Klimabevægelsen i Danmark

Forslag om klimaborgerting rejses nu i Frederiksberg kommune

Del

Klimabevægelsen glæder sig over, at Den Grønne Koalition i Frederiksberg kommune nu begynder på at indfri løfterne fra kommunalvalget

Rådhuspladsen i Frederiksberg kommune. Fotograf: Frederiksberg Kommune.
Rådhuspladsen i Frederiksberg kommune. Fotograf: Frederiksberg Kommune.

Foreningen Klimabevægelsen i Danmark kalder det en stor succes, at politikerne lytter til anbefalingerne, som borgere på Frederiksberg fremsatte under kommunalvalget. I kampagnen detsidstevalg.dk blev der sendt mere end 35.000 spørgsmål til politikere i hele Danmark, blandt andet med anbefaling om at indføre lokale klimaborgerting.

"Vi forventer at forslaget møder stor opbakning fra det samlede byråd, da et flertal sagde ja til forslaget under kommunalvalget, og dermed kunne brande sig som grønne. Nu skal politikerne vise, at kommunalvalget har resulteret i et grønt og progressivt byråd på Frederiksberg." - siger Helena Udsen fra foreningen Klimabevægelsen i Danmark.

Mere end halvdelen af de byrådsmedlemmer, der i dag er valgt ind i Frederiksberg byråd, tilkendegav under valgkampen, at de vil arbejde for at indføre et lokalt klimaborgerting på Frederiksberg. Derfor glæder Klimabevægelsen sig over, at det netop er på Frederiksberg forslaget nu allerede skal til afstemning i næste uge. 

“Vi står i en alvorlig klimakrise, som kræver gennemgribende forandring af både Frederiksberg og resten af Danmark. For at afbøde konsekvenserne heraf, bliver vi nødt til at have både bageren og bankdirektørens blik med på de løsninger, der er nødvendige. Det får borgerne i Frederiksberg kommune nu chancen for.” - siger Helena Udsen

Forslaget er stillet af Enhedslisten på Frederiksberg.

"Vi bakkede under valgkampen op om Klimakoalitionens forslag om klimaborgerting. Nu er vi klar til at sætte handling bag løfterne og sammen med Frederiksbergborgerne at styrke Frederiksberg bidrag til klimakampen." - siger Rasmus Holme, Klima-, transport- og miljøordfører for Enhedslisten på Frederiksberg.

Følgende 16 ud af 23 byrådsmedlemmer i Frederiksberg byråd tilkendegav under valgkampen at de vil arbejde for at indføre et klimaborgerting: Rasmus Holme, Pelle Dragsted, Mette Bang, Daniel Panduro, Anja Lundtoft, Sabrina Christiansen (Ø), Michael Vindfelt, Gunvor Wilbroe, Sine Heltberg (A), Lone Loklindt, Ruben Kidde (B), Lotte Kofoed (F), Simon Aggesen, Anders Storgaard, Helle Sjelle (C), Jan E. Jørgensen (V). Besvarelserne kan aflæses på www.detsidstevalg.dk.

Kontakter

Billeder

Rådhuspladsen i Frederiksberg kommune. Fotograf: Frederiksberg Kommune.
Rådhuspladsen i Frederiksberg kommune. Fotograf: Frederiksberg Kommune.
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum