Klimabevægelsen i Danmark

Folkets Klimamarch: Valget 2022 afholdes den 30. oktober

Del

Folketingsvalgets højdepunkt sker d. 30. oktober, når tusindvis af borgere igen går for klimahandling til Folkets Klimamarch

Folkets Klimamarch går på gaden igen søndag d. 30. oktober. Mette Frederiksen har udskrevet valg til afholdelse tirsdag d. 1. november, og derfor vil vi søndagen inden gå på gaden for at sikre, at Folketingsvalget igen bliver et klimavalg. Det skal give politikerne et grøn mandat til at træffe de nødvendige politiske beslutninger, så Danmark lever op til deres internationale ansvar.

Medarrangør af Folkets Klimamarch Julius Nicolaisen arbejder for, at klimaet bliver det mest prioriterede emne under folketingsvalget og udtaler:

- Det er vigtigt, vi viser politikerne, at befolkningen stadig har klimaet øverst på dagsorden, så klimapolitikken ikke forsvinder mellem andre områder. Vi har brug for reduktioner nu og her. Derfor er det vigtigt, at vi igen får et klimavalg.

Blandt andet har Concito senest i august beskrevet, hvordan regeringen ikke endnu har vist vejen til at nå deres 2025-målsætning om en reduktion på 50-54 procent. Og samme udmelding kommer fra Klimarådet efter regeringen i september præsenterede deres klimaprogram. Det er essentielt, at vi når målet, ellers vil de samlede udledninger øges over tid, og det vil skabe usikkerhed om, hvorvidt vi når 2030-målsætningen. Derfor må vi have et Folketing, der bliver valgt ind på et stærkt grønt mandat, og som tør træffe modige og hurtige beslutninger, der vil reducere Danmarks CO2-aftryk markant.

- Det er katastrofalt, at regeringen og Folketinget ikke har formået at vise vejen til en reduktion af Danmarks udledninger, og det vil vi minde dem om, at de er forpligtede på. Derfor bliver vi nødt til at gå på gaden for at vise, at vi kræver, at politikerne når deres målsætninger, udtaler medarrangør af Folkets Klimamarch, Rasmus Rauch.

Mange kan sikkert huske ved valget i 2019, da Christiansborg Slotsplads blev fyldt til randen. Her gik 40.000 borgere med og krævede klimahandling fra politikerne på Christiansborg. Nu vender Folkets Klimamarch tilbage for at presse politikerne op til Folketingsvalget til at tage klimakrisen alvorligt og sikre en grøn og retfærdig fremtid.

Om Folkets Klimamarch

Folkets Klimamarch er en partipolitisk neutral begivenhed, som arrangeres af forskellige grupper af borgere fra hele landet, der er drevet af en følelse af ansvar for at bevæge verden i en mere socialt retfærdig og bæredygtig retning.

Folkets Klimamarch er en del af den landsdækkende forening Klimabevægelsen i Danmark.

For yderligere information kontakt:

Jeppe Bay Lynggaard

Email: jeppe-bay@hotmail.com

Telefon: +45 2143 2902

Nøgleord

Billeder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9393 0879https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Klimarådet viser vejen væk fra naturgas og øget biomasseforbrug1.12.2022 11:49:13 CET | Pressemeddelelse

Klimarådet bruger de helt rigtige principper, når de i dag viser vejen til en grøn varmesektor. Mere fjernvarme, flere varmepumper, energibesparelser og ikke mindst et loft over biomasseforbruget er anbefalinger, som de danske politikere bør tage til efterretning. Anbefalingerne bør finde vej ind i regeringsforhandlingerne, hvis vi skal realisere den akutte grønne omstilling af varmesektoren.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum