Fødevarestyrelsen advarer mod køb af sundhedsfarlige kosttilskud via Facebook

Del

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod sundhedsskadelige kosttilskud, der kan medføre hjerneblødninger og hjertestop. Produkterne bliver solgt fra en Facebook-profil med opdigtet navn.

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod at bruge en række kosttilskud, der indeholder det farlige kemiske stof 1,3-dimethylamylamin (DMAA), som kan give alvorlige effekter som hjerneblødninger og hjertestop.

De sundhedsfarlige kosttilskud, som Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod er:

  • Hammer Labz Oxy-Dren
  • Skull Labs Angel Dust
  • Skull Labs Ultimate Fat Killer Ripper
  • URX Bombsell
  • USPLabs OxyELITE Pro.

Kosttilskuddene bliver solgt via en opdigtet profil på Facebook under navnet Martin "Kongen" Hansen. Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, som har købt kosttilskud med et indhold af DMAA til at kassere dem.

Da forhandleren ikke er registreret og da produkterne ikke er anmeldt hos Fødevarestyrelsen, bliver forhandlingen efterforsket af Fødevarestyrelsens rejsehold, som arbejder på at få stoppet salget. 

Fødevarestyrelsen anbefaler altid forbrugerne at søge grundig information om et kosttilskud inden et køb på nettet. Undersøg altid, om produktet er anmeldt som kosttilskud i Danmark og herved underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol.

Læs mere om DMAA: DTUs seneste risikovurdering

Læs om køb af kosttilskud på nettet 

Yderligere oplysninger:

Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon 22 84 48 34.

Billeder

Information om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

72 27 69 00​http://www.foedevarestyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum