Huawei

Efter forsidehistorie: Huawei Danmark byder undersøgelse velkommen

Del

For to uger siden bragte en af landets store aviser en artikel, der såede tvivl om Huaweis arbejde med cybersikkerhed i telenetværkene. Nu reagerer Huawei Danmark ved at melde, at virksomheden gerne lader sig undersøge af de danske myndigheder.

"Huawei Danmark byder en hver form for undersøgelse fra den danske regering velkommen, " siger Xukun Ji, VP of Communication for Huawei Danmark.
"Huawei Danmark byder en hver form for undersøgelse fra den danske regering velkommen, " siger Xukun Ji, VP of Communication for Huawei Danmark.

Artiklen, som fulgte med forsidehistorien, henviste til en 11 år gammel rapport, der påpegede, at den hollandske teleoperatør KPN havde haft sikkerhedsproblemer i sin datahåndtering. Artiklen uddrog rapportering fra det hollandske medie ’de Volksrant’, der fortalte om seks kinesiske medarbejdere, som angiveligt skulle have haft ulovlig adgang til KPN-kundedata, og som dermed kunne have lyttet til den hollandske Premierministers samtaler.

Men en vigtig detalje blev glemt i både de hollandske og danske medier – nemlig, at det var KPN og ikke Huawei Netherlands, der havde det fulde og direkte ansvar for de seks medarbejdere. KPN gik også i rette med de Volksrants anklage på sin hjemmeside med ordene, at ingen af KPNs leverandører, har ”’uautoriseret, ukontrolleret og ubegrænset’ adgang til netværk og systemer, og er heller ikke i stand til at aflytte KPN-kunders samtaler eller at se information om opsnapninger. I alle årene har vi aldrig oplevet, at Huawei har stjålet kundedata fra vores netværk eller kundesystemer, eller at de er blevet aflyttet. ”

I danske medier blev der trukket paralleller fra Holland til Danmark og Huaweis rolle som tidligere leverandør til 3G- og 4G-netværkene. Det resulterede i, at regeringen blev spurgt af et folketingsmedlem, om den vil iværksætte en undersøgelse af sikkerheden i det danske tele- og mobilnet, fra da Huawei blev leverandør indtil i dag.

Og det får nu Huawei Danmark til at melde ud, at virksomheden gerne lader sig undersøge af de danske myndigheder. "Eksemplet fra Holland er endnu et i en række af såkaldte ”smoking guns”, som hurtigt har vist sig at være ladt med løst krudt: Masser af bulder og brag– men ingen bullseye. Problemet er, at for hver gang løst krudt bliver skudt af, skabes et røgslør, som udvisker folks tillid til Huawei, " siger VP of Communication Xukun Ji og fortsætter:

"Huawei Danmark byder en hver form for undersøgelse fra den danske regering velkommen. Vi vil gerne have et endeligt svar på, om myndighederne mener, Huawei Danmark har svigtet den danske netværkssikkerhed, ” 

”Hvis undersøgelsen ikke finder bevis for, at Huawei Danmark har optrådt som en utroværdig leverandør, kan vi i hvert fald blive renset for alle anklager om sikkerhedsbrist. Hvis den danske regering stadig vælger ikke at stole på Huawei, må konklusionen være, at det er en ren politisk beslutning. Det har i så fald intet med sikkerhedsspørgsmål at gøre, ” afslutter hun. 

Nøgleord

Billeder

"Huawei Danmark byder en hver form for undersøgelse fra den danske regering velkommen, " siger Xukun Ji, VP of Communication for Huawei Danmark.
"Huawei Danmark byder en hver form for undersøgelse fra den danske regering velkommen, " siger Xukun Ji, VP of Communication for Huawei Danmark.
Download

Information om Huawei

Huawei
Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

For spørgsmål, kontakt venligst Vice President Public Affairs, Communication & Sustainable Development at Huawei Technologies Denmark, Xukun Ji: xukun.ji@huawei.com 

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

Huawei høster anerkendelse fra kunderne i international undersøgelse af ny Cloud-løsning til virksomheder28.5.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Med Wifi-produktet ´AirEngine Wi-Fi 6´ og ´CloudEngine 5 Series Switches´ høstede Huawei anerkendelse fra kunderne ved 2021 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure, hvor virksomheden modtag to ´Customer´s Choice´ priser for disse to produkter i deres nye cloud-totalløsning ´CloudCampus Solution´.

Ny finsk 5G-sikkerhedslov trådt i kraft – markant anderledes end den danske27.5.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I forbindelse med den nye, finske 5G-sikkerhedslovgivning har finske myndigheder 19. maj udgivet en liste over kritiske komponenter i 5G-netværkene. Samtidig har loven indført et nyt overvågende rådgivningsorgan for netværkssikkerhed. Ifølge en ny rapport fra det højt respekterede finske advokatfirma Avance, er den finske model et godt bud på ”best-practice” for andre EU-lande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum