Velliv Foreningen

Fynske virksomheder med i nyt millionprojekt om psykologisk sikkerhed

Del

Odense Zoo, Rynkeby Foods og Muehlhan indgår i en ny indsats støttet af Velliv Foreningen til over to millioner, som skal styrke medarbejdernes psykologiske sikkerhed.

Der skal øget fokus på teamudvikling, konflikthåndtering, samarbejde og mental sundhed blandt medarbejderne hos nogle af Fyns større virksomheder. Frem til 2021 skal medarbejderne hos Odense Zoo, Rynkeby Foods og Muehlhan arbejde med såkaldt psykologisk sikkerhed som et led i et større millionprojekt, der skal tilpasse det anerkendte amerikanske begreb til en dansk kontekst.

Konsulentvirksomheden Joblife A/S står for projektet, der har fået i alt 2.178.096 kr. i støtte fra Velliv Foreningen, som arbejder for at fremme mental sundhed på danske arbejdspladser. Over de næste to år skal Joblife forbedre den psykologiske sikkerhed ved at udvikle og afprøve værktøjer blandt medarbejderne hos i alt otte virksomheder.

”Vi er meget spændte på at deltage i det her og håber, det vil styrke vores organisation ved, at vi får en række konkrete værktøjer til at udvikle os internt,” siger Bjarne Klausen, adm. direktør, Odense Zoo.

Begrebet psykologisk sikkerhed beskriver, hvordan vi mennesker yder vores bedste, hvis vores komfortzone ikke bliver udfordret på det psykologiske plan, og fællesskabet på arbejdspladsen bliver prioriteret.

For at opbygge den psykologiske sikkerhed hos medarbejderne bruger Joblife forskellige metoder såsom workshops, ledertræning, seminarer og mikrokampagner, der fokuserer særligt på emner som kommunikation, omgangstone, feedback osv. i de forskellige medarbejderteams.

Fokus på mental sundhed
Hos Velliv Foreningen, der har gjort projektet muligt, ser man frem til at følge udviklingen, som ifølge programchef Lars Bo Pedersen passer til foreningens mission om at fremme mental sundhed i arbejdslivet.

”Vi ønsker at skabe overskud i livet blandt danskerne. Derfor støtter vi både større og mindre projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Projektet her rummer stort potentiale, da det vil kunne bredes ud til andre smv’er. Og så håber vi, det kan inspirere andre til at søge støtte via vores hjemmeside, så vi kan sætte flere projekter i søen, der fremmer den mentale sundhed” siger han.

Nis Kjær, der er chefkonsulent hos Joblife A/S, er enig i, at projektet rummer stort potentiale for flere end blot de otte involverede virksomheder.

”Vi håber, at de otte virksomheder bliver så glade for værktøjerne, at de vil inspirere andre til at bruge dem. Det kan være med til at sætte større fokus på at forebygge mistrivsel og mentale helbredsudfordringer på arbejdspladsen,” siger han.

Indsatsen involverer i alt 1.200 medarbejdere og ledere og afsluttes i 3. kvartal 2021. De øvrige virksomheder er Thise Mejeri, Geveko Markens A/S, Vestforsyning Erhverv A/S, Sønderborg Forsyning A/S og Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S.

Om Velliv Foreningen: Skaber overskud i livet
Velliv Foreningen arbejder for, at flere danskere får et godt liv med overskud.

Alle vores 350.000 medlemmer ejer pensionsselskabet Velliv. Som kunde hos Velliv er man automatisk medlem af Velliv Foreningen.

I de år, hvor der er overskud af Velliv Foreningens investeringer, udbetaler vi bonus til medlemmerne og støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Som medlem af Velliv Foreningen har man mulighed for at deltage i medlemsaktiviteter, stemme til valgene og stille op til vores repræsentantskab, der vælger bestyrelsen og beslutter fordelingen af overskuddet.

Om Joblife
Joblife er en landsdækkende rådgivningsvirksomhed indenfor medarbejder sikkerhed, sundhed og engagement. Vi tilbyder en bred vifte af forebyggende rådgivning om fysisk og psykisk arbejdsmiljø, akustik og støj, kemikalier og biologiske farer, stress og trivsel til ledelse og organisationsudvikling

Nøgleord

Kontakter

Kontakt - Joblife
Nis Kjær
Chefkonsulent, Joblife
M: +45 60176217
E: nikj@joblife.dk

Kontakt til Velliv Foreningen
Kommunikationskonsulent Nicolaj Truelsen
42669543
nit@vellivforeningen.dk

Kontakt – Odense Zoo
Bjarne Klausen
Adm. Direktør
91891700
bk@odensezoo.dk

Information om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen
Velliv Foreningen
Lautrupvang 10
2750 Ballerup

22 60 07 12https://www.vellivforeningen.dk/
Vi skaber overskud i livet

I Velliv Foreningen arbejder vi for, at flere danskere får et godt liv med overskud.

Alle vores 350.000 medlemmer ejer pensionsselskabet Velliv. Som kunde hos Velliv er man automatisk medlem af Velliv Foreningen.

I de år, hvor der er overskud af Velliv Foreningens investeringer, udbetaler vi bonus til medlemmerne og støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Som medlem af Velliv Foreningen har man mulighed for at deltage i medlemsaktiviteter, stemme til valgene og stille op til vores repræsentantskab, der vælger bestyrelsen og beslutter fordelingen af overskuddet.

Læs mere om Velliv Foreningen her.

Følg pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Mental sundhed vigtigere end nogensinde før: Lokal virksomhed opfordrer til at søge penge fra nyåbnet pulje2.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Den mentale sundhed er vigtigere end nogensinde før på grund af coronakrisen, mener både eksperter og virksomheder selv. Derfor opfordrer HR-partner hos Aarhus Havn andre virksomheder til at søge om penge til Danmarks Mentale Sundhedsdag 2020 nu, ligesom de selv gjorde sidste år. Hverdagen på Aarhus Havn har været som for de fleste andre virksomheder under coronakrisen: præget af uvished, omskiftelighed og bekymringer. Selvom mange har kunnet fortsætte med at arbejde, har det været under en masse nye retningslinjer, forklarer HR partner Maria Frederiksen fra Aarhus Havn. ”På grund af den særlige situation har vores tillidsrepræsentanter ringet rundt og snakket med medarbejderne og spurgt, om de føler sig trygge og sikre, og om de går og har særlige bekymringer,” siger Maria Frederiksen, der mener, at fokus på den mentale sundhed er særlig vigtig i disse krisetider. Hun går derfor lige nu og tænker over gode idéer til igen i år at søge om penge til et event om mental sundhed på arbejdsp

Forskere vil undersøge hvordan COVID-19-krisen påvirker arbejdsfællesskabet og den mentale sundhed i private virksomheder17.4.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

D. 11 marts blev arbejdslivet og livet ændret natten over. I over en måned har mange arbejdet hjemmefra, mens andre møder ind til en helt ny hverdag på jobbet. Nyt forskningsprojekt undersøger, hvordan den ekstraordinære situation påvirker arbejdsfællesskabet og mental sundhed hos ledere og medarbejdere i private virksomheder. Velliv Foreningen støtter projektet med 2,5 mio. kr., og allerede til efteråret er forskerne klar med konkrete værktøjer til virksomhederne.

Velliv Foreningen opretter akutpulje: Støtter lokale indsatser for mental sundhed3.4.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Velliv Foreningen etablerer en akutpulje på 10 mio. kr. til indsatser for mental sundhed i civilsamfundet og i mindre virksomheder. Eksisterende og nye indsatser, som behøver hjælp på grund af coronakrisen, kan fra i dag søge og få op til 50.000 kr. Der er hårdt brug for en håndsrækning til mindre virksomheder, foreninger, engagerede borgere og civilsamfundsinitiativer under coronakrisen. Det mærker Velliv Foreningen, der har modtaget flere forespørgsler på støtte fra et nødlidende civilsamfund. Derfor opretter Velliv Foreningen nu en akutpulje på 10 mio. kr. til civilsamfundsinitiativer og mindre virksomheder, så de kan fortsætte, genstarte eller påbegynde aktiviteter, der styrker mental sundhed i lokalsamfundet under og efter coronakrisen. Foreningen arbejder normalt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet og lokalt via støtte til virksomheder, lokalindsatser og forskning. Ifølge formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke, er det derfor oplagt at række en hånd ud, så for eksemp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum