Education Esbjerg

Statsministeren i Esbjerg – jurauddannelsen er godkendt

Del
Statsminister Mette Frederiksen kom i dag til SDU i Esbjerg med rigtig gode nyheder – Jurastudiet kommer til Esbjerg 1. september 2023.

Esbjerg Kommunes Borgmester Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over, at SDU’s ansøgning om at udbyde jurauddannelsen i Esbjerg nu endelig er godkendt. Uddannelsen er af afgørende betydning for det lokale erhvervsliv, store advokatvirksomheder, de mange offentlige styrelser og kommuner i både Esbjerg og resten af Sydvestjylland.

”Jeg er superglad for, at det nu er lykkes at få jurauddannelsen til Esbjerg.  Det har taget mange år, og uden en meget ihærdig og vedholdende indsat fra byrådet og de lokale folketingsmedlemmer samt en meget stærk opbakning fra SDU, kommunens virksomheder og Education Esbjerg var det aldrig blevet til virkelighed”, udtaler Jesper Frost Rasmussen.

Også Lone Saaby, ny direktør i Education Esbjerg, er begejstret for den brede lokale opbakning og særligt samarbejdet med SDU. Hun glæder sig nu til, i fællesskab med SDU, at arbejde på, at den nye jurauddannelse i Esbjerg bliver attraktiv at søge til for kommende studerende fra hele landet.

”Nu går vi ind i næste fase, hvor vi skal give jurauddannelsen et løft og forankre den lokalt – så den er tilpasset virksomhedernes behov, både private og offentlige. Der er allerede nedsat en gruppe af dedikerede lokale virksomheder og repræsentanter fra offentlige arbejdsgivere, der arbejder tæt sammen med universitetet for at sikre, at de nye studerende får en unik uddannelse af høj faglig kvalitet. De nye studerende får tæt kontakt og mentorer fra lokale virksomheder allerede fra starten af uddannelsen. I løbet af uddannelsen intensiveres parløbet, så de studerendes personlige og faglige udvikling bliver helt unik. Det er det helt særlige Esbjerg uddannelseskoncept, der vil blive tilført uddannelsen”, siger Lone Saaby.

Det er ikke kun jurauddannelsen, der kommer til Esbjerg – også diplomuddannelsen i SKAT kommer til byen og kan byde studerende velkommen på UC SYD. Det er endnu et vigtigt skridt for Esbjerg da Skattestyrelsen i 2021 udsendte en meddelelse om, at de over de kommende 3 år skal ansætte 3.000 nye medarbejdere på landsplan. Etablering af nye skattecentre - herunder et i Esbjerg - og naturlig afgang er årsagen.

”Det er vigtigt, at diplomuddannelsen i skat nu er godkendt til udbud i Esbjerg for at sikre, at Skattestyrelsens afdelinger i Ribe og Esbjerg har adgang til kvalificeret arbejdskraft. De nye skattemedarbejdere skal hurtigt opkvalificeres til specialister indenfor netop de skatteområder, de arbejder med her. Kvalificerede medarbejdere til Skat er vigtigt for alle os, der som borgere og virksomheder er i kontakt med Skat”, siger Lone Saaby.

Det er desuden vigtigt, at der allerede nu er en tæt dialog med de lokale uddannelsesinstitutioner om at åbne endnu flere uddannelser i Esbjerg.

Yderligere kommentarer kan hentes ved:

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg: mobil: 41 26 17 48

Jesper Frost Rasmussen, Borgmester Esbjerg Kommune: mobil 27 24 18 00 

Faktaboks:

Alle nye uddannelser og nye uddannelsesudbud skal prækvalificeres. Først derefter kan uddannelsesinstitutionerne udbyde dem.

Prækvalifikationen skal sikre, at den nye uddannelse/det nye udbud er relevant for arbejdsmarkedet og dækker et behov i det samlede uddannelsesudbud. Til at rådgive ministeren på området er der nedsat et rådgivende udvalg: "Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser" (forkortet: RUVU).

Nøgleord

Billeder

Information om Education Esbjerg

Education Esbjerg
Education Esbjerg
Torskekaj 1
6700 Esbjerg

http://educationesbjerg.com

Education Esbjerg er etableret i januar 2020 med den vision at tiltrække og fastholde flere unge i Esbjerg. I samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommune igangsætter og understøtter Education Esbjerg initiativer, der i bred forstand skal gøre Esbjerg til en attraktiv by at bo i, uddanne sig og leve i. For at sikre vækst og velfærd i området har Education Esbjerg identificeret 5 indsatsområder:

Etableringen af et fyrtårn - et fysisk vartegn - som er unikt og markant, og som skal rumme uddannelser med fremtidens læringsmiljøer, en international dimension og et banebrydende samarbejde med erhvervslivet;

Uddannelsesudbud – der skal sikre nye relevante og attraktive uddannelser til byen samt skabe smidigere veje gennem uddannelserne;  

Esbjerg som førende i erhvervssamarbejde – Education Esbjerg virker som bindeled for en tæt virksomhedskontakt under uddannelsen gennem bl.a. studiejobs, mentorordninger, praktikophold og jobgaranti;

Unge fokus og involvering – unge skal være ambassadører for Esbjergs turn-around. Og unge skal have indflydelse og ansvar i Esbjerg. Et første og unikt eksempel er etableringen af Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, der ikke findes magen til herhjemme;

Branding – De gode uddannelses- og karriereveje, erhvervssamarbejdet, det nære og personlige studiemiljø skal bindes sammen i en stærk fortælling om Esbjerg.

Læs mere om Education Esbjerg på https://www.educationesbjerg.com/.

Følg pressemeddelelser fra Education Esbjerg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Education Esbjerg

Jubel i Esbjerg over nye uddannelser17.1.2023 09:44:33 CET | Pressemeddelelse

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt tre nye uddannelser, som skal ligge i Esbjerg med det formål at sikre fremdrift for bl.a. den grønne omstilling og SKATs fremtid. De godkendte uddannelser er diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik, der udbydes gennem Aalborg Universitet, kandidatuddannelsen i idræt og sundhed, der udbydes gennem Syddansk Universitet, samt professionsbacheloren i skat, der udbydes på UC SYD.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum