Klimabevægelsen i Danmark

Enhedslisten og Alternativet vil tvinge Københavns Kommune til at købe grønt

Del

En intern CO2-pris skal anvendes, når der skal købes ind. Det skal tvinge kommunen til at tage de klimarigtige valg, når der købes ind.

Line Barfod, Enhedslistens Overborgmesterkandidat i København. Kreditering: Katinka Klinge
Line Barfod, Enhedslistens Overborgmesterkandidat i København. Kreditering: Katinka Klinge

Klimabevægelsens hovedanbefaling til lokalpolitikerne er en intern CO2-pris på alle indkøb og investeringer. Det skal omdanne indkøb for mere end 382 milliarder kroner årligt fra sort til grøn. Klimabevægelsen fører i øjeblikket kampagne omkring anbefalingen på detsidstevalg.dk, hvor vælgere kan spørge deres lokalpolitikere om de vil arbejde for klimaet de næste fire år.

I København har Enhedslistens overborgmesterkandidat, Line Barfod, taget anbefalingen til sig, og vil nu fremsætte forslag om en indførelse af en intern CO2-pris i borgerrepræsentationen. I et interview i Dagbladet Information forklarer Line Barfod hvad formålet med den interne CO2-pris er:

"En intern CO2-afgift i Københavns Kommune skal føre til, at man regner indkøb, som om der var en CO2-afgift på. Hvis kommunen med sin kæmpe indkøbsmuskel begynder at efterspørge produkter med meget mindre CO2-udledning, så kan det være en måde at få omlagt produktion på."

Den samme opfatelse har man i Middelfart, hvor borgmester Johannes Lundsfryd Jensen fra Socialdemokratiet, også arbejder med en intern CO2-pris, og i Aarhus, hvor Byrådsmedlem Liv Gro Jensen fra Socialistisk Folkeparti netop har sendt et forslag til byrådsbehandling om at indføre en intern CO2-pris. Liv Gro Jensen skriver i forslaget at:

"Vi vil med dette forslag lave en tilføjelse til en i forvejen ambitiøs politik. Med en intern CO2 afgift vil det blive nemmere og mere gennemskueligt at vægte klima lige så højt som pris ved indkøb og udbud."

Klimabevægelsen er glad for at bidrage til at give byrådskandidater rådgivning og bud på effektiv klimapolitik. Særligt i København er dette vigtigt, da det er landets største by og CO2-udleder. Nu er håbet at endnu flere lokalpolitikere kommer med ombord, for tiden er ved at løbe ud. Sekretariatsleder Frederik Roland Sandby forklarer:

"Vi har brug for et kursskifte i København, hvis hovedstaden skal meldes ordentligt ind i klimakampen. Det er meget tydeligt, at både Enhedslisten og Alternativet er indstillet på dreje på roret. I Klimabevægelsen håber vi på at flere partier tilslutter sig dette gode forslag, som skaber målbare CO2-reduktioner i dag. Det er livsnødvendigt at København sadler om, da kommunen kan bidrage stort til at redde fremtiden, og det er særligt vigtigt, da Christiansborg stadig nøler."

Mere end 1.000 lokalpolitikere ønsker en intern CO2-pris

På detsidstevalg.dk er Klimabevægelsen, som del af Klimakoalitionen for KV21, med til at vise hvilke politikere, som netop ønsker at indføre en intern CO2-pris. På hjemmesiden kan vælgerne spørge deres lokalpolitikere direkte om den interne CO2-pris, og det er nu mere end 1.000 byrådskandidater, som har svaret ja.

Ambitionen er at få endnu flere kandidater til at sige ja til vælgernes spørgsmål om en intern CO2-pris, sådan at vi officielt kan erklære kommunalvalget til et klimavalg.

Folkets Klimamarch den 6. november

Kommunalvalgets højpunkt løber af stabelen den 6. november, hvor mere end 25 byer deltager i Folkets Klimarch: Valget 2021. Til Folkets Klimamarch vil kravet om at indføre en intern CO2-pris også være i centrum, når tusindvis af vælgere mødes.

Kontakter

Billeder

Line Barfod, Enhedslistens Overborgmesterkandidat i København. Kreditering: Katinka Klinge
Line Barfod, Enhedslistens Overborgmesterkandidat i København. Kreditering: Katinka Klinge
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum