Lolland Kommune

Gradvis genåbning af dagtilbud

Del

Lolland Kommunes dagtilbud for demente og borgere med fysiske funktionsnedsættelser har i en længere periode været lukket for at mindske udbredelsen af Covid-19. Nu varer det ikke længe, før de første borgere igen kan komme afsted og nyde det sociale fællesskab i dagtilbuddet. På Ældre- og Sundhedsudvalgets møde mandag den 21. september, besluttede udvalget, at der skal sættes gang i en forsigtig genåbning af dagtilbud. I første omgang åbner dagtilbuddet i Bangshave Centret i Maribo, og herefter følger dagtilbuddet i Skovcentret i Nakskov. Åbningen forudsætter dog, at smittetallet i Lolland Kommune ikke pludselig stiger.

I den seneste måneds tid har dagtilbud været erstattet af et ugentligt hjemmebesøg. Nu får en del af borgerne snart mulighed for igen at komme i dagtilbuddet, og det har mange set frem til.

”Mange har forståeligt nok savnet at komme i dagtilbud og deltage i de sociale aktiviteter, mens vi har været nødt til at holde lukket. Heldigvis har vi indtil videre været forskånet for store smitteudbrud på Lolland, og smittetallet i kommunen har længe ligget lavt. Vi vurderer derfor, at det nu er forsvarligt at gå i gang med en forsigtig og gradvis genåbning til glæde for en del, som har et stort behov for at komme i dagtilbud. Det kommer naturligvis til at ske med alle de forholdsregler, vi kan tage, for at undgå smitte, ligesom genåbningen forudsætter, at vi ikke pludselig ser en større smittestigning i kommunen. Skulle det ske, kan vi desværre være nødsaget til at lukke ned for dagtilbud igen,” siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Tom Larsen.

I første omgang bliver dagtilbuddet i Bangshave Centret i Maribo åbnet for dagligt to grupper med fire borgere i hver. Det vil sige i alt 40 borgere i løbet af en uge. Senere følger dagtilbuddet i Skovcentret i Nakskov.

Dagtilbuddet i Bangshave Centret åbner efter planen fra uge 43. Tiden indtil da vil blive brugt på at forberede genåbningen og udvælge, hvilke borgere der har størst behov for at komme i dagtilbud. Borgerne eller deres værger vil blive kontaktet telefonisk af en medarbejder. De borgere, som i første omgang ikke får tilbudt dagtilbud, vil stadig få besøg som hidtil. Den dagtilbudsmedarbejder, der kommer i hjemmet, vil orientere dem løbende.

De åbne centre i kommunen vil fortsat være lukket for aktiviteter og træning for at mindske risikoen for smittespredning.

”Vi er opmærksomme på, at mange er utålmodige efter igen at kunne bruge de åbne centre, og det er der ikke noget at sige til. Udfordringen er, at mange kommer og går på tværs af hinanden på de åbne centre, og det betyder, at risikoen for smittespredning er større. Vi vurderer naturligvis løbende, om det er forsvarligt at åbne tilbuddene igen, og vi følger udviklingen nøje både nationalt og lokalt,” forsikrer Tom Larsen.

Nøgleord

Kontakter

Søren Wollesen
Sektorchef for Ældre & Sundhed, Lolland Kommune
Tlf. 23 80 52 21

Tom LarsenFormand for Ældre- og Sundhedsudvalget

27 15 29 00

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum