Lolland Kommune

Entreprenør fundet til renovering af Axeltorv

Del

Der er nu fundet en entreprenør til renoveringen af Axeltorv i Nakskov. Renoveringen bliver en opgave for entreprenørvirksomheden JHH Entreprenør ApS, der indtager torvet i september i år. Hele torvet forventes færdigt i sommeren 2023.

Lolland Kommune og JHH Entreprenør ApS underskrev i sidste uge kontrakt på hovedentreprisen på renovering og ombygning af Axeltorv i Nakskov. JHH Entreprenør ApS er en velkonsolideret entreprenørvirksomhed fra Rønnede med mere end 20 års erfaring inden for entreprenørarbejde. JHH Entreprenør går i gang med anlægsarbejdet i september i år, og hele torvet forventes færdigt i sommeren 2023.

Formålet med at renovere Axeltorv er at omdanne det fra hovedsageligt at fungere som vej og parkeringsplads til at blive et mere levende og inviterende byrum, som understøtter aktiviteter, arrangementer, byliv og fællesskaber. Det nye torv indrettes, så det kan rumme mange forskellige arrangementer og begivenheder året rundt, men også fungere som et smukt og funktionelt opholdsrum i hverdagen, samtidig med at en begrænset biltrafik fortsat er mulig på de gåendes præmisser.

Borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over, at arbejdet nu går i gang:

”Jeg er rigtig glad for, at vi er nået hertil, at vi står lige over for, at maskinerne kan komme i gang på torvet. Projektet har været længe undervejs, og det er blevet drøftet grundigt, både af borgerne i byen og af politikerne i Byrådet. Jeg er ikke i tvivl om, at det nye torv bliver en attraktion og dermed til gavn og glæde for butikkerne, og alle der gerne vil have flere oplevelser i bymidten.”

JHH Entreprenør går nu i gang med at udarbejde en tidsplan for det kommende års arbejde. Renoveringen planlægges, så ikke hele torvet er gravet op på samme tid, men derimod opdeles i mindre etaper for at minimere generne for de nærmeste naboer.

”Det kan ikke undgås, at det vil rode og larme lidt i de måneder, renoveringen står på. Sammen med entreprenøren vil vi dog gøre vores bedste for at minimere generne for torvets naboer så meget som muligt. Blandt andet vil der blive taget hensyn til udeserveringen i sommermånederne og julehandlen i december. Vi vil inden sommerferien invitere Axeltorvs butiksejere, restauratører og beboere til et orienteringsmøde, hvor vi vil give lidt mere præcis information om det videre forløb”, udtaler programdirektør for Nakskov 2030 Tim Jeppesen.

Torverenoveringen blev sendt i udbud i starten af marts, hvor fem entreprenørvirksomheder var indbudt til at afgive tilbud på opgaven. Efter udbudsrunden stod det klart, at det blev JHH Entreprenør, der kunne skrive under på kontrakten til en værdi af 14,6 mio. kr. for udførelse af entreprisen.

Entreprisen omfatter udover belægningsarbejder på omkring 4.500 kvm også etablering af siddepladser samt plantning af træer på torvet. Herudover renoveres Badstuestræde og Farverensstræde med nye belægninger magen til den, der i forvejen findes i mange af sidestræderne til Søndergade og Vejlegade.

Fakta om torverenoveringen

  • Projektet har et samlet budget på 24 mio. kr. Ud over kontrakten med JHH Entreprenør ApS vil der komme udgifter til bl.a. restaurering af rytterstatuen af Christian X, etablering af ny belysning, byrumsinventar, rådgiverydelser samt arkæologiske undersøgelser på torvet.
  • Landskabsarkitekt på projektet er SLA Arkitekter. Rådgivende ingeniør er NIRAS.
  • Projektet gennemføres som en del af Nakskov 2030, der er partnerskab mellem Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Realdania. Partnerne har samlet afsat 150 mio. kr. til at løfte Nakskov og området omkring til glæde for borgere, besøgende, erhvervsdrivende og hele Lolland. Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehovedet og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.

Nøgleord

Kontakter

Tim JeppesenProgramdirektør for Nakskov 2030

Tlf:40 89 41 24

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lollands Sydkyst – en turistdestination i international topklasse20.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i år 2030? Og i 2050? Hvor skal der være badestrand, overnatningstilbud, butikker og restauranter? Og hvordan får vi det hele til at spille positivt sammen på tværs af både nye og eksisterende by-, havne-, natur- og strandområder? Det og meget mere sætter en ny strategisk udviklingsplan for Lollands sydkyst en ny retning for. Planen er netop behandlet i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Lolland Kommune og vil være på byrådets dagsorden den 25. maj 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum