EjendomDanmark

Flere butikslokaler lejes ud

Del

Stadigt flere butikslokaler bliver lejet ud, viser en ny analyse. Forbrugernes tilbagevenden til de fysiske butikker er blandt forklaringerne.

Hvor der før var et tomt lokale, er der nu i stigende grad en nyåbnet butik. En helt ny analyse fra EjendomDanmark viser nemlig, at tomgangen for butikker – altså andelen af tomme lejemål – er faldet i det seneste kvartal.

”Forbrugerne vil gerne tilbage og handle i de fysiske butikker. Det har tydeligvis givet flere erhvervsdrivende mod på at åbne en fysisk butik, og det er jo positivt for både byliv, erhvervsdrivende og ejere, når butikkerne åbner,” siger underdirektør Morten Marott Larsen, EjendomDanmark.

Tomgangen for butikslokaler er på landsplan nu nede på 7,3 procent. Det er et fald på 0,3 procentpoint siden sidste kvartal. Sammenlignes der med sidste år, hvor coronaen havde et stærkere greb, er der også et markant fald på 0,8 procentpoint.

”Det er effekten af, at vi efterhånden er ved at være ude af coronatiden – selvom den stadig kaster skygger. Vi så, hvordan tomgangen for butikker toppede under coronakrisen, og nu kan vi se mere optimisme,” siger Morten Marott Larsen.

Populære København

Det er i alle hjørner af Danmark, at der ses faldende tomgang for butikker. Det højeste fald findes i Region Syddanmark – omend regionen fortsat ligger i top, når det kommer til tomme butikslokaler.

”Det er glædeligt, at hele Danmark er med i opsvinget. Det ændrer dog ikke på, at de enkelte regioner har forskellige udgangspunkter og forudsætninger,” siger Morten Marott Larsen.

”Det er omkring København, at vi generelt ser den laveste andel af tomme lokaler. Det er jo også de større byer, der de seneste mange år har oplevet stor vækst.”

Tomgangen er i Region Hovedstaden faldet 0,6 procentpoint i forhold til samme tid sidste år. Det er for regionerne det laveste fald på årsbasis, og niveauet er også blandt landets laveste.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Vores medlemmer er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum