Landdistrikternes Fællesråd

FRISKOLERNE vil være med til at styrke landdistrikterne

Del

FRISKOLERNE er nyt medlem af Landdistrikternes Fællesråd, og tilslutter sig dermed en voksende organisation.

FRISKOLERNE bliver medlem af Landdistrikternes Fællesråd. Foto: Charlotte Dahl
FRISKOLERNE bliver medlem af Landdistrikternes Fællesråd. Foto: Charlotte Dahl

FRISKOLERNE, der organiserer 340 friskoler spredt i hele Danmark og repræsenter en bred mangfoldighed af livsanskuelser, har en klar fornemmelse af, hvor vigtige friskoler er for lokalsamfundet i landdistrikterne. Det fortæller formanden for FRISKOLERNE, Peter Bendix Pedersen:

- Friskoler i landdistrikterne er et uundværligt mødested for det lokale kultur- og foreningsliv, og dermed et omdrejningspunkt for fællesskab og udvikling i landdistrikterne. Vi viser med medlemskabet, at Landdistrikternes Fællesråd i høj grad er et anliggende for civilsamfundsaktører, der er tæt på borgerne, og som vil give børn, unge og voksne en stemme i debatten om landdistrikterne i Danmark.

Han har med medlemskabet også en formodning om at kunne give fællesrådet en bredere forståelse for behovene i landdistrikterne, set med friskolernes øjne:

- Vi kan sammen pege på udfordringer som f.eks. kollektiv transport, det at være et attraktivt bosætningsområde, finansiering af lokale institutioner og virksomheder, betydningen af tilstedeværelse af skole, dagtilbud og dagligvarebutik – og måske endda en læge. Udfordringer som der skal findes løsninger på, og som kræver medvirken og involvering af flere parter, fortæller Peter Bendix Pedersen.

FRISKOLERNE arbejder dagligt for at synliggøre friskolernes vilkår og kæmper for at tydeliggøre nuancerne i den offentlige uddannelsesdebat, hvilket går godt i spænd med Landdistrikternes Fællesråds arbejde, fortæller formand Steffen Damsgaard:

- Vi ser FRISKOLERNE som en helt oplagt sparringspartner i det her og derfor glæder det mig, at vi skal arbejde tættere sammen i fremtiden. Jeg er meget spændt på at høre, hvilke indspark de kommer med, og der kommer helt sikkert noget godt ud af samarbejdet. Hver gang vi får et nyt medlem, står vi endnu stærkere i mangfoldigheden og repræsentationen for at skabe bedre rammevilkår for vores medlemmer og for landdistrikterne.

Historien om friskolerne er mangfoldig, fordi ikke to skoler er ens. Det samme gør sig gældende for stemmerne i landdistrikterne, og derfor lægger samarbejdet op til en endnu større forståelse og prioritering af friskoler i landdistrikterne.

Det uddybes ligeledes af Peter Bendix Pedersen, der har følgende kommentar til forventninger om det kommende samarbejde:

- Vi kan mere sammen end hver for sig, og det er min forventning, at vi sammen med Landdistrikternes Fællesråd kan skabe endnu mere opmærksomhed på landdistrikternes betydning for et sammenhængende Danmark. Vi kan bidrage med erfaringer og perspektiver på det at være en stærk civilsamfundsaktør i lokalmiljøet, og derfor melder vi os ind i Landdistrikternes Fællesråd.

Som Danmarks overordnede landdistriktsorganisation indsamler, deler og kommunikerer Landdistrikternes Fællesråd viden og erfaringer til gavn for landdistrikter og yderområder. Derudover afholder rådet løbende arrangementer, møder og netværksaktiviteter for vores medlemskommuner, hvori bl.a. landdistriktskoordinatorer, borgmestre og politikere deltager.

Nøgleord

Kontakter

Cecilie Davidsen Høj, Landdistrikternes Fællesråd, mail cdh@landdistrikterne.dk

Mette Korsholm, chefkonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 27, mail mko@landdistrikterne.dk

Billeder

FRISKOLERNE bliver medlem af Landdistrikternes Fællesråd. Foto: Charlotte Dahl
FRISKOLERNE bliver medlem af Landdistrikternes Fællesråd. Foto: Charlotte Dahl
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 56 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter: Stor ros til Folketinget for hjælpepakke til hele landets virksomheder19.3.2020 14:16:50 CETPressemeddelelse

Der er stor ros til Folketinget for at stå sammen om at rulle et historisk stærkt sikkerhedsnet ud under det danske erhvervsliv i denne nationale og internationale krisetid, der har store menneskelige omkostninger forårsaget af coronavirus. Sådan lyder reaktionen fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd på den hjælpepakke, som torsdag blev præsenteret i Finansministeriet. Samtidig er det positivt, at regeringen understreger, at de er villige til gå skridtet videre og afsætte et trecifret milliardbeløb til at sikre erhvervslivet.

Landdistrikter foreslår 'farligt vejr-vagt' til land- og yderkommuner11.3.2020 12:42:53 CETPressemeddelelse

Miljøminister Lea Wermelin (S) er i dag sat stævne i folketingssalen, hvor der er rejst en forespørgsel om den rekordstore nedbørsmængde, som har resulteret i massive oversvømmelser flere steder i landet. Landdistrikternes Fællesråd foreslår, at staten støtter land- og yderkommuner og relevante myndigheder med en 'farligt vejr-vagt', så de bliver klædt endnu bedre på, når vejret viser tænder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum