Ishøj Kommune

Ejere kan selv rette BBR-oplysninger fra 1. november

Del

Nu bliver det snart muligt for boligejere i Ishøj selv at rette deres boligs BBR-oplysninger på nettet. Fra 1. november 2018 behøver de ikke længere kontakte Ishøj Kommune

Søvangs Allé i Ishøj.
Søvangs Allé i Ishøj.

Er opvarmningen i huset skiftet fra brændeovn til vandpumpe? Er tagmaterialet ændret? Har huset fået et ekstra toilet? Der kan være mange grunde til, at boligejere har behov for at opdatere oplysningerne om deres bolig i Bygnings- og Boligregistret (BBR), som det er lovpligtigt for alle boligejere at gøre.

BBR indeholder oplysninger om boligens areal, boligtype, antal værelser, tagmateriale, antal toiletter, køkkenforhold og en lang række andre ting. Fra 1. november 2018 bliver det lidt nemmere at opdatere oplysningerne, når Ishøj Kommune åbner for den nye selvbetjeningsløsning ’Ret BBR’ på adressen bbr.dk/ret. Så slipper Ishøjs boligejere nemlig for at ringe til kommunens byggefolk indenfor telefontid eller møde fysisk op i åbningstiden, når de skal have ændret i BBR. I stedet får de adgang til selv at gøre det døgnet rundt.

Mere end 100 BBR-ændringer

Ishøj Kommune har i år fået over 100 henvendelser fra boligejere, der ønskede at få ændret i BBR. Derfor er koordinator for byggesagskontoret i Ishøj Kommune, Syeda Anbreen Safdar, overbevist om, at mange vil få glæde af den nye mulighed for at gøre det selv.

”Det er nemt, og der er intet, man kan gøre galt, da det er os som myndighed, som godkender det indsendte,” siger Syeda Anbreen Safdar. For dem, der foretrækker at ringe på tlf. 43577510, skrive til byg@ishoj.dk eller møde personligt op, vil der stadig være mulighed for det.

’Ret BBR’ fokuserer på almindelige boligejere, det vil sige dem, som ejer et parcelhus, rækkehus, ejerlejlighed eller sommerhus. Ejere kan logge på Ret BBR med NemID, vælge den relevante bolig, se de nuværende oplysninger i BBR og foreslå ændringer til dem. Ændringsforslagene sendes til en digital indbakke i Ishøj Kommune. Når ændringsforslagene er færdigbehandlet af kommunen, får ejeren en opdateret BBR-meddelelse med de ændrede oplysninger.

Fakta: Hvad er BBR?

Bygnings- og Boligregistret (BBR) er et lovfæstet register, der indeholder oplysninger om bygninger, bolig- og erhvervsenheder, tekniske anlæg samt oplysninger om det faktiske energiforbrug i bygninger.

Det er den enkelte ejer, som er ansvarlig for, at BBR er opdateret og retvisende. Forslag til ændringer i BBR indsendes til kommunen. Kommunerne står for den løbende ajourføring af BBR. Ud over indberetninger fra ejerne sker dette især som opfølgning på behandlingen af byggesager i kommunen.

Kontakter

Syeda Anbreen Safdar, koordinator for Byggesag i Center for Byudvikling, tlf. 43 57 75 11 eller syasa@ishoj.dk

Billeder

Søvangs Allé i Ishøj.
Søvangs Allé i Ishøj.
Download
Engsvinget i Ishøj.
Engsvinget i Ishøj.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum