Djøf

Flotte lønstigninger til privatansatte djøfere

Del

4,6 procent i gennemsnitlig lønstigning til privatansatte djøfere, lyder resultatet af årets lønstatistik. – Dejligt at se, at medarbejderne, som er med til at skabe vækst og værdi i virksomhederne, også bliver belønnet gennem lønstigninger, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

Det går godt for dansk erhvervsliv. Det ses tydeligt af den nye lønstatistik for Djøf Privat, hvor lønudvikling på gennemsnitligt 4,6 procent fra september 2017 til september 2018 er den højeste i 10 år.

- Det er et super flot resultat, der sender et klart og tydeligt signal om, at virksomhederne efterspørger djøfernes kompetencer. Og det er dejligt, at medarbejdere, som er med til at skabe vækst og værdi i virksomhederne, også bliver betalt for det gennem lønstigninger, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

Lønstatistikken viser, at medarbejdere uden chefansvar er steget med 5,6 procent, mens chefer er steget med 3,2 procent og direktørerne med 3,9 procent. For alle tre grupper er det en klar fremgang i forhold til året før. Med en inflation på blot 0,6 procent er lønstigningen udtryk for en pæn stigning i reallønnen.

Privatansatte djøfere er for det store flertals vedkommende ansat på individuelle kontrakter. Så en højere løn er ikke noget, man får forærende, men er oftest et resultat af en individuel lønforhandling, hvor arbejdsgiveren har vurderet den enkelte medarbejders kompetencer og præstationer.

- Så der er ingen tvivl om, at virksomhederne sætter pris på – og gerne vil betale for – at samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske kandidater bidrager til virksomhedernes vækst og udvikling på en positiv måde. Men vi kan også se, at mange medlemmer deltager i vores lønforhandlingskurser, ligesom vi har set en stigning i antallet af medlemmer, der sender deres ansættelseskontrakt forbi Djøf i forbindelse med et jobskifte. Det er vigtigt, at den enkelte er opmærksom på sin markedsværdi forud for en lønforhandling, pointerer Henrik Funder.

Den gennemsnitlige begyndelsesløn for en nyuddannede djøfer ligger på 37.273 kroner om måneden og det er et lille fald i forhold til året før.

- I 2016 og 2017 så vi et kraftigt hop i begyndelseslønningerne til de nyuddannede. I år er begyndelseslønnen stagneret – men stadig på et flot niveau med en gennemsnitlig startløn på over 37.000 kr. om måneden. Så tallene taler deres tydelige sprog. Der er ingen tvivl om, at virksomhederne er meget bevidste om nødvendigheden af at rekruttere og fastholde unge medarbejdere – og de er klar til at betale en ordentlig løn, siger en tilfreds Henrik Funder.

Henrik Funder træffes for yderligere kommentarer på tlf. 27 79 07 44.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum