Skorstensgaard Danmark A/S

Første skoleklasse prøver kræfter på værkstedet hos Skorstensgaard

Del
I februar meldte Skorstensgaard ud om deres nye skoleprojekt Faglærte Forbilleder, der skal tiltrække flere unge til uddannelserne inden for mekanikerfaget ved hjælp af værkstedsbesøg for folkeskoleelever. Det første besøg har nu allerede fundet sted i en af Skorstensgaards afdelinger, og værkstedskæden meddeler, at det har været en kæmpe succes.

Fagfolk, politikere, medierne – alle taler efterhånden om det: vi har alt for få faglærte i Danmark, og erhvervsskolerne skal uddanne flere, hvis ikke vi skal mangle endnu flere hænder i fremtiden. Det kræver handling at løfte den opgave, og det er ikke kun politikerne og skolerne, der har et ansvar – virksomhederne, der skal oplære og ansætte de faglærte, skal også ind i kampen.

Det var netop derfor, værkstedskæden Skorstensgaard etablerede sit nye skoleprojekt Faglærte Forbilleder for knap to måneder siden. For autoværkstederne er nemlig lige så afhængige af, at flere unge får øjnene op for de mange uddannelser, erhvervsskolerne har at byde på. Værkstedskæden har lige haft den første folkeskoleklasse på besøg i deres Kolding-afdeling.

8.C fra Østerbyskolen ”i lære” på Skorstensgaard værkstedet

Det var 8.C fra Østerbyskolen i Vejen, der blev de første folkeskoleelever til at afprøve Skorstensgaards skoleprojekt. Samarbejdet blev så småt sat i gang allerede på det første møde med skolen tilbage i januar, hvor både skolelederen og et hold udskolingslærere kom med på råd for at gøre projektet så inspirerende som muligt for eleverne. Formålet var, at eleverne skulle få hands-on erfaring med værkstedsledelse samt fagområderne personvognsmekaniker og karosseritekniker, der kræver hver sin uddannelse.

Under værkstedsbesøget udviste eleverne stor entusiasme og var meget engagerede på de tre poster, de kom forbi på værkstedet. De fik lov til at prøve kræfter med flere discipliner inden for mekanikerfaget, hvor de både fik banket buler i reservedele hos karosseriteknikerne og rettet bulerne ud igen. Hos mekanikerlærling Nicklas Mouboe Gildhoff, som er regionsmester for personvognsmekanikerlærlinge i Region Syddanmark, strammede eleverne bolte op med topnøgler og kortsluttede bilpærer, så det slog gnister. Og de fik også lov til at tage imod kunder i indskrivningen sammen med afdelingschefen.

Alberte Normann Jessing, som er klasselærer for 8.C, fortæller om den positive tilbagemelding, hun har fået fra sine elever efter forløbet.

-          Mine elever blev rigtig glade for, at de fik lov til selv at have hænderne nede i reservedele og værktøjer. De satte stor pris på, at de kom ind og se selve værkstedet i stedet for bare at høre lidt om det, og der var endda nogle af dem, der efterspurgte lidt mere tid på nogle af posterne. De synes også, det var spændende at møde medarbejderne på hovedkontoret, hvor de også fik hilst på medejer og grundlægger Martin Skorstensgaard og hørt om, hvilke oplevelser han selv har haft i faget, fortæller Alberte Normann Jessing, klasselærer for 8.C på Østerbyskolen.

Pigegruppe løb med prisen for bedste videoprojekt

Efter besøget havde klassen en uge til i grupper at lave en video om en af de tre arbejdsfunktioner, de fik afprøvet på Skorstensgaards værksted. Kreativiteten fik frit løb, da eleverne skulle lave video, og fredag den 10. marts blev vindervideoen kåret af Skorstensgaard. Det foregik på 8.Cs klasseværelse på Østerbyskolen i Vejen, hvor Skorstensgaards marketingafdeling kiggede forbi for at udnævne vinderholdet og overrække prisen, som bestod af en stor kurv fyldt med lækre sager målrettet de 15-årige.

Det blev pigerne Emma, Freja, Laura og Malou, der vandt prisen for bedste video. De havde fokus på arbejdsområdet afdelingschef, men havde også givet plads til en mekaniker i videoen. Ved prisuddelingen var en journalist fra Erhverv+ Sydjylland også til stede, idet avisen ville bringe en historie om de første folkeskoleelever, der fik prøvet kræfter med Skorstensgaards skoleprojekt. Klasselærer Alberte Normann Jessing kan se et stort potentiale i Skorstensgaards projekt Faglærte Forbilleder. Hun fortæller, at hendes elever har fået øjnene op for, at en erhvervsuddannelse har mange muligheder at byde på.

-          Jeg synes, det fungerede rigtig godt, at forløbet bestod af flere dele i form af præsentation af projektet på skolen, selve værkstedsbesøget og til sidst videoproduktionen samt prisuddelingen tilbage på skolen. Der var gjort et grundigt forarbejde i forhold til at forberede eleverne på, hvad de ville blive mødt med. Jeg synes især, det har været et godt forløb, fordi eleverne fik en opgave i form af videoproduktion. Det engagerede dem en hel del. Projektet har gjort, at mine elever har fået øjnene op for, at der er andre veje at gå i verden end bare at vælge gymnasiet, og at man faktisk også kan meget med en erhvervsuddannelse, siger Alberte Normann Jessing, klasselærer for 8.C på Østerbyskolen.

Skorstensgaard har allerede to andre skoler i pipelinen og er ved at planlægge det næste værkstedsbesøg, som muligvis kan realiseres inden sommer.

Om Skorstensgaard-projektet Faglærte Forbilleder:

  • Virksomhedsbesøg for 8. og 9. klasseelever rundt omkring i landet
  • Et interaktivt projektforløb, som skal skabe interesse for værkstedsbranchens fag
  • Fokus på arbejdsområderne automekanik, karosseriteknik og værkstedsledelse
  • Eleverne skal under forløbet udarbejde en video, hvorefter Skorstensgaard uddeler en pris til den bedste video

Læs mere om projekt Faglærte Forbilleder: https://skorstensgaard.dk/faglaerte-forbilleder

Se video af det første værkstedsbesøg: https://www.youtube.com/watch?v=iQn6Aa98plI

Se projektets introvideo: https://www.youtube.com/watch?v=XAfXPXWQ11w

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Skorstensgaard Danmark A/S

Skorstensgaard Danmark A/S
Skorstensgaard Danmark A/S
Trianglen 13
6000 Kolding

https://skorstensgaard.dk/

Skorstensgaard er en af landets førende, frie autoværkstedskæder. Siden 2009 har vi serviceret flere hundrede tusind danske personbiler, og 9 ud af 10 af vores kunder siger, at de vil anbefale os til andre. Hos os bevarer du din fabriksgaranti, da vi yder samme høje serviceniveau som mærkeværkstederne.

Virksomheden er grundlagt i 2009 af brødrene Martin og Anders Skorstensgaard, som altid har arbejdet med drift af værksteder – både som selvstændige og som driftsansvarlige på mærkeværksteder. Deres innovative tilgang til processer, deres forståelse for markedet samt deres fokus på kundernes behov er nøglen til virksomhedens succes.

Følg pressemeddelelser fra Skorstensgaard Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skorstensgaard Danmark A/S

Skorstensgaard med nyt koncept – vind konfirmationskørsel13.3.2023 15:45:15 CET | Pressemeddelelse

I dag ruller den landsdækkende værkstedskæde Skorstensgaard en konkurrence ud til glæde for årets kommende konfirmander og nonfirmander, der lige nu leder med lys og lygte efter smarte køretøjer, der kan få hovederne til at dreje, når de unge skal køres fra kirken. Værkstedskæden stiller nemlig en ekstravagant konfirmandbil på højkant som del i en årligt tilbagevendende konkurrence, de netop har sat i gang.

Vejlensiske elitepiger sparker sig vej inden for karate30.11.2022 11:07:39 CET | Pressemeddelelse

Ambition udgør en stor del af værkstedskæden Skorstensgaards succes. Derfor støtter kæden Karlskov-familien i Vejle, der har to sportsudøvende teenagere, med støtteprojektet Elitespire Sponsor. Det er de unge talenter Victoria og Caroline, som dyrker karate med store ambitioner. Begge søstre forbereder sig nemlig til VM i karate, mens lillesøster Caroline også ser frem til at få det sorte bælte i sommeren 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum