Skorstensgaard Danmark A/S

Skorstensgaard-afdelingschefen, der følger i faderens fodspor

Del

Det kan pible frem med guldkorn, når først man spørger sine medarbejdere, hvad de laver, når de ikke er på arbejde. Vi har spurgt Per Gandrup Christiansen, som er afdelingschef i Skorstensgaard Herning, og dét er der kommet flere, interessante historier ud af – blandt andet at han er en stor jagtentusiast. Læs portrættet af afdelingschefen, der ynder at blive ét med det danske naturlandskab.

Per Gandrup Christiansen på jagt sammen med sin søn Sebastian.
Per Gandrup Christiansen (til højre) bruger for tiden mange af sine frie timer på jagt sammen med sin søn Sebastian.

I Lind ved Herning bor en energisk mand ved navn Per Gandrup Christiansen sammen med sin familie bestående af hustruen og deres to drenge. Han er afdelingschef hos Skorstensgaard Herning til daglig, hvor han står i spidsen for et værksted med tre medarbejdere og 14 lifte. Og de har travlt – især lige i øjeblikket, for der er ved at ske nye ting i Skorstensgaard koncernen, og vores værksted i Herning er en aktiv del af det. Men trods sit begrænsede mandskab og udsigterne til flere, udfordrende opgaver, er Skorstensgaard Herning med Per ved roret en af de afdelinger i koncernen, der performer bedst.

Læs med for at høre mere om afdelingschefen fra Herning – og ikke mindst den jagt- og friluftselskende fritidsperson, der gemmer sig bag ham.

Fra pladesmed til værkstedschef

Per er uddannet karosseritekniker, også kaldet en pladesmed. Det var takket være faren, som havde samme uddannelse, at han blev draget af det at udbedre skader på biler og bringe dem tilbage til deres tidligere stand. Det, syntes Per, var enormt spændende, og derfor endte han med at følge i faderens fodspor. Da han også har en stor interesse i bilernes mekanik, har Per i årenes løb både taget kurser inden for det autotekniske felt og skrabet al den viden, han har kunnet få på de mange værksteder, han har arbejdet ved, til sig. Dermed har han tilegnet sig den nødvendige autotekniske viden, der skal til for også at reparere biler – lige på nær komplicerede, elektroniske fejl, der kræver diagnoseteknisk viden.

- Det fangede mig det her med at udbedre bilernes ydre. Man får en trafikskadet bil ind, som ikke er så pæn at se på mere, og den bil får man så til næsten at fremstå som splinterny, når man har givet den en tur på pladeværkstedet, fortæller Per Gandrup Christiansen, afdelingschef i Skorstensgaard Herning.

Men Per har også en anden passion, og den ligger et helt andet sted, og langt uden for værkstedets fire vægge.

En dybfølt passion for jagt og udeliv

Per Gandrup Christiansen er en sand naturelsker. Det ved man, når man har hørt ham fortælle om sine fritidssysler – og dem har han mange af. Men øverst på listen finder man uden tvivl jagtsporten, som er endnu en ting, Per har taget med sig fra barndomshjemmet. Både hans far og bedstefar er jægere, og Per tog med dem på jagt fra han var helt lille.

Afdelingschefen er formand i Gjellerup Flugtskydnings Forening, og han er med i to konsortier sammen med en gruppe jægere, som han lejer et jagtareal med. Her bruger han mange af sine frie timer på at gå på jagt, og det er både med riffel, haglgevær, bue og pil. Lige for tiden går den naturglade afdelingschef fra Herning mest på jagt med sin ældste søn Sebastian på 17 år. Også han følger i sin fars fodspor og har lige fået sit jagttegn. Så han skal lære at blive en lige så god jæger som sin far, farfar og oldefar. Sebastian har i hvert fald lige skudt sin første skovsneppe, hvilket traditionen tro har krævet et kys på dyrets bagende. Af hensyn til sin søn undlod Per dog at klemme dyret om maven, da han holdt det op ud for Sebastians mund, som det ellers er kutyme i mange jagtkredse.

- Jeg skyder kronvildt, råvildt, dåvildt, sikavildt, vildsvin, fugle – ja, jeg jager alt, hvad man må jage i Danmark, men kun i det omfang, naturen kan bære det. Der er en forestilling hos mange, der ikke ved så meget om jagt, eller som er direkte imod jagt, at vi skyder alt, hvad der rør sig, når først vi er trådt ud i naturen. Men det er kun én ud af halvtreds gange, jeg bruger mit våben, når jeg har været i skoven. Så det handler ikke kun om at få en fangst med hjem. Slet ikke. Det er fedt også bare at være i skoven og observere omgivelserne, fortæller Per Gandrup Christiansen, afdelingschef i Skorstensgaard Herning.

Jagt handler nemlig i høj grad også om naturoplevelsen, og det er en hobby, som det oftest er folk med en passion for naturen, der dyrker. Per nyder at være ét med skovene og markerne. Her føler han, at han kan slappe af og nulstille sig selv og ikke mindst observere de smukke dyr i deres naturlige omgivelser. Det sker heller ikke så sjældent, at en jæger bliver betaget af dyrets skønhed og ombestemmer sig i det øjeblik, han står med dyret i sigtekornet og fingeren på aftrækkeren.

Per værdsætter og respekterer dyrelivet på en helt særlig måde. De gange han har haft heldet til at nedlægge en kronhjort, har han og hans familie værdsat det festmåltid af mørt vildtkød, som dyret har givet dem. Han vælger også at bevare skindet omhyggeligt gennem en konservator, for på den måde kan andre, inklusive han selv, fortsat beundre og ære dyrets pragt. For nylig fik Per en sjælden sikahjort hjem fra konservatoren. Det hænger nu på væggen sammen med andre trofæer som værdifulde minder fra naturen.

Undervandsjagt, lystfiskeri og triatlon

Passionen for jagt stopper ikke ude i skoven, for Per går på jagt både på land og i vand. Lystfiskeri og undervandsjagt er endnu to af hans foretrukne fritidsinteresser, hvor han får lov at forene sig med naturen. Udstyret med våddragt, snorkel og harpun fanger han blandt andet hummere og udforsker ellers den tavse skønhed under havets overflade. Og lystfiskeri er en hobby, han deler med sønnerne Sebastian og Jonathan.

Ud over jagten trives afdelingschefen fra Herning også i andre, mere fysisk udfordrende områder. Triatlon, med dets krævende kombination af svømning, cykling og løb, har været en del af hans liv i mange år – det lige indtil 2019, hvor han pådrog sig fibersprængninger på benene. Men nu 5 år senere har han savnet sporten. Derfor planlægger han lige for tiden at genoptage den udfordrende disciplin, og denne gang bliver det i selskab med sin værkfører og gode ven Allan fra Skorstensgaard Herning. Håbet er, at han kan komme op at svømme 1,9 kilometer, cykle 90 kilometer og løbe et halvt maraton, som han tidligere har kunnet.

- Men det er og bliver jagten, som forbliver min hovedinteresse, om det foregår i skoven, under vandet eller ved vandbredden, tilføjer afdelingschefen fra Skorstensgaard Herning.

Høj kundetilfredshed og fredagsfrokoster i Skorstensgaard Herning

Udover sine to sønner er noget af det, Per er mest stolt over i livet, at han som afdelingschef formår at få sine kunder til at komme igen og igen – flankeret af sit gode hold af mekanikere, naturligvis. Det er en bedrift, der hver måned afspejler sig i afdelingens kundetilfredshedsmålinger, som altid ligger over 9 ud af 10 – i skrivende stund ligger den på hele 9.7 ud af 10. Vi hører også tit, at holdet i Herning er yderst effektive på trods af, de kun er fire mand på værkstedet.

Det bliver man heller ikke så overrasket over, når man har mødt Per, for han er altid positivt og optimistisk indstillet – her i Skorstensgaard-regi er han kendt for altid at have JA-hatten på. Han kører gerne ud til sit værksted og vasker gulv i weekenderne, så der er pænt og nydeligt mandag morgen, for han gør en dyd ud af at have et rent værksted og en pæn indskrivning. Selv fortæller han, at det er, fordi han bare godt kan lide at hjælpe andre, om det gælder kunder, kollegaer, eller familien og vennerne.

Noget andet bemærkelsesværdigt ved Skorstensgaard Herning er, at medarbejderstaben har fredagsfrokost som en fast del af arbejdsugen, hvor de bestiller mad udefra og spiser sammen. Har man sådan en aktivitet stående i kalenderen hver fredag, er man ikke i tvivl om, hvad det er for en stemning der hersker på arbejdspladsen. Det kollegiale forhold på værkstedet er præget af humor, åbenhed og en flad struktur uden hierarki. Alle er på lige fod, fra chefen til lærlingen, og alle kan tåle en joke, hvilket netop er dét der skaber det uformelle arbejdsmiljø, han værdsætter så dybt.

- Vi har det bare skidegodt sammen. Vi siger tingene, som de er, og jeg sætter pris på, at de siger det ligeud, hvis jeg for eksempel gør noget forkert. Ud med ordene i stedet for at gå og bære på det, og det er mine medarbejdere også rigtig gode til. Det allervigtigste for mig er, at mine mekanikere har det godt, for det er, når de er glade og tilfredse, at mine kunder får en god oplevelse, forklarer Per Gandrup Christiansen.

Derudover har de en rigtig god kundekreds i Herning-afdelingen, og langt de fleste af kunderne er de tilmed på fornavn med. Allerede dér er man oppe på 9 i kundetilfredshed som autoværksted, konstaterer Per og fortæller, at han og hans hold gør meget for, at kunderne får en god oplevelse, når de besøger værkstedet.

Hos Skorstensgaard Herning har Per Gandrup Christiansen formået at skabe et miljø, der ikke kun fremmer effektiviteten på værkstedet, men i den grad også sammenholdet og arbejdsglæden kollegerne imellem. Vi er utrolig glade for at have ham med på holdet.

Om jagt i Danmark:

  • Man skal have et gyldigt jagttegn, som udstedes af Miljøstyrelsen efter bestået jagttegneprøve
  • Man skal være fyldt 16 år for at tage jagttegn og have en våbentilladelse udstedt af politiet
  • Er man ikke jordejer, skal man leje sig til at gå på jagt på private eller offentlige arealer
  • Læs mere på Miljøministeriets hjemmeside: https://mst.dk/borger/natur-og-fritid/jagt 

Jagttraditioner i Danmark:

  • Første gang en jæger har skudt en klovbærer såsom en kronhjort, smøres jægerens ansigt i dyrets blod
  • Første gang man har skudt en skovsneppe, skal man kysse dens gat (bagparti), som typisk holdes op af jagtlederen – nogle gange klemmer jagtlederen dyret på maven, hvilket resulterer i en ikke så herlig men dog uforglemmelig oplevelse for jægeren.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Skorstensgaard Danmark

Skorstensgaard er en af landets førende, frie autoværkstedskæder. Siden 2009 har vi serviceret flere hundrede tusind danske personbiler, og 9 ud af 10 af vores kunder siger, at de vil anbefale os til andre. Hos os bevarer du din fabriksgaranti, da vi yder samme høje serviceniveau som mærkeværkstederne.

Virksomheden er grundlagt i 2009 af brødrene Martin og Anders Skorstensgaard, som altid har arbejdet med drift af værksteder – både som selvstændige og som driftsansvarlige på mærkeværksteder. Deres innovative tilgang til processer, deres forståelse for markedet samt deres fokus på kundernes behov er nøglen til virksomhedens succes.

Følg pressemeddelelser fra Skorstensgaard Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skorstensgaard Danmark A/S

Skorstensgaard modtager pris for at hjælpe unge og ledige i job19.1.2024 15:51:20 CET | Pressemeddelelse

Skorstensgaard, en førende værkstedskæde med hovedsæde i Kolding, har netop modtaget SammenomJOB-prisen for deres bemærkelsesværdige engagement i at støtte unge og ledige til at komme i job. Prisen, som er et initiativ fra Kolding Kommune, anerkender virksomheder, der skiller sig ud ved at skabe mangfoldige og inkluderende jobs og lærepladser – og Skorstensgaard opfylder alle kriterierne for prisen.

Mød en diagnosetekniker fra Skorstensgaard4.12.2023 12:34:46 CET | Nyhed

Når du afleverer din bil på et autoværksted, er der mange specialister, der kigger på den. Mekanikere, pladesmede (også kaldet karosseriteknikere), værkførere og ikke mindst diagnoseteknikere. I denne artikel har vi givet plads til en af vores diagnoseteknikere – Frederik Christensen fra Skorstensgaard Esbjerg. Han fortæller, hvad en diagnosetekniker kan, og hvordan han bruger sine kompetencer inden for diagnosticering til at udbedre fejl på bilerne.

Skorstensgaard: Støtter unge elever fra Kolding i Projekt Edison 20236.11.2023 14:04:06 CET | Pressemeddelelse

Anders Skorstensgaard, administrerende direktør for den koldingbaserede værkstedskæde Skorstensgaard, indtog i fredags for 2. år i træk rollen som dommer i årets lokale Projekt Edison konkurrence på IBC i Kolding. Dette initiativ har til formål at støtte og opmuntre unge, der ønsker at forfølge deres iværksætterdrømme, og netop disse drømme er tæt knyttet til Skorstensgaards egen opstartshistorie.

Afdelingschefen fra Skorstensgaard Esbjerg mestrer tre hatte31.10.2023 10:24:54 CET | Nyhed

I hjertet af Skorstensgaard Esbjerg står en bemærkelsesværdig skikkelse ved navn Thomas Urth. Han er afdelingschef og mestrer med enestående færdigheder hele tre ansvarsfulde roller i sit liv: afdelingschef, driftskonsulent og dørmand – faktisk fire, hvis man medregner hans rolle som far. Denne artikel præsenterer en værkstedschef, hvis liv er præget af en stor portion engagement i arbejdslivet – og hans drive imponerer alle, der kender ham.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye