Gefion Group A/S

Gefion Group med mindre underskud i 2020. Fortsat forventning om bruttoresultat på 400 mio. kr. i 2021-2022.

Del

Gefion Group har netop offentliggjort årsregnskabet for 2020, som ender med et mindre underskud på ca. 29 mio. kr. før skat. Resultat er negativt påvirket af to totalentreprenørers konkurser og COVID-19. De tidligere udmeldte forventninger om et bruttoresultat på 400 mio. kr. i 2021-2022 fastholdes.

2020 regnskabet blev ikke helt som forventet ved årets start

Gefion Groups regnskab for 2020 er endt med et negativt resultat på ca. kr. 29 mio. før skat. Resultatet er blevet påvirket negativt af flere udefrakommende faktorer.

Dels tog selskabet i begyndelsen af COVID-19 pandemien primo 2020 en kommerciel beslutning om at reducere risiko og frasolgte i konsekvens heraf bl.a. investeringsejendomme på Amager Strandvej til priser, som lå under forventningerne og niveauerne forud for COVID-19 kom til Danmark.

Herudover gik en totalentreprenør konkurs på én af Gefions byggepladser, og et par måneder senere fulgte en ny konkurs for en anden totalentreprenør. Begge sager er blevet bygget færdige i fagentrepriser styret af Gefions egen byggeafdeling.

Endvidere har forsinkelser på dels Telegrafkollegiet og St. Kongensgade medført, at disse projekter ikke som forventet blev solgt i 2020. Telegrafkollegiet er efterfølgende solgt i foråret 2021 mens St. Kongensgade forventes solgt i løbet af efteråret 2021.

”Vi er ærgerlige over at være stødt ind i to entreprenørers konkurser og de udfordringer COVID-19 har medført, men omvendt har Gefion Groups organisation taklet udfordringerne helt fantastisk og nu ser vi frem mod nogle ganske gode regnskabsår.” siger Thomas Færch, adm. direktør i Gefion Group.

Salg af ejendomme giver meget positive forventninger til overskud i 2021

Allerede i foråret 2021 kunne Gefion Group glæde sig over to store ejendomshandler. Det først salg var Telegrafkollegiet i Ballerup med 262 studieboliger. Dette salg blev stærkt efterfulgt af en aftale om salget af hele Engvejprojektet, som omfatter boliger, supermarked, fitness, café og privat børnehave.

”1. halvår 2021 har været Gefion Groups bedste måneder. Med salget af Telegrafkollegiet til tyske investorer og aftale om salget af hele Engvejprojektet til svenske investorer ser forventningerne til regnskabet for 2021 og 2022 meget positivt ud. Efter sommerferien er vi parate med at gå i salg med endnu en fuldudlejet boligejendom. Vi er derfor også glade for at være godt i gang med udviklingen af nye og spændende projekter” siger Thomas Færch, adm. direktør, Gefion Group.

Fakta – solgte ejendomme 2021

Gefion Telegrafkollegiet:               262 studieboliger

Engvej 155:                                  653 private og almene ungdoms- og studieboliger,                                                                 supermarked, fitnesscenter, privat børnehave og café

Kontakter

Thomas Færch
CEO
twf@gefiongroup.com
20201941

Billeder

Information om Gefion Group A/S

Gefion Group A/S
Gefion Group A/S
Østergade 1, 1. sal
1100 København K

+45 70 23 20 20http://www.gefiongroup.com

Gefion Group er specialiseret i udvikling af boligejendomme i Storkøbenhavn. Ved hjælp af vores store netværk og samarbejdspartnere finder vi unikke ejendomme og byggegrunde, som vi projektudvikler og sælger, enten selvstændigt eller sammen med investorer.

Følg pressemeddelelser fra Gefion Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gefion Group A/S

Gefion Group udvider samarbejdet med Collector Bank29.6.2021 10:11:38 CEST | Pressemeddelelse

Gefion Group har indgået en stor refinansieringsaftale med svenske Collector Bank AB om opførelsen af 23.200 m2 på Engvej på Amager. Collector Bank har tidligere ydet byggefinansiering af projektet, som omfatter 653 private og almene ungdoms- og studieboliger, et supermarked, et fitnesscenter, en privat børnehave og en café. Finansieringen giver Gefion Group mulighed for at indløse tidligere udstedte obligationslån m.v., så Collector Bank fremadrettet vil være eneste finansielle långiver i projektet.

Gefion Group indgår sin største ejendomshandel26.4.2021 19:22:55 CEST | Pressemeddelelse

Gefion Group har netop solgt hele sit udviklingsprojekt på Engvej, hvor der opføres op mod 653 ungdoms- og studieboliger samt erhverv beliggende på Engvej 155 tæt på Femøren metrostation. Det er Gefion Groups indtil videre største ejendomshandel. Køber er et selskab etableret af Pareto Securities, som ejes 100% af det svenske børsnoterede ejendomsselskab Studentbostäder i Sverige AB, som overtager boligerne i takt med at projektet færdigbygges. De første boliger afleveres i august 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum