Furesø Kommune

Frederiksborgvej bliver indgang til grønt byområde

Del

Nyt liv kan snart spire frem i det centrale Farum, efter at byrådet har vedtaget en ny lokalplan for boliger og erhverv på Frederiksborgvej 3-5 ved Farum Kulturhus og det gamle rådhus.

Visualisering af det kommende byggeri ved Frederiksborgvej 3-5. Visualiseringen: PLH arkitekter og Sophienberg Gruppen A/S.
Visualisering af det kommende byggeri ved Frederiksborgvej 3-5. Visualiseringen: PLH arkitekter og Sophienberg Gruppen A/S.

En 'port' ind til kultur- og handelslivet. Mulighed for erhverv eller boliger i det gamle rådhus. Yderligere 90 nye lejligheder og gode, grønne stier mellem Kumbelhaven, Farum Kulturhus og Farum Bytorv. Det er nogle af de perspektiver, der nu kan blive til virkelighed med byrådets vedtagelse af lokalplan 146 og Tillæg 8 til Kommuneplan 2017.

"Jeg er virkelig glad for, at vi i Furesø Byråd har kunnet samles om at sætte gang i udviklingen af så centralt et sted i Farum: Nu står vi med en lokalplan og et konkret projekt, der dels bevarer den gamle skole, dels muliggør nogle rigtigt gode, grønne opholdsområder og passager mellem Frederiksborgvej, Farum Kulturhus og bytorvet, siger Susanne Mortensen, (C), formand for Udvalget for Byudvikling og boliger.

På onsdagens byrådsmøde vedtog byrådet, at de bevaringsværdige, gamle skolebygninger, der senest har været anvendt til rådhus, fremover skal huse op til 13 rækkehuse eller liberale erhverv, kontor, café og restaurant. Hvis det bliver boliger, kan de indrettes i to plan, så de vil være velegnede til familieboliger. Bliver det erhverv, skal det ikke mindst bidrage til liv og bevægelse i området.

"Bygningen skal omdannes med respekt for de bærende kulturværdier," tilføjer hun.

Lokalplanen giver mulighed for 90 nye etageboliger på hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej, hvor der i dag er parkering til Kulturhuset, og hvor den tidligere daginstitution Solsikken lå. Boligerne bliver velegnet til flere målgrupper og får i overvejende grad privat altan. I stueetagen er der mulighed for at etablere boliger, liberalt erhverv, kontor, café og lignende.

Bagved og mellem bebyggelserne etableres der grønne fælles friarealer med adgang for alle.

"Processen med at nå hertil har været lang, for det har taget tid og krævet meget inddragelse af borgere og kommunens arkitekturudvalg at få samlet de mange ønsker og forventninger, der er til et så centralt område i byen. Men jeg er overbevist om, at vi står med et virkelig godt projekt nu," siger Susanne Mortensen.

Byliv, bedre stiforbindelser og markant portindgang

Lene Bang (A), næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig mener, at de nye boliger i området vil forstærke bylivet omkring det allerede velbesøgte Farum Kulturhus.

"Nu får vi skabt liv i de gamle skolebygninger og løftet området som helhed med den tætte nærhed til Farum Bytorv, som også står overfor en større udvidelse. Planen åbner op for opholds- og siddemuligheder både i bibliotekshaven mellem biblioteket og sundhedshuset og omkring den nye boligbebyggelse og gode stiforbindelser rundt om Farum Kulturhus og til resten af området," siger hun.

Da den nye bebyggelse etableres som en randbebyggelse med skråtage og en markant portindgang ved hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej, vil byggeriet blive en ny og central indgang til området omkring Farum Kulturhus. 

Parkering

Parkering skal væsentligst ske i en ny parkeringskælder under den nye boligbebyggelse. Dette giver plads til, at besøgende til Farum Kulturhus kan parkere på en ny parkeringsplads på terræn, som der bliver plads til ved at fjerne Musikhuset, som har fungeret som danseskole.

Nøgleord

Kontakter

Susanne K. Mortensen (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, tlf. 7216 3950
Lene Bang (A), næstformand for Udvalget for byudvikling og bolig, tlf. 2148 2223
Claus Torp, by- og kulturdirektør i Furesø Kommune, tlf. 7216 5858

Billeder

Visualisering af det kommende byggeri ved Frederiksborgvej 3-5. Visualiseringen: PLH arkitekter og Sophienberg Gruppen A/S.
Visualisering af det kommende byggeri ved Frederiksborgvej 3-5. Visualiseringen: PLH arkitekter og Sophienberg Gruppen A/S.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum