Fortinet

Fortinet introducerer nye cybersikkerhedsløsninger, der skal sikre operationelle teknologi-miljøer

Del
Fortinet udvider sit ydelse- og produktsortimentet med en række nye cybersikkerhedstjenester, som skal skærpe cybersikkerheden for operationelle teknologi-miljøer (OT).

Fortinet, en af verdens største cybersikkerhedsvirksomheder, offentliggører i dag en række nye og forbedrede sikkerhedsløsninger til operationelle teknologi-miljøer, som en del af Fortinet’s Security Fabric-platform. De nye løsninger gør det muligt for virksomheder og organisationer at forstærke deres sikkerhedsværn mod udefrakommende cybertrusler, som har til hensigt at skade OT-systemer, såsom produktionsprocesser, kontrolsystemer og elektriske systemer i fabrikslokaler.

OT-miljøer udgør en ny angrebsflade for cyberkriminelle i 2023

Efterhånden som flere danske virksomheders OT-systemer integreres med eksterne og interne enheder, netværk og applikationer vokser chancen for at udefrakommende cyberangreb kan nå ind at skade OT-infrastrukturen. Fortinet’s rapport ”Fortinet State of Operational Techonology and Cybersecurity Report” fra 2022 viser, at 93 % af de adspurgte virksomheder har oplevet én eller flere IT-angreb i det forgangne år, hvoraf 61 % af disse angreb har haft succes med at trænge igennem sikkerhedsystemer og ødelægge virksomhedens IT- eller OT-system. Dette er en tendens, som John Maddison, der er Executive Vice President for produkter hos Fortinet, mener, at danske virksomheder skal være særligt opmærksomme på:

”OT-miljøer er mere forbundne til skyen og øvrige systemer i virksomederne end nogensinde før. Dette skaber et enormt mulighedsrum for hackere til at finde ind at skade kritisk infrastruktur hos den enkelte virksomhed. Traditionelle IT-sikkerhedsprodukter er ikke specielt velegnede til at understøtte sikkerheden hos operationelle teknologier, og derfor er det nødvendigt at være forberedt med sikkerhedsløsninger, der er specifikt designede til at beskytte OT-miljøer. Eksempelvis er vores Fortinet Security Fabric udviklet specielt til at beskytte OT-miljøer, og med vores nye cybersikkerhedsløsninger kan vi udvide sikkerhedstjenesterne herindenfor.”

Flere sikkerhedsydelser på Fortinet Security Fabric-platformen skal sikre OT-miljøer

Med Fortinet’s ambition om at være de førende sikkerhedseksperter inden for OT-miljøer, har virksomheden udviklet en ny palette af ydelser, der sikrer en mere robust OT-sikring. De nye løsninger bliver integreret på tværs af Fortinet’s ”Security Fabric”, som er en platform, hvor SOC-teamet i den pågældende virksomhed kan overvåge angrebsforsøg og foretage de nødvendige handlinger, hvis et cyberangreb finder sted.

Et udsnit af Fortinet’s nye OT-sikkerhedstjenester- og procedurer gennemgåes herunder:

  • FortiGate 70F Rugged Next-Generation Firewall(NGFW) er et specialudviklet firewall-system, som indeholder en høj holdbarhed og en stærk modstandsdygtighed for at kunne beskytte OT-miljøer i særligt udsatte industrier- og cyber-fysiske forhold. I et samspil med industrispecifikke sikkerhedsstandarder og protokoller, giver FortiGate Rugged NGFW organisationer en simpel, prisoverkommelig og højt-performende løsning til sikkert at forbinde infrastruktur, netværker og enheder.
  • FortiDeceptor Rugged Appliance er en særdesignet fejlfinder-teknologi, som komplimenterer organisationens eksisterende forsvarsberedskab. Den giver en række funktioner, der kan detektere hackere og eventuelle trusler, og den tilbyder proaktiv beskyttelse til både isolerede og forbundne OT-miljøer. Den indeholder en omfattende protokolunderstøttelse til passiv overvågning, som er forbedret med ni nye OT-specifikke protokoller. Slutteligt giver løsningen organisationen mulighed for at implementere ”lokkeduer” i systemet, som afsøger systemet for eventuelle sårbarheder. FortiDeceptor er en proaktiv sikkerhedsløsning, som er designet til at udpege og eliminere trusler tidligt i et angrebsforløb, inden der sker nogle skader på OT-miljøet.
  • Fortinet Cyber Threat Assessment Program (CTAP) til OT validerer OT-netværkssikkerhedseffektivitet, applikationsstrømme og inkluderer ekspertvejledning, der gør det muligt for organisationer at forbedre sikkerheden i deres OT-miljøer.
  • OT Tabletop Øvelser for OT Security Teams ledes af FortiGuard Incident Response team facilitatorer med ekspertise inden for trusselsanalyse, afbødning og angrebsrespons. Øvelserne hjælper OT-sikkerhedsteams med at identificere sikkerhedshuller gennem en række virkelige OT-angrebsscenarier for at teste en organisations beredskab overfor IT-angreb.

Læs mere om Fortinet’s nye OT-sikkerhedsløsninger her.

Nøgleord

Kontakter

DK mediekontakt:
Mikkel Andersen
Grey Public, på vegne af Fortinet
mikkel.andersen@grey.com

Billeder

Information om Fortinet

FortinetFortinet (NASDAQ: FTNT) skaber en digital verden, hvor de skaber tryghed igennem deres mission, om at beskytte folk, enheder og data overalt. Det er derfor, at verdens største virksomheder, tjenesteudbydere og statslige organisationer har valgt Fortinet til at trygt sætte skub i deres digitale udvikling. Fortinets Security Fabric platform giver en bred, integreret og automatiseret beskyttelse på tværs af hele den digitale angrebsoverflade, ved at sikre kritiske enheder, data, applikationer og forbindelser fra datacenteret til skyen, og til dit hjemmekontor. Fortinet rangerer nummer et blandt de fleste sikkerhedsapparater der sendes over hele verden, og mere end 565.000 kunder stoler på, at Fortinet beskytter deres virksomhed. Fortinets NSE Trænings Institut, som er et initiativ fra Fortinets Training Advanced Agenda (TAA), er en af de største og bredeste træningsprogrammer i industrien, målrettet mod at gøre cybertræning og nye karrieremuligheder tilgængelig for alle. Læs mere om det på https://www.fortinet.comFortinets blog, eller FortiGuard Labs.

Følg pressemeddelelser fra Fortinet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fortinet

Fortinet offentliggør kvartalsregnskab for Q3 20223.11.2022 10:38:12 CET | Pressemeddelelse

Nøgletal for trejdekvartalsregnskabet Produktomsætning på $468.7 millioner, stigning på 39% år-til-år Serviceomsætning på $680.8 millioner, stigning på 28% år-til-år Samlet omsætning på $1.15 milliarder, stigning på 33% år-til-år Salg på $1.41 milliarder, stigning på 33% år-til-år Udskudt omsætning på $4.19 milliarder, stigning på 35% år-til-år GAAP driftsmargin på 23.1% Non-GAAP driftsmargin på 28.3% Driftslikviditet på $483.0 millioner Cashflow på $395.2 millioner Aktietilbagekøb for $500.0 millioner Fortinet, én af verdens største udbydere af brede, integrerede og automatiserede cybersikkerhedsløsninger, har offentligjordt deres finansielle resultater for trejde kvartal, der sluttede 30. september 2022. I den forbindelse udtaler Ken Xie, grundlægger og bestyrelsesformand for Fortinet: “Vi tager fortsat markedsandele i den voksende cybersikkerhedsindustri. Omsætnings- og salgsvæksten på over 30% i tredje kvartal ligger langt over branchens vækstrater. Fortinets fremtidige vækst vil b