger i de to teatres kulturelle identitet og baner samtidigt nye veje for scenekunstnerisk udvikling og samarbejde. Initiativet skal i sidste ende munde ud i holdbare og langvarige samarbejdsformer, som rækker ud over projektets nuværende tidsperiode. Desuden vil dramaturgistudiet på Aarhus universitet følge projektets gang pga. projektets relevans for studiet.

Aktiviteterne i de fire projektår vil først og fremmest bestå af:

1) Lokalt funderede og inddragende festivalsformater i både DK og GL med kulturel byttehandel som grundmodel, og hvor drivkraften kommer fra kunstnere fra de to teatre i tæt samarbejde med den lokale, danske og grønlandske befolkning.

2) Cirkulation af forestillingsturnéer med begge teatre i DK og GL.

3) Scenekunstnerisk laboratorium for kulturelle byttehandler og scenekunstnerisk udvikling i et samarbejde mellem de to teatre og med videnskabelig erfaringsopsamling fra blandt andre Aarhus Universitet.

4) Opbygning af nye partnerskaber, der bæredygtigt skal sikre samarbejdet efter de fire projektår.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Fred Gustavos
Foto: Fred Gustavos
Download

Links

Information om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

IKARUS STAGE ARTS PÅ ÆRØ24.6.2021 18:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Ikarus Stage Arts fra Nordisk Teaterlaboratorium har været en tur på Ærø. Her optrådte de i Den gamle Købmandsgaard samt lavede parader igennem byerne Ærøskøbing og Marstal. Her blev forbipasserende et medfølgende publikum, sammen med de institutioner som var inviteret med. Herunder deltog børnehaverne Kernehuset og Pippihuset, en klasse fra Marstal skole, og børn fra Ærø Friskole Begivenhederne var arrangeret i samarbejde med bibliotekerne på Ærø.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum