Kirkens Korshær

Gode initiativer for hjemløse, men …          

Del
Der er masser af grund til at rose initiativerne, særligt for hjemløse, i den nye aftale om reserven. Så meget desto mere ærgrer det Kirkens Korshær, at Natcaféen i Stengade, et unikt tilbud til gadens mest syge, ikke er med i aftalen.

- Vi er glade for, at staten støtter vores arbejde for de mest udsatte mennesker, men desværre flugter støtten ikke med behovet. Vi mangler akut godt halvdelen af finansieringen. I natcaféen udfører Kirkens Korshær en kæmpe samfundsopgave, når vi tager hånd om de mennesker, som bliver udskrevet til ingenting. En opgave, der desværre kun bliver større hele tiden, siger chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

EU-midler er løbet ud

Natcaféen i Stengade på Nørrebro i København modtager 2 mio. kr. årligt via finansloven, men det er kun halvdelen af, hvad det koster at hjælpe de allermest udsatte hjemløse i København. Resten forsøger Kirkens Korshær at finde hvert år, men antallet af syge hjemløse stiger, og det samme gør presset.

-Vi har tidligere fået midler via EU, men det kan vi ikke mere. Derfor står vi nu med en massiv opgave. I det store billede på en finanslov er 1,7 millioner kroner om året ikke det store. Men for os i Kirkens Korshær er det en formue, som vi ikke bare lige kan stampe op af jorden, fortæller hun og tilføjer, at hun nu håber, at Stengade bliver en del af den samlede aftale om Finansloven.

- Partierne skriver i den nye aftale, at de ønsker at skabe ro om frivillige, sociale organisationer. Vi håber derfor, at det ønske også gælder vores Natcafé i Stengade.

Roser til hjemløseinitiativer

Aftalens initiativer til at afdække, hvordan Housing First-tilgangen kan implementeres i kommunerne møder ros i den sociale nødhjælpsorganisation.

- Vi har længe forsøgt at få politikerne til at forstå, at hjemløseproblematikken faktisk kan løses via Housing First med støtte. Altså en varig bolig og støtte til at blive i den. Vi har masser af gode erfaringer i Kirkens Korshær, som vi gerne vil bidrage med – også nå¨r det gælder det gode og tætte samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet, som er en af hjørnestenene i, at det netop lykkes i andre lande. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det arbejde nu sættes i gang, siger hun.

Ja tak til midler til julehjælp, sommerferielejre og nødovernatning

Som en af de organisationer, der både hjælper udsatte mennesker i Danmark med at komme gennem julen, få afbræk fra hverdagen i sommerferien og tilbyder nødovernatning i de hårde vintermåneder, er der også glæde over midler hertil.

- Vi er glade for, at politikerne anerkender det arbejde vi og mange andre gør. Jeg er bange for, at pengene ikke dække behovet, men det er en god start.

Ungekrisecenter er godt og nødvendigt

Som en del af aftalen lægges også op til oprettelsen af et nyt ungekrisecenter. Og det er en god ié, for behovet er der.

- Vi ved fra vores ungeherberg og vores omfattende arbejde med børn og unge, at behovet for hjælp er stigende og at udfordringerne bliver mere og mere komplekse. Derfor er det et godt og vigtigt initiativ.

Ser frem til drøftelser om fremtiden

Partierne blevet enige om at styrke rammerne for civilsamfundet. I det kommende år skal der aftales principper for, hvordan midlerne fra reserven kan udmøntes, så de får en større effekt på socialområdet. Støtten skal gøres mere langsigtet og strategisk, og civilsamfundet skal prioriteres, så organisationerne får ro til det sociale arbejde.

- Jeg noterer med tilfredshed, at partierne er enige om, at vi i civilsamfundet spiller en helt afgørende rolle i den sociale indsats. Derfor ser jeg også frem til at indgå i drøftelserne om fremtiden for organisationerne, slutter hun.

FAKTA

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance Alliance har indgået aftale om fordeling af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Med aftalen afsættes 849 millioner kr. over fire år. Reserven afløser den nedlagte Satspulje og bruges på initiativer, der gør en forskel for udsatte mennesker i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Jeanette Ellen Bauer, tlf. 52 88 18 00, j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk

Kirkens Korshær har 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Vores arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små, gode øjeblikke.

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye