Madkulturen

Efterskoleelever gør deres bedsteforældre kunsten efter

Del
I løbet af efteråret deltager en lang række af landets efterskoler i Den store syltedag. Heriblandt Sundeved Efterskole i Aabenraa, som i denne uge trak i forklædet og syltede til resten af skoleåret.
Den store syltedag på Sundeved Efterskole
Den store syltedag på Sundeved Efterskole

Selvom vinteren venter lige om hjørnet, er en lang række af landet efterskoler i køkkenet for at forlænge sæsonen ved at sylte årstidens gode råvarer, så sommeren varer lige til påske.

Syltning er muligvis en gammel praksis, men bestemt ikke overflødig, netop fordi syltning stiller skarpt på, hvilke råvarer der er i sæson dér, hvor vi bor – og den fornemmelse er nødvendig, hvis man skal leve og spise mere bæredygtigt.

Syltning skal styrke unges køkkenfærdigheder og fornemmelse for sæson

Den store syltedag er en del af projektet Køkkentjansen, som er en indsats, der skal give efterskoleelever øget viden om mad og måltider, håndværksmæssige køkkenfærdigheder og lyst til at gå mere i køkkenet.

20 efterskoler fra Syd- og Østjylland er med i projektet i skoleåret 2019/2020, heriblandt Sundeved Efterskole, i Aabenraa:

“Til Den store syltedag fik eleverne et godt indblik i danske og lokale råvarer, og mulighed for at hanke op i noget, der stille og roligt glider væk fra de danske middagsborde. Elevernes bedsteforældre formåede dengang at få mest muligt ud af råvarerne, mens forældregenerationen ikke har haft det samme fokus i deres madlavning,” siger Peter Koldby Juhl, forstander for Sundeved Efterskole.

Køkkentjansen er et samarbejde mellem Madkulturen og Efterskoleforeningen støttet af Nordea-fonden.

Nøgleord

Kontakter

Peter Koldby Juhl
Forstander
T: 7468 0311
@: PKJ@sundeved-efterskole.dk

Billeder

Den store syltedag på Sundeved Efterskole
Den store syltedag på Sundeved Efterskole
Download
Den store syltedag på Sundeved Efterskole
Den store syltedag på Sundeved Efterskole
Download
Den store syltedag på Sundeved Efterskole
Den store syltedag på Sundeved Efterskole
Download

Links

Information om Madkulturen

Madkulturen
Madkulturen
Maglegårdsvej 12
4000 Roskilde

http://www.madkulturen.dk

Efterskolernes Køkkentjans

Formålet
 med Køkkentjansen er at give unge evner, lyst og mod til at tage vare på mad, måltider, sig selv og hinanden. 

Med projektet sættes der fokus på efterskolernes køkkenpraksis, så efterskolerne prioriterer elevernes køkkentjanser på niveau med den øvrige undervisning. Køkkenets potentiale som pædagogisk madlæringsrum skal udnyttes til fulde og bidrage til at styrke de unges fællesskab og livsduelighed.  

Køkkentjansen er et samarbejde mellem Madkulturen og Efterskoleforeningen støttet af Nordea-fonden.

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye