Den Jyske Opera

Gratis udendørs operakoncert i hjertet af Aarhus d. 12. juni

Del

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester inviterer til den første store udendørs operakoncert i 2021: Opera i Parken i Skanseparken, Aarhus C.

Operakoncert for alle
Opera i Parken er for gæster i alle aldre, som er nysgerrige på, hvad opera er for en størrelse, og for faste operagængere, som kan glæde sig til at høre flere operaperler og få en smagsprøve på en ukendt operaskat. Skanseparken lives op af storslået musik, når Aarhus Symfoniorkester sammen med hele Den Jyske Operas Kor og en række solister fra den kommende sæson indtager scenen og møder publikum under åben himmel.

Musikken opleves anderledes i det fri
"Når opera og klassisk musik flyttes ud af de vante rammer i konventionelle teater- og koncertsale, skabes der mulighed for at opleve musikken på en ny måde. Vi glæder os til at møde publikum til et af årets første og største koncerter under åben himmel," siger operachef Philipp Kochheim, Den Jyske Opera.

"Vi er glade for at kunne annoncere Opera i Parken for tredje gang. Vi værdsætter vores mangeårige samarbejde med Den Jyske Opera og glæder os over igen at kunne møde byens borgere til en stor udendørs operakoncert," siger Musikchef Jesper Nordin, Aarhus Symfoniorkester.

Højest 2.100 publikummer
Operakoncerten bliver afholdt med udgangspunkt i myndighedernes gældende restriktioner og anbefalinger. Normalt er der plads til cirka 4.000 publikummer til Opera i Parken i Skanseparken, men der lukkes kun 2.100 publikummer ind i år. Koncertpladsen opdeles i sektioner med hver sin indgang, og publikum har kun adgang til den sektion, de har billet til. Der vil være personale til at vejlede med at holde afstand. For at få adgang til koncerten skal publikum booke billet på jyske-opera.dk og have et coronapas.

PRAKTISK INFO MEDVIRKENDE
Tidspunkt Lørdag d. 12. juni 2021 kl. 15.00 - ca. 17.00 Konferencier Stine Rosengren
Sted Skanseparken, Aarhus C Dirigent Anna Skryleva

Pris Gratis

Billet Bookes på jyske-opera.dk

Den Jyske Operas Kor

Coronapas Skal medbringes Aarhus Symfoniorkester
Mad og drikke 
Må gerne medbringes
Solister Ksenia Antonova · Christian Damsgaard · Randy Diamond · Sidsel Aja Eriksen · Morten Grove Frandsen · Trond Halstein Moe · Lena Haselmann · Laura Scherwitzl

Dagens koncertprogram
Konferencier Stine Rosengren, kendt som radiovært og operasanger, leder publikum igennem dagens program. Flere operakunstnere kan opleves, når hele Aarhus Symfoniorkester sammen med Den Jyske Operas Kor og nationale og internationale solister fra den kommende sæson giver musikalsk liv til Skanseparken. Publikum kan se frem til at høre uddrag fra kendte klassikere som Carmen og La Bohème og en mere ukendt operaskat som Fête galante, der i år skulle være opført for første gang i 60 år, men blev aflyst i starten af 2021 pga. corona. Ud over komponister som Bizet, Puccini og Schierbeck kan uddrag fra værker af Mozart, Verdi, Strauss og andre opleves.
Koncertprogrammet kan ses cirka en uge inden koncerten på hjemmesiden.


Sektionsopdelt koncertplads i Skanseparken, Aarhus C
Koncertpladsen er opdelt i fem sektioner med hver sin indgang. Publikum har kun adgang til den sektion, der er påtrykt deres billet. Koncerten er kun for siddende gæster, så publikum kan medbringe tæppe eller stol til at sidde på. Foran scenen i sektion A kan man dog kun sidde på medbragt tæppe.


Yderligere informationer
Koncertgæsterne kan orientere sig om yderligere informationer på Den Jyske Operas hjemmeside, der løbende vil blive opdateret.


Opera i Parken er skabt i et samarbejde mellem Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester med støtte fra
Jyllands-Postens Fond, Fedora, 15. juni Fonden, Salling Fondene, Aarhus Kommune og med hjælp fra frivillige ReThinkers.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger eller interview kontakt venligst Anne Visby Larsen, mobil 29 80 42 73, mail avl@jyske-opera.dk.

Billeder

Fotograf Kåre Viemose for Den Jyske Opera.
Fotograf Kåre Viemose for Den Jyske Opera.
Download
Koncerten er kun for siddende publikum og kræver billet. Koncertpladsen er opdelt i fem sektioner med hver sin indgang og toilet. Sektion A: Kun siddepladser på medbragt tæppe. Sektion B-E: Siddeplads, medbragt stol el. tæppe
Koncerten er kun for siddende publikum og kræver billet. Koncertpladsen er opdelt i fem sektioner med hver sin indgang og toilet. Sektion A: Kun siddepladser på medbragt tæppe. Sektion B-E: Siddeplads, medbragt stol el. tæppe
Download
Fotograf Kåre Viemose for Den Jyske Opera.
Fotograf Kåre Viemose for Den Jyske Opera.
Download
Download
Download

Links

Information om Den Jyske Opera

Den Jyske Opera
Den Jyske Opera
Skovgaardsgade 2c
8000 Aarhus C

https://www.jyske-opera.dk/

Den Jyske Opera / Danish National Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni. Vi støttes af Kulturministeriet og Aarhus Kommune, har hjemsted i Aarhus og turnerer rundt i hele Danmark med både traditionel og innovativ opera for alle aldre og for både operaelskere og operajomfruer.

Den Jyske Opera har siden 1947 arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau.

Den Jyske Opera er Danmarks største turnerende operakompagni og har 60 ansatte fordelt på kunstnerisk personale - herunder et fuldtidsansat kor, administration, teknisk afdeling og skræddersal. På turneerne kommer vi på små og store spillesteder og også på Det Kongelige Teater i København og samarbejder rundt i Danmark med de fem landsdelsorkestre: Aarhus Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Følg pressemeddelelser fra Den Jyske Opera

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Jyske Opera

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum