EjendomDanmark

EjendomDanmark parat med fond til brancheformål

Del

Et overskud fra salget af ”Grundejernes Hus” skal geninvesteres til at forbedre rammevilkårene for ejendomsbranchen. Derfor er der sat 35 millioner kroner af i en ny intern fond til kommende projekter, kunne formand Henrik Dahl Jeppesen fortælle på årets landsmøde i EjendomDanmark.

Et enigt landsmøde vedtog torsdag den 22. april, at en stor del af overskuddet fra salget af EjendomDanmarks tidligere domicil på Nørre Voldgade skal ud og arbejde aktivt for branchen.

"Det er god logik, at pengene fra et ejendomssalg skal gå tilbage til branchen. Derfor vil vi bruge afkastet af formuen på at støtte gode projekter i eller omkring vores branche," siger Henrik Dahl Jeppesen.

Der er sat 35 millioner kroner af i en intern fond, som hovedbestyrelsen er blevet pålagt at administrere. Det er meningen, at det er afkastet fra denne formue, som hvert år skal gå til projekter, der over en bred kam er positive for ejendomsbranchen.

"Jeg forestiller mig, at afkastet kan bruges til projekter om alt lige fra digitalisering og bæredygtighed og uddannelse til meget kommercielle projekter, der kan understøtte hele branchen," siger landsformanden.

Bred definition

Landsmødet blev da også enige om en meget bred definition af projekter, som kan nyde godt af støtten, som det altså er hovedbestyrelsens opgave at uddele.

Det drejer sig om:

  • Projekter, der kan skabe fokus på større forståelse for eller bedre rammer for ejendomsbranchens værdiskabelse og rolle i samfundet.
  • Projekter, der kan medvirke til at øge produktiviteten, kompetence eller vidensniveauet blandt relevante personer eller virksomheder i eller knyttet til ejendomsbranchen.

De første projekter ventes at kunne få støtte i løbet af 2021.

EjendomDanmark solgte i 2020 det tidligere domicil på Nørre Voldgade, hvor organisationen har holdt til siden 1936. I dag bor brancheorganisationen til leje i Ørstedhus, som ejes af ATP og ligger på Vester Farimagsgade.

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum