Teknologisk Institut

Foodture Lab holder flyttedag

Del

Teknologisk Institut vil understøtte øget synergi mellem udvikling af opskrifter og laboratorietest

Foodture Lab vil i fremtiden være at finde sammen med de eksisterende laboratorier til fødevareudvikling, sensorik og analyser på Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus. Flytningen skal understøtte synergien mellem Foodture Lab og de øvrige fødevarefaciliteter. Dermed sikres optimale udviklingsforhold for små og store virksomheder i fødevareindustrien i Danmark.

Med denne flytning kan virksomhederne i samarbejde med specialister på Teknologisk Institut gå hele vejen fra opskriftsudvikling i Foodture Lab til måling af den nye fødevares tekstur og holdbarhed til afprøvning på forbrugere og smagspanel på ét sted. På den måde kan udviklingsprocesserne foregå så komprimeret som muligt, så produkterne rammer markedet til tiden.

Centerchef Stig Groven, Center for Fødevareteknologi, Teknologisk Institut, begrunder flytningen på denne måde:

- Den hidtidige fysiske adskillelse mellem Foodture Lab i Agro Food Park i Skejby og fødevarelaboratorierne i Aarhus har vist sig ikke at være hensigtsmæssig for virksomhederne. Der er behov for at kunne tilgå alle faciliteter og kompetencer på ét sted for at udvikle de rigtige produkter så hurtigt som muligt. Det tilbyder vi nu, når Foodture Lab flytter sammen med de øvrige fødevarefaciliteter, fortæller Stig Groven.

Positive toner fra erhvervet
I fødevareindustrien er man positiv overfor den udmelding.

Niklas Marschall fra opstartsvirksomheden CUBENIZER bruger Teknologisk Instituts faciliteter og specialister til udvikling af et helt nyt og innovativt slikkoncept. Her vil børn i fremtiden kunne producere det slik, de selv har skabt i en virtuel verden, hjemme på en digital slikprinter. Teknologisk Institut hjælper med udviklingen af den rigtige tekstur og smag på gelen til slikprinteren.

Niklas Marschall understreger vigtigheden af at kunne tilgå alle kompetencer på én gang:

- For en start-up er hastighed og fremdrift afgørende. Det skal være let at gå til, og nye muligheder og ideer skal afprøves hurtigt. Det er derudover også afgørende at kunne få faglig sparring, da en start-up ikke har viden på alle områder. Det giver derfor god mening for en virksomhed som os, at Teknologisk Institut samler faciliteterne. One-stop tilgangen gør det nemt, og derfor lægger vi flere og flere udviklingsopgaver hos Teknologisk Institut, siger Niklas Marschall.

Teknologisk Institut fortsat lejer i Agro Food Park

Flytningen af Foodture Lab ændrer ikke ved Teknologisk Instituts øvrige lejemål i Agro Food Park. Der har instituttets Center for Markforsøg og Center for Bioressourcer og Bioraffinering stadig til huse. Og det er der ingen planer om at ændre på.

Direktør for division AgroTech i Teknologisk Institut, Mikael Poulsen, understreger her vigtigheden af Teknologisk Instituts tilstedeværelse i Agro Food Park:

- Mange af vores kunder og samarbejdspartnere er enten lejere eller har deres gang i Agro Food Park. Så det er vigtigt for os at være til stede med flere af vores centrale centre, fastslår Mikael Poulsen.

Foodture Lab er ude af Agro Food Park ved udgangen af oktober. Derefter genetableres Foodture Lab over de følgende måneder. Branchen vil til den tid blive inviteret til åbningen.

Nøgleord

Kontakter

Centerchef Stig Groven, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1872, mail: stg@teknologisk.dk.

Billeder

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum