En fremtid med kunstig intelligens, vi kan have tillid til

Meld dig til konferencen som presse ved at tage fat i Troels Rud, kommunikationskonsulent ved ATV, på tlf.: 51854250 eller mail: tr@atv.dk
Vi vil stille skarpt på forklarlig kunstig intelligens med perspektiver på teknologikompleksitet, etik, forretning, brugere og samfund. Ved på bedste tværfaglige vis at koble alle disse blikke på udviklingen af forklarlig kunstig intelligens håber vi at nå frem til en fælles forståelse af best practice – med fokus på practice.
”Forklarlig kunstig intelligens er et fænomen, vi ofte taler luftigt om, fordi det er svært at blive konkret, når det handler om, hvordan vi skaber tillid til teknologien. Tilliden ligger nemlig ikke i den teknologiske løsning, men hos brugeren af løsningen”,fortæller Marie Rørdam Fenger fra Alexandra Instituttet, en af arrangørerne bag konferencen. ”Men vi kan skabe forudsætningen for, at der er tillid til teknologien, og det handler blandt andet om at teknologien skal tilpasse sig brugeren – ikke omvendt. Det går så hurtigt med udviklingen af kunstig intelligens, at vi skal have de forudsætninger ned på et operationelt niveau nu.”
Til at igangsætte diskussionen vil vi præsentere en række ekspertoplæg samt spændende danske cases, der illustrerer, hvordan virksomheder og organisationer bruger forklarlig kunstig intelligens. Casene har fokus på udfordringer og muligheder samt hvilke skridt der er nødvendige for at implementere kunstig intelligens, og som er gennemsigtige og kan forklares.
Du kan bl.a. møde:
Head of Development Peter Christian Damm, Centre for Applied AI, KMD
CTO Lars Maaløe, Corti
Professor Anders Kofod-Petersen, Head of Data Science and Engineering Lab, vicedirektør, Alexandra Instituttet
Professor Thomas Moeslund, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Aalborg Universitet
Professor Thomas Ploug, PhD. Vicehead of Department. Aalborg Universitet
Kommunikations- og videnschef Kim Stensdal, Dansk IT (ordstyrer for dagen)
Professor Brit Ross Winthereik, ITU, Digital Vismand i ATV
Om eftermiddagen faciliterer vi en workshop, som har fokus på muligheder og udfordringer for udvikling og brug af forklarlig kunstig intelligens. Vi samler også de vigtige aktører på området til en skarp paneldebat om, hvordan vi realiserer de danske muligheder, og hvad behovet for viden er hos virksomheder og forskere.
Nøgleord
Kontakter
Lisa LorentzenCommunications Specialist
Kommunikation og Markedsføring
Billeder
Links
Information om Alexandra Instituttet

Åbogade 34 · Rued Langgaards Vej 7
8200 Aarhus N · 2300 København S
+45 70 27 70 12https://alexandra.dk
Arrangører af konferencen:
Alexandra Instituttet, ATV, InfinIT og Center “AI for the People”, Aalborg Universitet.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
DIREC uddeler 27 millioner til AI-forskning4.7.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Digital Research Centre Denmark (DIREC) har netop bevilget 27 millioner kroner til syv nye forskningsprojekter, der udvikler næste generation af AI. Målet er at sikre danske digitale gennembrud, der styrker Danmarks digitale suverænitet.
AI-briller og stemmestyring giver direkte adgang til fejlsøgning i produktionen3.7.2025 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse
Industrimaskiner, der selv retter fejl og samtidig kan oplære nye medarbejdere i, hvordan man bruger dem. Smarte briller med indbyggede AI-assistenter, der gør det muligt at få instruktioner i realtid. Det er nogle af de scenarier, man ser ind i, når det gælder fremtidens produktion.
Vibrationssensor hjælper med at forudsige slid på kostbare maskindele2.6.2025 09:55:38 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheden RUNI har fået testet en løsning med vibrationssensorer for at opdage slid på maskindele i tide. Sammen med Alexandra Instituttet blev forskelle i vibrationer brugt til at identificere problemer før nedbrud.
Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet21.5.2025 13:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Ny løsning fra Ranlev Industri Automation gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny forperson i Security Tech Space20.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Som ny forperson skal Jakob Ellemann-Jensen samle kræfterne på tværs af erhvervsliv, myndigheder og forskning i kampen mod den stigende cybertrussel
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum