Guldborgsund Kommune

Første puljemidler uddelt til projekter i Sakskøbing

Del

Som en del af områdefornyelsen Sakskøbing Byrum findes puljen ”Små Hurtige Succeser”, som borgerne kan søge til deres drømmeprojekter i byen. De første projekter har nu fået støtte – det største kan blive til et ”Byens Hus”.

Første puljemidler er uddelt til projekter i Sakskøbing. Foto: Guldborgsund Kommune
Første puljemidler er uddelt til projekter i Sakskøbing. Foto: Guldborgsund Kommune

Et ”Byens Hus” i Sakskøbing kan nu begynde at gå fra drøm til mere konkrete planer. Det sker efter at projektet har fået del i puljen ”Små Hurtige Succeser” under Sakskøbing Byrum.

Puljen skal støtte borgernes projekter - store som små. "Byens Hus" er i den helt store skala. Derfor er puljemidlerne uddelt til at udarbejde det materiale, som skal danne grundlag for det egentlige projekt.

Men hvad er "Byens Hus"? Det skal være et samlingspunkt for byen, som kan skabe liv gennem samskabende aktiviteter. Projektgruppen bag har tanker om, at det kan være et sted, der bliver afholdt events og foredrag, fungere som ideværksted for alle byens borgere og danne kontor for eksempel Sakskøbing Byportal, Turistkontor og Frugtfestivalen.

-      Vi har arbejdet på projektet siden 2019, hvor alle foreningsformænd i Sakskøbing deltog i formandsmøder om projektet. Vi er derfor også rigtig glade for, at der nu er mulighed for at undersøge mulighederne for etablering af ”Byens Hus” nærmere med den rapport, som der er givet penge til, siger Martin Stahl fra Stahl & Co, der er konsulent på udarbejdelse af rapport om projektet.

 Det er foreningen ”4990 og omegn i fokus”, der står bag "Byens Hus". Der er direkte samarbejde med Turistforeningen, Little Apple og Frugtfestivalen.

-      Hjertet i ”Byens Hus” er et idéværksted, der fungerer som samlingssted, hvor alle kan komme og arbejde med deres idéer til udvikling af Sakskøbing eller egentligt iværksætteri. ”Byens Hus” vil dog langtfra være en selvstændig myndighed eller et hus med mange penge. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer samarbejder med de rette institutioner, der tegner hele Lolland-Falster. Så når en idé eller et projekt skal realiseres, så står vi ikke alene. Det tror jeg netop, er vejen frem for Sakskøbing, afslutter Martin Stahl.

Tanken om et "Byens Hus" tiltaler styregruppen for Sakskøbing Byrum, som er dem, der har uddelt puljemidlerne.

-      Det er et rigtigt spændende projekt, som vi kan se give stor værdi til byen. Derfor har vi nu givet støtte til, at planerne kan konkretiseret. Det er et stort projekt, som projektgruppen har i tankerne, så vi er meget spændte på at følge projektet, og se hvordan projektet udvikler sig, siger formand for styregruppen Martin Lohse, der også er formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

Ud over støtte til det projektet er der også givet en mindre sum til inventar (borde, stole og loungesæt) til Nilles Permahave, som er en åben have i Sakskøbing med fokus på permakultur. Inventaret skal blandt andet bruges til at holde fællesspisninger og andre arrangementer.

-      Uddelingen af de første puljemidler viser rigtigt godt den bredde, som vi gerne vil støtte. Det kan være meget konkret, som indkøb af møbler og helt til udvikling af større projekter som ”Byens Hus”. Projekterne skal give værdi til byen, og det kan man jo gøre på rigtigt mange måder. Så går man med en drøm, så søg endelig. Vi vil rigtigt gerne støtte et bredt spektre af projekter, siger Martin Lohse.

Projekter under 10.000 kroner tildeles administrativt, mens projekter over 10.000 kroner skal forbi styregruppen hver anden måned til godkendelse.

Mere om ansøgning til puljen kan findes her: guldborgsund.dk/sakskoebing

Kontakter

Martin Lohse, formand for styregruppen for Sakskøbing Byrum, telefon: 25 18 18 13

Martin Stahl, projektkonsulent i Stahl & Co, telefon: 2129 2821

Maria Engsig Østergaard, projektleder Sakskøbing Byrum, telefon: 25 18 07 80

Billeder

Første puljemidler er uddelt til projekter i Sakskøbing. Foto: Guldborgsund Kommune
Første puljemidler er uddelt til projekter i Sakskøbing. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Mandeaften med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller – kendt fra tv-serien ”Nak & Æd”2.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Guldborgsund er der stort fokus på mænd og mænds sundhed. Især den mentale og sociale sundhed hvor fællesskaber og relationer er et vigtigt omdrejningspunkt. Derfor inviteres mændene i Guldborgsund Kommune til mandeaften d. 19. august med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller, hvor han vil fortælle om tv-serien ”Nak & Æd” og ”Mens vi venter på at dø”.

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum