Education Esbjerg

ESBJERG HAR SUCCES MED AT REKRUTTERE FÆRDIGUDDANNEDE KANDIDATER FRA HELE LANDET TIL NYT BANEBRYDENDE GRADUATE PROGRAM

Del

DE SEKS FØRSTE KANDIDATER ER KLAR TIL TOÅRIGT FORLØB, HVOR DE FÅR ERFARING OG NETVÆRK I TRE VIRKSOMHEDER

Irene Kjærskov Pedersen, kommende Co-Bu Graduate

Thomas Nagbøl Mejlgård, Senior Vice President, People, HSEQ, Marketing & ComEx, Semco Maritime
Irene Kjærskov Pedersen, kommende Co-Bu Graduate Thomas Nagbøl Mejlgård, Senior Vice President, People, HSEQ, Marketing & ComEx, Semco Maritime

Esbjerg er i stærk fremdrift som karriere- og studieby. Tusinder af nye job inden for den grønne omstilling er på vej – interessen for ny kandidatuddannelse i medicin er overvældende med 1.200 ansøgere – Erhvervsakademi SydVest mere end fordobler antallet af kvote 2-ansøgere til 758 – byen er højdespringeren i uddannelsesplatformen Studentums kåring af de bedste studiebyer med et avancement på 9 pladser.

Uddannelsessatsningen Education Esbjerg agter ikke kun at gøre byen til landets førende i at matche studerende og virksomheder, men også at gøre karrierevejen kortere for nyuddannede kandidater. Graduate Programmet er et led i at knække koden til, hvordan Esbjerg tiltrækker disse kandidater. De første seks kandidater blandt over 100 ansøgere er nu klar til at indlede et Co-Business Graduate Program, kaldet Co-Bu, der bryder med traditionelle forløb ved at give dem mulighed for at få erhvervserfaring og danne netværk i hele tre virksomheder i forskellige brancher i det toårige program.

Irene har valgt bæredygtigheden

Irene Kjærskov Pedersen, 25 år, færdiggør i juni sin cand.merc.-uddannelse i Management of Innovation & Business Development på CBS i København. Hun har specialiseret sig i bæredygtighed, og det ser hun frem til at komme til at arbejde med i Semco Maritime A/S.

- Graduate Programmet i Esbjerg er en helt unik mulighed for at få praktisk erfaring i tre virksomheder, det har jeg ikke set før, og det vil jeg forfølge. Jeg ville arbejde inden for bæredygtighed, men om det skulle være med et specifikt produkt eller i en stabsfunktion som hos Semco Maritime, vidste jeg ikke på forhånd. Jeg havde ikke set mig selv i en ingeniørvirksomhed, men efter en dialog præget af åbenhed og god kemi var jeg ikke i tvivl. Jeg vil ikke have noget imod at blive virksomhedens bannerfører for bæredygtighed, siger Irene Kjærskov Pedersen.

Hun er født og opvokset i Løsning i Østjylland og flytter nu til Esbjerg efter studieårene i København. Byen fremtræder åben, indbydende og nem at flytte til med masser af nye boliger til rimelige priser og et byliv, der tager sjettepladsen i Studentums rangering. Og så er Irene tiltrukket af det sammenhold, der er blandt virksomhederne om at tilbyde højtuddannede noget særligt.

Virksomheder sammen om at udvikle

HR-partner Anne Sofie Skou Jessen, Education Esbjerg, fremhæver virksomhedernes engagement i at ville Esbjerg og hinanden.

- De nyuddannede kandidater kommer ikke af sig selv. Vi kan hellere ikke forvente, at dem med rødder i Esbjerg området flytter retur af sig selv. Det kræver mod og vilje til at prøve nyt for at få dem til at kigge Esbjergs vej. Virksomhederne har her valgt at stå sammen om at tiltrække kandidater, som ellers kan være svære at få fat i. I stedet for at udvikle nye medarbejdere på traditionel vis ved at lade dem rotere mellem egne afdelinger har de valgt at udvikle hinandens medarbejdere ved at spille ind med hver sine styrker. Det er et stærkt koncept. Ansøgerne til Co-Bu har overvejende været kandidater fra de store universitetsbyer, og de seks valgte kan nu fortsætte den stejle læringskurve fra studiet ved at lære nye brancher, kulturer og arbejdsopgaver at kende. De skal på en rejse, hvor deres personlige udvikling er i centrum, og hvor de som nyuddannede både vil være sikret et fagligt og socialt stort netværk, siger Anne Sofie Skou Jessen.

Samhørighed skal være Esbjergs styrke

Hos Semco Maritime befinder Thomas Nagbøl Mejlgård, Senior Vice President, People, HSEQ, Marketing & ComEx, og hans ca. 1.600 kolleger sig midt i en omstilling, der skal gøre forretningsområderne olie/gas og vedvarende energiformer lige store.

- Den sorte energi bevæger sig i en mere grøn retning, og markedet bestemmer, hvor hurtigt vores transition vil forløbe. Vi har bæredygtighed højt på agendaen og forventer at få en strategi for området godkendt af bestyrelsen i løbet af sommeren. Det bliver den agenda, Irene kommer til at arbejde med. Som by og som virksomhed er det ekstremt vigtigt at kunne tilbyde relevant uddannelse til fremtidige nøglemedarbejdere. Vi ser det som en investering i produktivitet og diversitet på linje med ethvert andet aktiv. Vi gør det for fællesskabet og den enkelte person, som vi vil udfordre fagligt og personligt.. Co-Bu kræver risikovilje af først og fremmest kandidaten og naturligvis også af de deltagende virksomheder. At seks virksomheder på denne måde går sammen om et graduate-program er ikke set før, det giver samhørighed og ejerskab, og det er måden, vi skal klare os på i Esbjerg i fremtiden, siger Thomas Nagbøl Mejlgård.

Tilbud om et varigt job

Irene Kjærskov, der efter Semco Maritime fortsætter i Sikkerhedsstyrelsen og siden Viking Life-Saving Equipment, og de øvrige fem kandidater begynder i Co-Bu-forløbet 1. september, De er tilknyttet en værtsvirksomhed, home base, der som den første har mulighed for at tilbyde dem en fast stilling efter de to år. Følgende er ansat med værtsvirksomheden nævnt først:

  • Blue Water Shipping: Nicolaj Spang Sørensen
  • Viking Life-Saving Equipment: Frederik Degn Abrahamsen
  • Telesikring: Mathilde Torp Villadsen
  • Sikkerhedsstyrelsen: Arshad Masood
  • Deloitte: Rune Grumsen
  • Semco Maritime: Irene Kjærskov Pedersen

Pilotprojektet vil blive fulgt op af senere runder med deltagelse af flere virksomheder og indtag af flere kandidater, også gerne internationale. De fremtidige forløb vil blive fastlagt løbende. Læs mere og følg med i Co-Business Graduate Program på Co-Bu.dk.

Yderligere informationer:

HR Partner i Education Esbjerg Anne Sofie Skou Jessen, tlf. 23 36 76 02

Sekretariatsleder i Education Esbjerg Erling Petersson, tlf. 22 35 37 38

På vedhæftet billede er:

Irene Kjærskov Pedersen, kommende Co-Bu Graduate

Thomas Nagbøl Mejlgård, Senior Vice President, People, HSEQ, Marketing & ComEx, Semco Maritime

Nøgleord

Kontakter

HR Partner i Education Esbjerg Anne Sofie Skou Jessen, tlf. 23 36 76 02

Sekretariatsleder i Education Esbjerg Erling Petersson, tlf. 22 35 37 38

Billeder

Irene Kjærskov Pedersen, kommende Co-Bu Graduate

Thomas Nagbøl Mejlgård, Senior Vice President, People, HSEQ, Marketing & ComEx, Semco Maritime
Irene Kjærskov Pedersen, kommende Co-Bu Graduate Thomas Nagbøl Mejlgård, Senior Vice President, People, HSEQ, Marketing & ComEx, Semco Maritime
Download

Links

Information om Education Esbjerg

Education Esbjerg
Education Esbjerg
Niels Bohrs Vej 6
6700 Esbjerg

75123744

Education Esbjerg er etableret i januar 2020 med den vision at tiltrække og fastholde flere unge i Esbjerg. I samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommune igangsætter og understøtter Education Esbjerg initiativer, der i bred forstand skal gøre Esbjerg til en attraktiv by at bo i, uddanne sig og leve i. For at sikre vækst og velfærd i området har Education Esbjerg identificeret 5 indsatsområder:

Etableringen af et fyrtårn - et fysisk vartegn - som er unikt og markant, og som skal rumme uddannelser med fremtidens læringsmiljøer, en international dimension og et banebrydende samarbejde med erhvervslivet;

Uddannelsesudbud – der skal sikre nye relevante og attraktive uddannelser til byen samt skabe smidigere veje gennem uddannelserne;  

Esbjerg som førende i erhvervssamarbejde – Education Esbjerg virker som bindeled for en tæt virksomhedskontakt under uddannelsen gennem bl.a. studiejobs, mentorordninger, praktikophold og jobgaranti;

Unge fokus og involvering – unge skal være ambassadører for Esbjergs turn-around. Og unge skal have indflydelse og ansvar i Esbjerg. Et første og unikt eksempel er etableringen af Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, der ikke findes magen til herhjemme;

Branding – De gode uddannelses- og karriereveje, erhvervssamarbejdet, det nære og personlige studiemiljø skal bindes sammen i en stærk fortælling om Esbjerg.

Læs mere om Education Esbjerg på https://www.educationesbjerg.com/.

Følg pressemeddelelser fra Education Esbjerg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Education Esbjerg

ESBJERGS VIRKSOMHEDER VIL REKRUTTERE ARBEJDSKRAFT FRA HELE LANDET I ET NYT AMBITIØST GRADUATE PROGRAM22.12.2020 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Education Esbjerg har indgået et nyt og tværgående samarbejde med flere af Esbjergs virksomheder om at sikre kvalificeret arbejdskraft til byen. Det skal ske gennem et graduate program, hvor nyuddannede i løbet af to år kommer til at arbejde på tværs af tre virksomheder. Viking Life-Saving Equipment, Blue Water Shipping, Telesikring A/S, Deloitte og Semco Maritime er blandt de virksomheder, der i programmet står sammen for at sikre den fremtidige udvikling. Til februar næste år vil de første kunne ansøge om at blive en del af programmet med opstart i efteråret 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum