Fire tigerunger spottet i Malaysia, hvor færre end 150 vilde tigre er tilbage i naturen
Et kamera i den malaysiske regnskov har fotograferet en tigermor med fire unger. Med kun 150 vilde tigere tilbage i landet, giver det håb for, at den triste tilbagegang er vendt.

Fire tigerunger med deres tigermor er blevet fotograferet af ét af WWF’s kameraer i Malaysias regnskov. Med færre end 150 vilde tigre tilbage i naturen på den malaysiske halvø vækker billedet derfor begejstring.
”Det tyder på, at den målrettede indsats mod krybskytteri og primitive fælder begynder at virke. Tigeren skal være tryg og befinde sig i et sundt habitat for at formere sig. Så der er rigtig gode tegn på, at Malaysia gør fremskridt i forhold til at beskytte den kritisk truede tiger og sikre dens overlevelse. Det er tiltrængt, for Malaysia har ellers ikke formået at vende udviklingen ligesom lande som Indien og Nepal,” siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Antallet af malaysiske tigere er ligesom resten af verdens tigere faldet drastisk på få årtier. I 1950’ene var der flere end 3000 vilde tigre i Malaysia. I 2020 viste en optælling, at der er færre end 150 tilbage. De malaysiske myndigheder vurderede tidligere i år, at tigeren kan være uddød om fem til ti år, hvis ikke udviklingen vendes meget snart.
De største trusler mod tigeren er primitive fælder, krybskytteri og ødelæggelse af regnskoven, hvor tigeren lever.
Tigerens år skal stoppe grotesk tilbagegang
Den opløftende nyhed fra Malaysia finder sted i tigerens år, der kulminerer med et globalt tiger-topmøde i september. Her vil de 13 lande, der traditionelt er hjemsted for tigeren, mødes og diskutere tiltag, der skal få tigerpopulationen tilbage på rette spor.
Seneste tigertopmøde fandt sted i 2010, hvor den globale population af tigere befandt sig på et historisk lavpunkt. Kun estimeret 3.200 vilde tigere var dengang tilbage i naturen mod mere end 100.000 for blot hundrede år siden. Derfor satte man et mål om at fordoble tigerpopulationen inden 2022. Målet er ikke nået, men man vurderer i dag, at antallet af vilde tigere er omkring 4.000, så den triste udvikling er vendt.
”Vi er glade for, at tilbagegangen af tigere er vendt. Den målrettede indsats fra WWF og mange af tigerens hjemlande virker, men der er stadig områder, hvor det går alt for langsomt – særligt i det sydøstlige Asien. Tigertopmødet senere i år kan forhåbentlig skabe momentum for en fornyet, ambitiøs indsats for at stoppe den groteske tilbagegang for tigeren, for vi er desværre ikke i mål endnu,” siger Bo Øksnebjerg.
WWF har i årtier arbejdet hårdt for at styrke bevarelsen af tigeren i dens hjemlande. Globalt har organisationen brugt mere end 200 millioner dollars på tigerbevarelse og arbejder fortsat for at sikre et mål om en fordobling af antallet tigere ved topmødet i september.
Nøgleord
Kontakter
Mai-Britt NoeHead of Press & MediaWWF Verdensnaturfonden
Tlf:+45 28 93 63 28mai-britt.noe@wwf.dkBilleder

Information om WWF Verdensnaturfonden
WWF er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF har kontorer i flere end 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. WWF Verdensnaturfonden er den danske afdeling af World Wide Fund for Nature.
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Ulovlig handel med kaviar truer én af verdens ældste fiskearter: Alle stør risikerer at forsvinde fra naturen11.8.2022 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Ulovlig handel kombineret med overfiskeri og forurening truer støren, hvorfra man udvinder den eksklusive kaviar. Alle 25 arter i naturen er nu i fare for helt at forsvinde.
Nepal har mere end fordoblet antallet af vilde tigre29.7.2022 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden 2009 er det lykkedes Nepal mere end fordoble antallet af vilde tigere i naturen. Det er en historisk fremgang, og resultatet af en målrettet indsats for at bevare de vilde tigre i Nepal, hvor Danmark også har spillet en rolle. I september mødes verdens tigerlande for at drøfte de næste 12 års arbejde med at bevare den vilde tiger.
Jordens ressourcer er opbrugt: Nu er der overtræk på naturens konto27.7.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Allerede den 28. juli har vi opbrugt de ressourcer, jorden kan nå at genskabe på ét år. I over 50 år har verdens befolkning taget langt mere fra naturen, end vi har givet tilbage. WWF Verdensnaturfonden advarer mod et fortsat økologisk underskud.
Kronprinsessen åbner dørene til sin vilde have29.6.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
H.K.H. Kronprinsesse Mary inviterede som præsident for WWF Verdensnaturfonden inden for i sin vilde have i Fredensborg. Her har Kronprinsessen valgt at dedikere et areal til at fremme biodiversiteten.
Naturkrisen kan blive dyrere for danske virksomheder end klimakrisen28.6.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det. Rapporten fremhæver også, hvilke muligheder virksomhederne har for at vende denne udvikling allerede nu.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum