Partnertekst

Flere virksomheder søger rådgivning af frygt for konkurs

Del

Flere og flere virksomheder er i fare for at blive ramt af konkurs og de sidste par måneder har tendensen været stigende.

Ifølge Danmarks Statistik bliver 2022 det år med størst antal konkurser siden 2010.

Bare i november 2022 var der 345 konkurser i aktive virksomheder. En aktiv virksomhed betegner en virksomhed som har aktuel drift med ansatte og ikke bare er et holdingselskab.

Årsagen til stigningen i antallet af konkurser skal findes i, at mange virksomheder skal betale coronalån tilbage for udskydelse af moms i 2020 og 2021 samt den stigende inflation.

43 % af de virksomheder som gik konkurs i 2022, havde tidligere modtaget et momslån under Coronakrisen.

Derudover kæmper mange virksomheder med stigende energipriser samt mindre efterspørgsel, som følge af inflationen.

Advokater oplever større efterspørgsel efter rådgivning omkring konkurs

Hos Advokatfirmaet Hedehøj, som bl.a. forsvarer tidligere ledelsesmedlemmer, hvis der bliver anlagt en konkurskarantænesag, oplever de også en større efterspørgsel omkring rådgivning ifm. konkurs og konkurskarantænesager.

”Gennem 2022 har vi oplevet en stigende efterspørgsel fra personligt ejede virksomheder samt mindre virksomheder og dets ejere og ledelse, men de sidste par måneder er efterspørgsel efter rådgivning været støt stigende” udtaler advokat Mansour Bandri fra Advokatfirmaet Hedehøj.

Fortsætter den stigende tendens i antallet af konkurser fra 2022 ind i 2023, får Advokatfirmaet Hedehøj samt deres kollegaer i branchen travlt med at hjælpe virksomheder der balancerer på kanten af konkurs igennem 2023.

Her står 13.000 virksomheder nemlig til at skulle betale deres coronalån tilbage den 1. april og 1. juni – lånene udgør 4 milliarder kroner og kan være svært for mange virksomheder at betale tilbage grundet den faldende efterspørgsel fra forbrugerne.

Går en virksomhed konkurs indsættes en kurator der skal sikre konkursboets aktiver, og undersøge den tidligere drift i selskabet.

Vurderer konkursboets kurator, at der er mulighed for at anlægge sag om konkurskarantæne grundet groft uforsvarlig forretningsforretningsførelse, er det vigtigt at man som ledelsesmedlem i konkursboet reagerer indenfor 14 dage da dette er svarfristen til retten.

Bliver et ledelsesmedlem pålagt konkurskarantæne, kan denne person ikke deltage i ledelsen af et selskab i 3 år og det påvirker derfor eventuelle andre selskaber, som personen deltager i som ledelsesmedlem.

Gode råd hvis din virksomhed er i fare for at gå konkurs:

  • Tag kontakt til en advokat med speciale i rådgivning omkring konkurser inden din virksomhed går konkurs
  • Er din virksomhed gået konkurs og er der indsat en kurator der har anlagt sag om konkurskarantæne, så husk at der er 14 dages svarfrist til retten
  • Er der anlagt sag om konkurskarantæne, er der mulighed for at få en beskikket advokat, hvilket betyder, at advokatens salær i første omgang bliver dækket af staten

Nøgleord

Billeder

Information om Partnertekst

Partnertekst
Partnertekst
E Christensens Vej 55F
7430 Ikast

https://partnertekst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Partnertekst

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Partnertekst

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum