Meyers

Færre gæster om bordet til jul og nytår betød alligevel flere kunder hos Meyers

Del

10 tons kartofler, 4.000 liter skaldyrsbisque og 30.000 ølandsboller. Med små men talrige bestillinger skabte Corona-restriktionerne travlhed i køkkenerne hos Meyers.

Travlhed i køkkenet hos Meyers. Foto: Martin Kaufmann
Travlhed i køkkenet hos Meyers. Foto: Martin Kaufmann

Den gode mad vægtes højt under krisen

For catering-benet af Meyers var 2020 på alle måder et svært år at forudsige. Pludselige skift i restriktioner og forsamlingsforbud satte pres på en forretningsmodel i høj grad bygget på levering af mad ud af huset til selskaber med mange gæster, samt afvikling af events og konferencer på egne lokationer.

Selvom de traditionelle catering-rammer pludselig smuldrede, så man dog hurtigt konturerne af en ny virkelighed: 

”De skiftevise ned-, op- og nedlukninger af Danmark har på ingen måde mindsket danskernes lyst til at engagere sig med og indtage god mad,” fortæller direktør for catering og digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Wacherhausen og uddyber: 

”Lige fra tusindvis af seere på vores madlavnings-livestreams til et kraftigt øget ordreantal til både mortensaften, jul og nytår står én ting lysende klart: Når man skal ses med færre og generelt skære ned på de sociale arrangementer, vægtes den gode mad og convenience-faktoren desto meget højere.”

Flere ordrer à færre kuverter

Netop antallet af bestillinger hos Meyers eksploderede i sidste del af 2020 målt mod samme periode i 2019. Hele 62% flere kunder lagde vejen forbi Meyers.dk for at bestille mad til jul og nytår leveret til døren i hele landet. Det samlede salg voksede med 11% i forhold til året før.

Det øgede antal af kunder skal ses som en naturlig afspejling af myndighedernes opfordringer til at samles færre om højtidens borde. Store middagsplaner blev splittet op i mindre selskaber, og de mange kunder placerede hver især mindre cateringordrer end normalt. Samlet set faldt gennemsnitsantallet af spisende kuverter i hver cateringbestilling fra 5,4 personer i 2019 til 3,7 personer i 2020.

Ramt af stilhed ovenpå en travl sæson

”Vi er selvfølgelig rigtig taknemmelige og ydmyge overfor, at rigtig mange danskere igen betroede os ansvaret med at tilberede og levere nogle af årets mest traditionsrige middage. Det høje antal af mindre bestillinger har til gengæld betydet en række nye, logistiske udfordringer, som vores dygtige kokke har taget med oprejst pande,” beretter Jesper Wacherhausen og uddyber:

”Efter at have tilberedt mange tusinde andelår, 4.000 liter skaldyrsbisque og 10 tons kartofler for derefter at forsegle julens og nytårets mange kasser med 15 kilometer tape, har der været brug for en velfortjent pause.” 

”Nu er vi igen klar til at tage fat, og kan se lys for enden af tunellen. Mange virksomheder henvender sig for eksempel allerede for at høre om mulighederne for at samle kollegaerne over virtuelle madkoncepter. Til det formål har vi netop lanceret en række 'virkelige' madløsninger til virtuelle firmaarrangementer, som skal skabe øget aktivitet i vores køkkener i en ellers stille tid,” slutter Jesper Wacherhausen.

Fakta: 

  • Da Covid-19-pandemien lukkede Danmark ned i marts 2020, mistede Meyers fra den ene dag til den anden 95% af omsætningen på levering af festcatering og firmafrokoster.

  • For at holde hjulene og kokkene i gang, omlagde man i første omgang til måltidskasser. 

  • Til de traditionsrige påskefrokoster i foråret 2020 udviklede Meyers en række gode råd til at spise med familie og venner ved hjælp af videochat

  • I julen 2020 lancerede Meyers et virtuelt julefrokostkoncept for virksomheder i samarbejde med kulturbureauet Good Boys Agency. 

  • Salget af mad ud af huset til mortensaften, juleaften og nytårsaften overgik tallene fra 2019. 

  • En stærk tro på fremtiden fik Meyers til at åbne endnu et køkken uden for Aarhus i efteråret 2020. Efter planen skal det nye køkken for alvor i sving med at levere frokoster og festmad i foråret og sommeren 2021, når forsamlingsforbuddet lettes. 

  • Meyers har netop lanceret catering målrettet danske virksomheders virtuelle arrangementer. Her kan maden leveres hjem til den enkelte medarbejder som led i f.eks. faglige og sociale events. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Travlhed i køkkenet hos Meyers. Foto: Martin Kaufmann
Travlhed i køkkenet hos Meyers. Foto: Martin Kaufmann
Download
Efter den tunge julemad, står den på grønne toner i køkkenet i starten af 2021. Foto: Chris Tonnesen
Efter den tunge julemad, står den på grønne toner i køkkenet i starten af 2021. Foto: Chris Tonnesen
Download
Direktør for catering og digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Wacherhausen. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Direktør for catering og digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Wacherhausen. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Download

Information om Meyers

Meyers
Meyers
Kattegatvej 53
2150 Nordhavn

https://meyers.dk/

Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i mere end 25 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Følg pressemeddelelser fra Meyers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meyers

Meyers Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater1.12.2020 12:25:26 CETPressemeddelelse

Holdet omkring Meyers Bageri er klar med en pop-up i den historiske foyer og tidligere Café August B i Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv. Den ny café og kaffebar byder på morgenmad og frokost med afsæt i de gode sager fra ovnene 300 meter nede ad vejen i bageriet på Store Kongensgade. Desuden lanceres i løbet af december og januar et helt nyt sortiment af kager, udviklet af den unge konditor Freja Krarup Johansen, der kommer fra en stilling som chefkonditor hos vinderen af Bocuse d’Or 2019 Kenneth Hansen på Svinkløv Hotel. Dørene slås op tirsdag 1. december kl. 08.