EjendomDanmark

Faldet fortsætter: Stadig flere boliger bliver udlejet

Del

Den ene rekordhistorie om boligmarkedet har afløst den anden. Det smitter også af på lejeboligmarkedet, hvor der bliver stadig færre tomme boliger. Det årlige fald svarer til, at der er 5.800 færre private lejeboliger at vælge imellem i dag.

Flere danskere har det seneste år kunnet rykke ind i deres nye lejebolig, og en helt ny opgørelse bekræfter endnu engang den klare tendens med færre tomme lejeboliger. Fra sidste år til i år er den økonomiske tomgang faldet med hele 1,7 procentpoint, og den er nu nede på 3,3 procent. Målt i antal private lejeboliger kan det opgøres til 5.800 færre private lejeboliger i dag end for et år siden: 

”Mange danskere har fået øjnene op for, hvad det attraktive ved at leje ens bolig er: Nemlig fleksibilitet, færre forpligtelser og moderne rammer. Samtidig er udviklingen gået meget hurtigt på ejerboligmarkedet, og det har naturligvis også en afsmittende effekt på andre dele af boligmarkedet,” siger Morten Marott Larsen, underdirektør i EjendomDanmark.

Det er typisk de mindste lejeboliger, der er færrest ledige af – og den tendens fortsætter. Der er dog også markant færre af de større boliger på markedet, end der var for et år siden.

”Det er naturligt nok dyrere at leje 100 kvadratmeter end 50. Det skaber en stor efterspørgsel på de mindste boliger – men også de større har der tydeligvis været efterspørgsel på. Det kan fx være børnefamilier, der gerne vil have mere plads uden at skulle navigere rundt på et til tider meget varmt ejerboligmarked,” siger Morten Marott Larsen.

Hovedstaden lokker

Beliggenheden betyder meget, når der skal vælges bolig. Her er der særligt i Region Hovedstaden få lejeboliger: 2,7 procent er andelen af dem nu på, og den er faldet med 2,2 procentpoint siden samme tid sidste år.

”På trods af de mange nybyggerier er der stadig få tomme lejeboliger i og omkring København. Det er dog ikke kun i København, at der er lav tomgang. I Odense er tomgangen nede på 3,3 procent,” siger Morten Marott Larsen.

Næstlavest tomgang er der i Region Sjælland, efterfulgt af Syddanmark og Midtjylland. Den højeste tomgang findes i Region Nordjylland, hvor den er på 6,5 procent. Niveauet har det seneste år ligget stabilt i landets nordligste storby.

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Vores medlemmer er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Stor usikkerhed om høje forventninger4.4.2022 09:48:27 CEST | Pressemeddelelse

Butikkerne er ved at vende stærkt tilbage efter et par år med nedlukninger og mundbind, og også efterspørgslen på butikslejemål vil stige det kommende år, forventer ejendomsbranchen. Der bliver samtidig god afsætning på både kontor-, industrilokaler og boliger. Det vil alt i alt betyde et historisk højt afkast for investeringsejendomme i 2022. Men en stigende inflation og den fortsatte krig i Ukraine kan spænde ben for den positive udvikling og skaber stor usikkerhed.

Vigtigt at inddrage markedets aktører i eftersyn af erhvervsejendommes grundværdier23.3.2022 10:40:04 CET | Pressemeddelelse

Det er vigtigt, at regeringens nye ekspertudvalg lytter og inddrager de relevante erhvervsorganisationer i det kommende arbejde med vurderingsmodeller af erhvervsejendommes grundværdier. EjendomDanmarks frygt har hele tiden været, at de offentlige vurderinger bliver uigennemskuelige og ikke vil afspejle et den markedsvirkelighed, som alle de små og store ejendomsejere operer i. Eksperterne burde derfor også kunne komme med bud på en mere virkelighedstro model end regeringens udspil.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum