Energistyrelsen

Gasprisen steg i andet halvår 2022

Del
Den gennemsnitlige gaspris steg 39,8 pct. for erhvervskunder og 41,2 pct. for husholdningerne fra første halvår til andet halvår 2022. Det viser en ny, opdateret gasprisstatistik fra Energistyrelsen.
Billede: Colourbox.
Billede: Colourbox.

Den gennemsnitlige gaspris for erhvervene og husholdninger steg mere end gennemsnitlige gasspotprisen. Gasspotprisen steg 29,7 pct. svarende til 2,48 kr./Nm3 fra første halvår 2022 til andet halvår 2022. Erhvervsforbrugerne oplevede en stigning på gennemsnitligt 39,8 pct. svarende til 3,32 kr./Nm3, mens husholdningerne oplevede en stigning på gennemsnitligt 41,2 pct. eller 4,01 kr./Nm3.

Den pris, som erhverv og husholdninger betalte, var generelt højere end spotprisen for naturgas, dog har erhvervskunderne i forbrugsbånd I2 betalt mindre end spotprisen i perioden. Erhvervskunder i forbrugsbånd I2 betalte gennemsnitligt 0,12 kr./Nm3 mindre end spotprisen og de største erhvervskunder betalte 1,33 kr./Nm3 mere end spotprisen. For husholdninger er billedet, at de i gennemsnit betalte 2,8 kr./Nm3 mere end spotprisen.


Læs mere i notatet ”Gasprisstatistik andet halvår 2022”.

Billedtekst: Forbrugskategorierne I1-I5 og D1-D3 afspejler det årlige gasforbrug. Se det uddybende notat.

Fakta:

  • Omtrent 89 pct. af erhvervskunderne er små forbrugere med et årligt gasforbrug under 22.849 Nm3. Deres forbrug udgør ca. 12 pct. af det samlede forbrug hos erhvervskunderne.
  • Omkring 11 pct. af erhvervskunderne er mellemstore forbrugere med et årligt gasforbrug på 22.849 - 2.284.900 Nm3. Deres forbrug udgør ca. 43 pct. af det samlede forbrug.
  • De store erhvervskunder, i forbrugsbånd I4 og I5, udgør omkring 0,4 pct. af det samlede antal erhvervskunder, mens deres forbrug udgør ca. 45 pct. af erhvervskundernes samlede gasforbrug.

I gasprisopgørelsen for husholdninger bliver varmechecken ikke taget i betragtning. Gaspriserne for husholdninger er korrigeret i forhold til nogle af selskabernes indberetning pga. for høj acontoopkrævning. Korrektionen er behæftet med usikkerhed.

Kontakt:

Ali Zarnaghi, tlf: 33 92 68 40, e-mail: aaz@ens.dk

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox.
Billede: Colourbox.
Download

Links

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Energistyrelsen godkender overdragelse af ejerandele i to olie- og gastilladelser i Nordsøen1.11.2024 10:19:00 CET | Nyhed

Petrogas Denmark ApS, Petrogas E&P UK Limited (Petrogas) og Danoil Exploration A/S (Danoil) overtager det fulde ejerskab af to eksisterende tilladelser til olie- og gasefterforskning og -indvinding i Nordsøen. Det sker, efter de hidtidige medejere, Dana Petroleum Netherlands B.V. og Nordsøfonden, har valgt at trække sig ud. Det har Energistyrelsen godkendt i henhold til undergrundsloven.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye