HK Handel

Fremtidens handelsansatte skal være bæredygtige rådgivere

Del

Evnen til at gribe digitale muligheder og arbejde med bæredygtighed er centralt for fremtidens handelsansatte. Derfor har HK Handel i dag været med til at sætte fokus på netop dette ved en prisuddeling for handelsuddannede.

Fremtidens butiks- og handelsansatte skal ikke alene være servicemindede og kende deres produkter til bunds. De skal også være i stand til at inddrage kundernes værdier, kende deres digitale præferencer og kunne give gode råd om bæredygtighed. Det stiller krav til både de ansatte og handelsuddannelserne.

En netop overstået prisoverrækkelse i forbindelse med handelsansattes fagprøver viser, at mange af de nye talenter i branchen har godt styr på netop bæredygtighed og digitalisering, der var temaet for årets pris. Sådan lyder det fra Per Tønnesen, formand for HK Handel.

- Der er ingen tvivl om, at der er brug for både at kunne tænke bæredygtigt og inddrage digitale værktøjer, hvis man skal klare sig i detailhandlen i dag. Derfor er det en fornøjelse at se dette års vindere adressere netop de udfordringer på fornem vis, siger han.

Pris til medlem af HK Handel

Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat stod for 22. gang bag uddelingen af årets Fagprøvepris på Børsen i København. Prisen gives til tre elever, der har udmærket sig gennem deres fagprøve på erhvervsuddannelsen inden for detailhandel eller handelsuddannelsen. Og kreativiteten i år har været stor, lød det fra Mette Høgh, formand for HK Handel Hovedstaden, da hun var med til at byde velkommen:

- Handelsbranchen har brug for det engagement, I har vist i jeres fagprøver, fortsatte hun henvendt til prismodtagerne.

Blandt vinderne i detailhandelskategorien var Christina Weybøl Techt, medlem af HK Handel, der har været i lære i Matas i Kastrup. Christina er uddannet fra Aarhus Business College/Handelsfagskolen og fik en pris på 15.000 kroner for sin fagprøve, der havde fokus på salg og markedsføring af det veganske hudplejemærke Ecooking på både sociale medier og i butik. I forbindelse med salget af produktet fik Christina også etableret en indsamling til Verdens Skove.

- Min fagprøve har været med til at sætte fokus på miljø. Det lykkedes at samle 7.300 kroner ind til verdens skove, samtidig med at vi omsatte Ecooking-produkter for 45.000 kroner i en lille Matas-butik, det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, siger Christina Weybøl Techt.

Stor efterspørgsel på handelstalenter

Og der er ingen tvivl om, at der stærkt brug for unge talenter som Christina i handelsfagene. Talenter, der både formår at tænke kommercielt og bæredygtigt, understreger Daniel Lühr-Andersen, uddannelsespolitisk konsulent i HK Handel.

- Medarbejdere, som kan bidrage med både viden og kundeforståelse, er stærkt efterspurgte inden for butiksfaget. Kunderne har allerede nu fokus på bæredygtighed og digitale løsninger, og vi har en stærk forventning om, at den tendens fortsætter. Derfor er det afgørende, at vi får rustet fremtidens butiksansatte til at kunne følge med kundernes krav om bæredygtighed og digital udvikling, og det har Christina tydeligt vist, at hun kan, siger han.

Vinderne af årets Fagprøvepriser

Detailhandelsuddannelsen

1. præmie: 25.000 kr.

Prismodtager: Louis James Hogg

Fagprøvetitel: Case om produktpotentiale og Pricerunner som medie

Oplæringsvirksomhed: Firtal Web A/S

Skole: Aarhus Business College / Handelsfagskolen

2. præmie: 20.000 kr.

Prismodtager: Trine Balle Thaysen

Fagprøvetitel: Bæredygtigt fagprøveprojekt

Oplæringsvirksomhed: Paustian, Aarhus

Skole: Aarhus Business College / Handelsfagskolen

3. præmie: 15.000 kr.

Prismodtager: Christina Weybøl Techt

Fagprøvetitel: Ecooking – food for your skin

Oplæringsvirksomhed: Matas, Kastrup

Skole: Aarhus Business College / Handelsfagskolen

Handelsuddannelsen

1. præmie: 25.000 kr.

Prismodtager: Nicki Rye Schou

Fagprøvetitel: Økologisk bomuld, Direkte indkøb - Sikring af en bæredygtig og rentabel fremtid

Oplæringsvirksomhed: SELECTED Bestseller

Skole: Viden Djurs

2. præmie: 20.000 kr.

Prismodtager: Caroline Pasch

Fagprøvetitel: NORD Fremtidens bæredygtige terrasse og facade

Oplæringsvirksomhed: Davidsen Tømmerhandel, Odense

Skole: Business College Syd

3. præmie: 15.000 kr.

Prismodtager: Nicolai Skov

Fagprøvetitel: Mindske udgift på fragt

Oplæringsvirksomhed: Ørbæk Autogenbrug

Skole: Business College Syd

Kontakter

Heidi Røndbjerg-ChristensenPressemedarbejder

Tlf:33304821

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum