Flere unge kvinder vælger Beredskabsstyrelsen Midtjylland

Del

For to uger siden flyttede et nyt hold ind på Beredskabsstyrelsen Midtjylland, og hele 25 procent af de nye rekrutter er unge kvinder. En af dem er 20-årige Ida Astrup Andersen, der har valgt en ni måneders værnepligtsuddannelse hos Beredskabsstyrelsen for bl.a. at lære mere om sig selv.

Taskerne er pakket ud på den midtjyske kaserne, og i alt har 19 unge mænd og 6 unge kvinder taget hul på en helt ny og anderledes tilværelse. De næste ni måneder gennemgår de en redningsspecialistuddannelse, hvor de allerede efter en måned indgår i den døgnbemandende udrykningsvagt.

Antallet af kvinder er på det nye hold dobbelt så stort, som sidste år, hvis de alle fuldfører, og generelt er interessen for værnepligtsuddannelserne landet over steget blandt de unge kvinder. 

”Vi er rigtigt glade for, at så mange unge kvinder har valgt at starte værnepligtsuddannelsen ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland. Det bekræfter en stigende interesse blandt kvinder, hvor vi de seneste to år på landsplan har set en stigning i kvinder fra 17 til nu omkring 23 procent,” siger Peter Gutfeld, Chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen.

I Danmark er der ikke værnepligt for kvinder, men kvinder har ret til at gennemføre værnepligts-uddannelse på lige fod med mænd, hvis de på Forsvarets Dag vurderes egnet.

”Jeg ville lære mere om mig selv”

Ida Astrup Andersen fra Lind ved Herning er en af de 6 kvinder, der 5. august startede hos Beredskabsstyrelsen Midtjylland. 

”Jeg synes, at uddannelsen lød spændende, fordi den bygger på at hjælpe andre, og jeg glæder mig især til at lære færdigheder indenfor førstehjælp og redning,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg kan allerede mærke, at det både fysisk og mentalt er udfordrende at være herinde, så jeg er sikker på, at jeg kommer til at vokse over de næste ni måneder, og det var også en af grundene til, at jeg valgte uddannelsen. Jeg ville gerne lære mere om mig selv og så var det tætte kammeratskab, man får herinde, også rigtigt vigtigt for mig”.

Ifølge Peter Gutfeld er det kendetegnende for den generation, vi kigger på lige nu, at tingene skal give mening.

”Mange af de unge vælger uddannelsen i Beredskabsstyrelsen, fordi de fra start er med til at gøre en forskel og hurtigt indgår i redningsaktioner af forskellig art. Under uddannelsen stilles de ikke kun over for faglige opgaver, men har også rig muligheder for at udvikle sig som menneske gennem de mere mentale udfordringer, som også er en stor del af uddannelsen”.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Bisgaard, pressekontakt
Tlf 6126 0138
Mail heidi.n@adviceas.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Advice

AdviceKort om værnepligtsuddannelserne

  • I Danmark har mænd værnepligt og kvinder har mulighed for at indgå aftale på værnepligtslignende vilkår, dvs. at kvinderne ikke er bundet af pligten og kan opsige værnepligtaftalen undervejs i forløbet.
  • Kvinder inviteres til Forsvarets Dag, når de fylder 18, men det er frivilligt, om de vil deltage. 
  • Mænd indkaldes automatisk til Forsvarets Dag, når de fylder 18, og det er obligatorisk at deltage.
  • Til Forsvarets Dag vurderes det, om man er egnet, og man kan herefter blive indkaldt til værnepligtsuddannelse ved Hæren, Flyvevåbnet, Søværnet eller Beredskabsstyrelsen.
  • Værnepligtsuddannelserne er forskellige alt efter værn og varierer fra 4 til 12 måneder. Hos Beredskabsstyrelsen er værnepligtsuddannelsen 9 måneder.
  • Man får som værnepligtig 7.948,51 kr./mdr. (skattepligtigt) samt 215 kr. pr. kalenderdag i kostgodtgørelse (skattefrit).
  • Som værnepligtig bor man på beredskabscentret i hverdagene og man har vagt ca. hver fjerde weekend.
  • Ved Beredskabsstyrelsen får de værnepligtige en redningsspecialistuddannelse er som er en kompetencegivende uddannelse inden for flere fagområder. De fleste værnepligtige får derudover også stort kørekort.
  • I Beredskabsstyrelsen trænes der ikke i militære færdigheder. De værnepligtige trænes i brandslukning herunder røgdykning, redningstjeneste herunder afstivninger af huse, samt i uheld med farlige stoffer, bl.a. kemikaliedykning. 

Følg pressemeddelelser fra Advice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Advice

Ny befolkningsundersøgelse: 18-39-årige: Virksomheder har større ansvar end politikerne9.5.2019 13:14:22 CESTPressemeddelelse

Ifølge en ny befolkningsundersøgelse, Advice Bæredygtighedsbarometer 2019, placerer danskerne under 40 år større ansvar hos virksomhederne end politikerne, når det gælder den bæredygtige omstilling af samfundet. Det kan give virksomhederne en ny og større rolle i valgkampen, vurderer ekspert. De mest bæredygtige danske virksomheder er ifølge danskerne Vestas, Ørsted og COOP.