Grøn skattereform skal være en hovedmotor i omstillingen
Klimabevægelsen roser regeringen for at ville bruge en ensartet CO2-afgift som en hovedmotor i den grønne omstilling, men ønsker sikring for at afgiften leverer nok reduktioner og at store udledere ikke slipper.

Klimabevægelsen i Danmark glæder sig over at regeringen nu ønsker at indføre en ensartet CO2-beskatning. Regeringens udspil følger i store træk de anbefalinger, som Klimabevægelsen har ført kampagne for på hjemmesiden fourenerenbetaler.dk.
- I godt to år har vi samlet tusindvis af underskrifter på, at den som forurener mest skal betale mest. En høj og ensartet afgift på drivhusgasudledninger er nemlig det mest effektive værktøj vi har, siger Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen i Danmark.
Klimabevægelsen roser især at afgiften ønskes at være en hovedmotor i den grønne omstilling.
- Regeringen sigter efter 3,7 mio. tons CO2-reduktion i industrien samt et bundniveau for afgiften. Det er gode tegn på at regeringen faktisk har lyttet til Klimarådets og Klimabevægelsens flerårige anbefalinger, siger Frederik Roland Sandby, der fortsætter:
- Det tyder på at Mette Frederiksen faktisk ønsker at levere på sine grønne nytårsløfter.
Regeringen skal ikke være bange for at skrue ambitionerne op
Ifølge Klimabevægelsen er der dog stadig plads til forbedringer. Klimabevægelsen er især kritisk over for de gunstige rabatter til de største forurenere samt niveauet på afgiften:
- Afgiftens niveau skal nok også skrues op hvis vi ønsker at komme helt i mål. Aftalen bør blive genbesøgt hvert andet år, for at sikre at afgiftsniveauet er højt nok til at nå vores klimamål, siger Frederik Roland Sandby.
Kontakter
Frederik Roland SandbySekretariatslederKlimabevægelsen i Danmark
Tlf:+45 2295 4047sandby@klimabev.dkBilleder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C
+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/
Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.
Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.
Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab.
Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.
Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark
Opbakning til lokale vindmøller vokser markant20.5.2022 11:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Ny meningsmåling viser at opbakning til vindmøller visse steder er fordoblet. Klimabevægelsen kræver politisk handling.
Aktivister blokerer Transportministeriet og kræver projekt Lynetteholm sat på pause12.5.2022 14:53:38 CEST | Pressemeddelelse
Aktivister fra Den Grønne Ungdomsbevægelse startede blokaden i protest over udfaldet af dagens samråd i Transportudvalget om projekt Lynetteholm.
Ny klimafremskrivning bringer os længere fra 1,5 graders målet28.4.2022 18:57:11 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen udgiver i dag den årlige fremskrivning af Danmarks drivhusgasudledninger, og denne gang er det et tilbageskridt for den grønne omstilling
Ny kritik af Lynetteholmens VVM-rapport bør forårsage byggestop26.4.2022 12:48:35 CEST | Pressemeddelelse
Foreningen Klimabevægelsen i Danmark og Den Grønne Ungdomsbevægelse mener at projekt Lynetteholm skal bremses, indtil de samlede miljø- og klimakonsekvenserne er blevet belyst og løst.
Det Konservative Folkeparti i Frederiksberg foreslår at kommunen skal indregne CO2 i dens indkøb25.4.2022 12:30:03 CEST | Pressemeddelelse
Økonomi og klimahensyn skal sidestilles. Derfor skal kommunen indregne en pris på 1500 kroner per ton CO2 ved fremtidige indkøb over 50.000 kroner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum