Den Jyske Opera

22. marts starter billetsalget til hele Den Jyske Operas sæson 2022-23 i Musikhuset Aarhus

Del
Fra 22. marts kan man købe billetter i forsalg til alle forestillinger i Den Jyske Operas sæson 2022-23 i Musikhuset Aarhus. Sæsonen byder på en ikonisk musical i Hollywoods guldalder, en dobbeltopera med højspændt drama og en fortryllende forestilling for familier og børn fra 7 år.

I Musikhuset Aarhus starter forsalget af sæsonpakken tirsdag d. 22. marts og løssalget torsdag d. 31. marts. Begge dage kl. 10 via jyske-opera.dk.

Ikonisk musical: Sunset Boulevard

Andrew Lloyd Webber hylder 1950’ernes glamourøse Hollywood i en fortælling om kærlighed, jalousi og mord. Én af dansk teaters stærkeste kræfter, Tammi Øst, går i fodsporene på legendariske skuespillere som blandt andre Glenn Close i rollen som den glemte stumfilmstjerne Norma Desmond. Over for hende synger musicalperformer Randy Diamond rollen som Joe Gillis, den mislykkede manuskriptforfatter, som Norma Desmond forelsker sig i.

Andrew Lloyd Webber er én af vor tids mest succesrige musicalkomponister, der med klassikere som Jesus Christ Superstar, Evita, Cats og The Phantom of the Opera har underholdt og bevæget publikum i årtier.

Man kan se frem til at opleve livemusik i stor skala, når et stort internationalt ensemble indtager Store Scene i Musikhuset Aarhus sammen med Aarhus Symfoniorkester. Operachef Philipp Kochheim instruerer musicalen i en opsætning med mere end 85 medvirkende, mens den anerkendte musicaldirigent Andy Massey er i front for ensemblet, Den Jyske Operas Kor og Aarhus Symfoniorkester.

Opføres på engelsk med danske overtekster.

  • Gratis Musikalsk Optakt 6. august i Musikhuset Aarhus

Spilleperiode
Musikhuset Aarhus: 12., 13., 18., 19. og 20. august 2022

Billetter Musikhuset Aarhus
Standard kr. 425,- / 565,- / 695,-
Unge u/25 år og studerende kr. 345,- / 485,- / 615,-
Billetsalget er allerede i gang til Sunset Boulevard på jyske-opera.dk

Dobbeltopera-thriller: La Vendetta / I Pagliacci

Den Jyske Opera forener et af operarepertoirets mest populære værker, I Pagliacci (dansk titel: Bajadser), med en genfunden dansk perle, La Vendetta, der lige så godt kunne være skrevet som en nervepirrende thriller til Netflix!

I dobbeltoperaen La Vendetta / I Pagliacci opfører et kompagni meget lig Den Jyske Opera operaen La Vendetta, alt imens de er i fuld gang med prøverne til deres næste produktion, operaen I Pagliacci. Når første opera er forbi, ”inviteres” publikum om bag scenen. Her udspiller der sig et højspændt drama blandt operaens ansatte med katastrofale følger.

Musikchef Christopher Lichtenstein dirigerer Den Jyske Operas Kor og på skift Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester, mens operachef Philipp Kochheim står i spidsen for iscenesættelsen af dobbeltoperaen, som bl.a. har den danske tenor Peter Lodahl på rollelisten. Publikum kan derudover glæde sig til et genhør med Dorothea Spilger, Iurie Ciobanu, Michael Bachtadze og mange andre.

Opføres på italiensk med danske overtekster.

  • Gratis Musikalsk Optakt 12. november i Musikhuset Aarhus

Spilleperiode
Musikhuset Aarhus: 30. november, 1., 2., og 3. december 2022
Turné: 7. oktober – 3. december 2022

Billetter Musikhuset Aarhus
Standard kr. 350,- / 485,- / 595,-
Unge u/25 år og studerende kr. 270,- / 405,- / 515,-

Fortryllende familieforestilling: Tryllefløjten

Forældre og bedsteforældre kan lade børnene opdage musikkens og kunstens verden med denne helt særlige opsætning af Mozarts udødelige Tryllefløjten. Operaen handler om det gode mod det onde - om lysets kamp mod mørket. Forestillingen præsenterer nuværende og kommende Mozart-fans for alle de berømte melodier. Som prikken over i’et hentes orkestret op i øjenhøjde, så alle i salen kan opleve glæden ved den uendeligt smukke musik, som har fortryllet generationer af både børn og voksne.

Den tyske instruktør Dominik Wilgenbus er med en lang række opsætninger af bl.a. opera, teater, musicals og værker for børn klædt godt på til at iscenesætte Tryllefløjten. Det er første gang, at Jonathan Koppel, Simone Lichtenstein og Steffen Bruun synger på Den Jyske Opera, og der er glædeligt gensyn med Guibee Yang, Leif Jone Ølberg, Cassandra Lemoine, Christian Damsgaard og Thomas Christian Sigh. I front står musikchef Christopher Lichtenstein og dirigerer på skift Aarhus Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Sønderjyllands Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester.

Opføres på dansk i en bearbejdelse for familier og børn fra 7 år.
Varighed: ca. 1 time og 45 min. inkl. pause.

  • Gratis Musikalsk Optakt 28. januar 2023 for familier i Musikhuset Aarhus

Spilleperiode
Musikhuset Aarhus: 2., 3., 4., 10. og 11. februar 2023
Turné: 2. februar – 18. marts 2023

Billetter Musikhuset Aarhus
Standard kr. 350,- / 485,- / 595,-
Børn, unge u/25 år og studerende kr. 80,-

Billetsalg

Forsalg af sæsonpakke 22. marts

Forsalget til alle Den Jyske Operas forestillinger i Musikhuset Aarhus starter online tirsdag d. 22. marts kl. 10. Her kan man købe billet til alle tre forestillinger og spare 75 kr. pr. billet på standardprisen. Gå til forsalg d. 22. marts via www.jyske-opera.dk/billet. Billetter kan også købes ved henvendelse til billetsalget i Musikhuset Aarhus. Se åbningstider på www.musikhuset.dk/praktisk-info/abningstider 

Løssalg 31. marts

Løssalget til alle Den Jyske Operas forestillinger i Musikhuset Aarhus starter online torsdag d. 31. marts kl. 10. Gå direkte til billetsalg d. 31. marts via www.jyske-opera.dk/opera-2022-23. Billetter kan også købes ved henvendelse til billetsalget i Musikhuset Aarhus. Se åbningstider på www.musikhuset.dk/praktisk-info/abningstider 

Turné

Landets teaterforeninger og spillesteder åbner løbende for salg af turnéforestillinger, hvilket opdateres via www.jyske-opera.dk/kalender.

Hør uddrag fra sæsonen til Opera i Parken

Hvis man gerne vil have en forsmag på sæsonens forestillinger, kan man tage til Opera i Parken i Skanseparken i hjertet af Aarhus lørdag d. 11. juni kl. 15 - 17.

Opera i Parken er en gratis sommerkoncert under åben himmel. Det er fjerde gang, at Den Jyske Opera inviterer til den populære koncert sammen med Aarhus Symfoniorkester. Opera i Parken er for folk i alle aldre, der gerne vil opleve operahits i uformelle rammer i det fri og høre uddrag fra Den Jyske Operas kommende sæson.

Skanseparken vækkes til live med storslået musik af bl.a. Mozart, Verdi, Bizet, Leoncavallo, Puccini og Lloyd Webber fremført af Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor, nationale og internationale solister dirigeret af Den Jyske Operas musikchef Christopher Lichtenstein.

Opera i Parken 2022 er støttet af 15. Juni Fonden, Nordea-fonden og Aarhus Kommune.

Kontakter

For yderligere oplysninger eller interview kontakt venligst Anne Visby Larsen, mobil 29 80 42 73, mail avl@jyske-opera.dk.

Billeder

Links

Information om Den Jyske Opera

Den Jyske Opera
Den Jyske Opera
Skovgaardsgade 2c
8000 Aarhus C

https://www.jyske-opera.dk/

Den Jyske Opera / Danish National Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni. Vi støttes af Kulturministeriet og Aarhus Kommune, har hjemsted i Aarhus og turnerer rundt i hele Danmark med både traditionel og innovativ opera for alle aldre og for både operaelskere og operajomfruer.

Den Jyske Opera har siden 1947 arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau.

Den Jyske Opera er Danmarks største turnerende operakompagni og har 60 ansatte fordelt på kunstnerisk personale - herunder et fuldtidsansat kor, administration, teknisk afdeling og skræddersal. På turneerne kommer vi på små og store spillesteder og også på Det Kongelige Teater i København og samarbejder rundt i Danmark med de fem landsdelsorkestre: Aarhus Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Følg pressemeddelelser fra Den Jyske Opera

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Jyske Opera