PwC

Elektrikere og el-installatører trodser udfordringer og fastholder en stabil indtjening

Del
Elektrikervirksomheder har på trods af inflation og højere materialepriser formået at fastholde en stabil indtjening og endda øget den gennemsnitlige omsætning pr. medarbejder marginalt. Det viser PwC’s brancheanalyse for elektrikervirksomheder.
Jannick Kjersgaard, partner i PwC og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen.
Jannick Kjersgaard, partner i PwC og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen.

Virksomheder i elektrikerbranchen har det seneste år forbedret både den gennemsnitlige omsætning pr. medarbejder og den samlede dækningsgrad. Omsætningen pr. medarbejder er i gennemsnit steget med 5.000 kr. det seneste år, mens dækningsgraden udgør 49 % mod 45 % det foregående år.

Vores brancheanalyse viser, at det totale aktivitetsniveau for elektrikervirksomheder er steget med ca. 10 % det seneste år. Det vidner om, at der fortsat er god aktivitet i branchen på trods af inflation og højere materialepriser, hvilket er yderst positivt. Derudover viser analysen, at elektrikerne og el-installatørerne stadig er godt rustet til fremtidige udfordringer, selvom virksomhedernes soliditetsgrad er faldet de seneste år,” fortæller Jannick Kjersgaard, partner i PwC og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen.

Brancheanalysen for elektrikervirksomheder viser, at soliditetsgraden det seneste år udgør 35 % mod 41 % det foregående år, mens virksomhedernes overskudsgrad er steget fra 4,5 % til 5 % det seneste år.

Vækstforventninger og udfordringer
Ifølge brancheanalysen er virksomhederne fortsat optimistiske trods stigende usikkerhed de seneste år afledt af COVID-19 og Ruslands krig mod Ukraine. Således forventer hver anden virksomhed vækst det kommende år, mens hver femte forventer tilbagegang, og de peger bl.a. på stigende materialepriser som en udfordring. Selvom halvdelen af elektrikerne og el-installatørerne er optimistiske og forventer vækst, oplever branchen også udfordringer. Hele 4 ud af 5 elektrikervirksomheder fortæller, at inflation har haft en negativ effekt på deres virksomhed. 

“Udover stigende materialepriser angiver virksomhederne mangel på arbejdskraft og faldende efterspørgsel fra private kunder som de største udfordringer. Mangel på arbejdskraft udgør den største udfordring for elektrikervirksomheder det kommende år, særligt når det kommer til at bemande stillinger med faglærte elektrikere. Den faldende efterspørgsel fra privatkunder kommer primært til udtryk gennem færre nybyggerier, renoveringer og lignende byggeprojekter,” afslutter Jannick Kjersgaard.

Som konsekvens af høje energipriser har flere private kunder i højere grad efterspurgt ydelser inden for energioptimering i form af solceller, varmepumper, lysstyring mv.

Om brancheanalysen for elektrikervirksomheder
Analysen er udarbejdet på baggrund af de seneste tilgængelige årsrapporter for PwC’s kunder inden for den pågældende branche. Virksomheder, som qua sin størrelse eller som markant afviger fra populationsgennemsnittet og dermed vil kunne påvirke analysen uforholdsmæssigt meget, er frasorteret i analysen.

Nøgleord

Billeder

Jannick Kjersgaard, partner i PwC og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen.
Jannick Kjersgaard, partner i PwC og markedsleder for bygge- og anlægsbranchen.
Download

Vedhæftede filer

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Unge i Herning, Holstebro og Ikast får privatøkonomi på skoleskemaet13.4.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet, og tidlige gældsproblemer kan få konsekvenser langt ind i voksenlivet. Med undervisningsforløbet ’Ung privatøkonomi’ klæder PwC derfor folkeskoleelever i 8. klasse på med forståelse for økonomi, ansvarligt forbrug og personligt lederskab. I april starter tiltaget op i Herning, Holstebro og Ikast.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum