Beskæftigelsesministeriet

Godt en million kroner skal hjælpe afskedigede medarbejdere efter Aviator Airport Services konkurs

Del

Kort før jul blev Aviator Airport Services erklæret konkurs. Nu skal godt en million kroner hjælpe 49 fyrede medarbejdere med at finde et nyt job.

Virksomhederne i Københavns Lufthavn har lidt store tab som følge af corona-pandemien. Aviator Airport Service A/S havde allerede i sommer fyret knap 300 medarbejdere, og den 21. december 2020 blev virksomheden med dens 244 ansatte erklæret konkurs.

Godt halvdelen af medarbejderne kan fortsætte i nyt firma, mens andre allerede var blevet varslet og er omfattet af hjælp fra tidligere varslingspuljemidler.

Derfor er der søgt om 1,1 mio. kroner til de resterende 49 medarbejdere, som blev fritstillet den 31. december 2020. Pengene skal bruges på hjælp til rådgivning og opkvalificering, og midlerne har beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard nu bevilget.

De afskedigede og fritstillede medarbejdere er primært ufaglært og faglært arbejdskraft, og en overvejende del af dem er ufaglærte. Aldersfordelingen er mellem 20 – 65 år, men med en gennemsnitsalder på 35 år er der tale om en relativ ung arbejdsstyrke. Det er derfor vigtigt at klæde dem på til fremtidens arbejdsmarked, og de kan få mange år i en anden branche.

Hjælpen vil bestå i kompetenceafklaring, rådgivning om brancheskift og assistance til ansøgninger. Opkvalificering kan ske gennem Job-VEU modellen og gøre det muligt at skifte spor til fx sosu-området, lager og logistik, detailhandel eller automatiktekniker.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er ked af at høre, at endnu 49 ansatte er fritstillet efter konkursen. Det giver en stor usikkerhed for fremtiden for den enkelte og måske også dennes familie – især i en tid hvor det kan være endnu mere svært at finde et nyt job. Ledighed er ikke kun den enkeltes ansvar, og vi skal række ud som samfund og hjælpe ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

- Det er desværre langt fra de første afskedigelser i virksomheder i Københavns Lufthavn, og det er trist at se, hvor hårdt ramt området er. Jeg har under corona givet dispensation fra varslingsreglerne, så over 70 mio. kroner er gået til hjælp fra Jobcenter Tårnby. Jeg håber, at også denne dispensation kan være med til at hjælpe de afskedigede til at finde et andet arbejde.

RAR kan inden for rammerne af varslingspuljerne bevilge midler til en varslingsindsats, hvis en virksomhed afskediger mindst 50 procent af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Ministeren kan give en dispensation fra dette, hvis mulighederne for at finde andet arbejde på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for januar 20214.3.2021 08:19:21 CETPressemeddelelse

Ledigheden steg med 1.300 i januar 2021 og ligger på 126.700 fuldtidspersoner. Det svarer til 4,4 procent af arbejdsstyrken. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Som ventet ser vi nu en stigning i ledigheden. Det er trist, når folk mister deres arbejde og går en usikker fremtid i møde. Ledighed er gift for samfundet, og det er et fælles ansvar at få den bekæmpet. Vi har med lønkompensationsordningen og omfattende hjælpepakker været med til at holde hånden under arbejdsmarkedet, reddet tusindvis af job og sikret, at krisen har ramt os mindre hårdt. - Jeg forventer, at vi med den gradvise genåbning af samfundet også vil se en bedring i ledighedstallene i løbet af foråret. For at kunne åbne mere op og få yderligere gang i økonomien har det været afgørende at få styr på smittespredningen. Danskerne har generelt været gode til at følge retningslinjerne, og har sammen med udrulningen af vaccinerne været med til, at vi forhåbentlig vil se en opblomstring på arbe

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 202022.2.2021 10:06:39 CETPressemeddelelse

Lønmodtagerbeskæftigelsen faldt i december måned med 3.000 personer, efter seks måneder med stigende beskæftigelse. I december var der 2.775.377 personer i job. Beskæftigelsen faldt i den private sektor med 5.800 personer, og steg i den offentlige sektor med 2.300 personer. Beskæftigelsen er samlet set faldet med 0,1 pct. siden november måned. Siden februar 2020 er beskæftigelsen faldet med 25.900 svarende til 0,9 pct. Februar var den sidste måned inden Danmark i lighed med andre lande blev ramt af COVID-19, og som følge heraf blev lukket delvist ned. Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Desværre kan vi nu se corona-epidemiens effekt direkte i tallene. I snart et år har vi kæmpet med at få virusset under kontrol afværget de hårdeste stød fra nedlukningen ved at holde hånden under tusindvis af job med omfattende

Danskerne har opsparet 108 milliarder kroner i indefrosne feriepenge8.2.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Arbejdsgiverne har sammenlagt indberettet 108 milliarder kroner, som danskerne har opsparet i feriepenge. Der er tale om fem ugers feriepenge, som ca. tre millioner lønmodtagere kan få udbetalt i den nuværende sundhedskrise for at holde gang i hjulene. Det viser en opgørelse fra LD Fonde. Folketinget vedtog oprindeligt, at feriepengene skulle indefryses, til man går på pension, fordi landets lønmodtagere er overgået fra forskudt ferie til såkaldt samtidighedsferie. På grund af den aktuelle coronakrise har Folketinget besluttet, at man kan få udbetalt feriepenge tidligere. Første mulighed for at få pengene var i efteråret, hvor man kunne hæve op til tre ugers feriepenge. Herudover er aftalepartierne enige om, at de resterende feriepenge skal kunne hæves fra marts. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard: - Det har været godt for vores samfundsøkonomi, at vi i denne ekstraordinære tid har haft mulighed for, at lønmodtagerne har kunnet hæve de indefrosne feriepenge før

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum