Lolland Kommune

Gradvis åbning af dagtilbud og skoler i Lolland Kommune

Del

Børne- og Skoleudvalget har netop haft et orienteringsmøde om de foreløbige planer for genåbning af skoler og dagtilbud i næste uge. Skole- og dagtilbudschef Espen Fossar Andersen arbejder sammen med sin ledergruppe på at færdiggøre den samlede plan, og forældre og børn vil blive orienteret, så snart den er klar.

Hovedtrækkene i genåbningsplanen er:

  • Dagtilbud åbner onsdag.
    Forældre opfordres til at aflevere og hente deres børn uden for den sædvanlige ”myldretid”, og dette planlægges af den enkelte dagplejer/institution. Tilrettelæggelsen af hverdagen i institutionen følger Sundhedsstyrelsens vejledning, hvilket bl.a. betyder ekstra rengøring, at børnene vil være meget udenfor, samt at alle børn trænes i de korrekte hygiejnerutiner. Der er ikke mødepligt i dagtilbud, så det er forældrenes eget valg, om man ønsker at benytte dagtilbud i perioden. Dog kan der være børn, der af sociale årsager bør komme i dagtilbud, og dette tilrettelægges i samarbejde med barnets sagsbehandler.

  • SFO-tilbud åbner i forskellig grad i løbet af onsdag og torsdag.
    Den nærmere plan for den enkelte skole oplyses af skolen. Ligesom i dagtilbud er der ikke mødepligt i SFO, og tilrettelæggelsen følger principperne for dagtilbud.

  • Undervisning startes løbende op fra onsdag.
    På Byskolen starter de første elever onsdag, mens der på de øvrige skoler startes op fra torsdag. Alle forældre og elever vil blive direkte orienteret om planerne for den enkelte skole. Der vil blive tale om gradvis opstart af forskellige klassetrin, ligesom nogle årgange skal undervises på andre lokationer end sædvanligt. Tilrettelæggelsen følger Sundhedsstyrelsens vejledning, og det vil bl.a. betyde, at noget undervisning foregår udendørs, og at klasser fordeles i flere lokaler ad gangen. Undervisningens niveau vil være på niveau med nødundervisning.

  • Specialtilbud, herunder specialklasser, starter op onsdag.

”I Børne- og Skoleudvalget er vi helt bevidste om, at alle – forældre, elever og medarbejdere – må indrette sig på en speciel periode, men vi er også overbeviste om, at hvis alle viser hensyn og samarbejdsevne, så skal det nok komme til at fungere,” siger formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund.

Alle elever fra 0.-5. klasse har undervisningspligt, og skolerne skal holde øje med elevernes fravær. Hvis man som forælder er bekymret, er det en god ide at tage dialogen med klassens lærere eller skolelederen. Måske kan der findes nogle gode løsninger lokalt, så barnet alligevel kan komme i skole.

Dagtilbud, skoler og klubber vil i den kommende periode gøre alt, hvad de kan for at tilrettelægge hverdagen så smart som muligt. Frivillige og løst ansatte kan blive inddraget, hvor det er nødvendigt, og det ser Børne- og Skoleudvalget meget positivt på.

Udvalgsformand Signe Lund uddyber: ”Situationen er usædvanlig, men heldigvis har vi nogle gode erfaringer at trække på. Jeg synes, at skoler og dagtilbud har håndteret nødpasning og nødundervisning meget flot, og både udvalget og jeg har fuld tillid til, at den kommende periode også kommer til at fungere på trods af de ekstraordinære omstændigheder. Der bliver udvist en stor kreativitet i dagtilbud og på skolerne for at finde de gode løsninger, og jeg vil opfordre til, at elever og forældre bliver ved med at bidrage i god dialog med de ansatte. Det kan være små ting som at aflevere eller hente på lidt andre tidspunkter, der får dagligdagen til at glide.”

For elever fra 6. klasse og op fortsætter nødundervisningen foreløbig indtil 10. maj. Børne- og Skoleudvalget følger situationen nøje og mødes allerede igen via videokonference i slutningen af næste uge for at høre, hvordan åbningen er forløbet.

Planlægningen af en mere generel genåbning efter 10. maj påbegyndes i uge 17, afhængig af hvilke udmeldinger der måtte komme fra regeringen og sundhedsmyndighederne.

Nøgleord

Kontakter

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

30 12 37 82

Espen Fossar AndersenSektorchef for Skole og Dagtilbud

23807367

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum