Klimabevægelsen i Danmark

Forbyd indenrigsflyvning og sørg for færre udenrigsflyvninger

Del

Klimabevægelsen mener ikke, at regeringens plan ‘Grøn luftfart for alle’ løser de grundlæggende klimaproblemer, der er ved at flyve.

Regeringen har fremlagt et forslag om at afgiftsbelægge flyrejser. Foreningen Klimabevægelsen i Danmark hilser udspillet velkommen, da Danmark er et af de eneste lande i EU, der i dag ikke har en flyafgift, og dermed agerer som et klima-skattely. Klimabevægelsen mener dog, at regeringens udspil er for uambitiøst.

Regeringens forslag skyder markant forbi målet i forhold til, at vi står i midten af en akut klimakrise. Vi er nødt til at begrænse flyvning så meget som vi kan og i stedet vende blikket mod grønnere transportformer, som for eksempel tog. Målet bør være at få færre fly på vingerne - siger Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen i Danmark.

Regeringen lægger blandt andet op til, at der fra 2025 kan laves en dansk flyrute, der bliver fløjet med grønne brændstoffer, og at al indenrigsflyvning fra 2030 vil være grønt. Klimabevægelsen mener i stedet, at regeringen helt bør forbyde indenrigsflyvninger, da man i stedet bør bruge det grønne flybrændstof på flyrejser, der dårligere kan erstattes med tog.

Vi mener, at regeringen helt bør forbyde indenrigsflyvninger i Danmark, da det altid vil være grønnere at køre i tog end at flyve på korte afstande. I stedet for at satse vores klimamål på fritflyvende ønsketænkning, skulle vi vende tilbage til de konkrete løsninger på jorden - siger Frederik Roland Sandby.

I regeringens udspil foreslås en pris på 13 kroner pr. flyrejse. Klimabevægelsen mener, at prisen er for lav, da formålet med afgiften bør være at få færre til at flyve. I stedet bør flyrejser inden for Europa som minimum beskattes med 500 kroner, og flyrejser uden for Europa beskattes med 1000 kroner.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9393 0879https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum