Earth Hour: WWF Verdensnaturfonden opfordrer danskerne til at bruge en time på naturen og biodiversiteten

Naturen og biodiversiteten er i krise. Jordens bestande af vilde dyr er gennemsnitligt faldet med 69 procent siden 1970. 70 procent af jordens økosystemer er delvist ødelagte. Og cirka en million arter er truet af udryddelse.
Udviklingen kræver øget fokus på natur- og biodiversitetskrisen for at sikre handling. Derfor afholder WWF Verdensnaturfonden igen i år Earth Hour, som denne gang finder sted lørdag den 25. marts 2023 klokken 20.30-21.30.
”Formålet med Earth Hour er, at vi tænker over og taler om, hvordan vi håndterer den klima- og biodiversitetskrise, vi står midt i, så vi kan beskytte vores fantastiske planet. Det har faktisk aldrig været vigtigere, end det er lige nu,” siger Mette Boye, miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden.
WWF Verdensnaturfonden forventer, at knap 200 lande markerer Earth Hour. Også en række danske kommuner markerer dagen ved at slukke lyset eller på anden vis hylde naturen og biodiversiteten.
De næste syv år bliver afgørende
Earth Hour kommer i kølvandet på den historiske globale aftale, der blev indgået på FN’s biodiversitetskonference i Montreal i december 2022, som indeholder et overordnet globalt mål om at standse og vende tabet af biodiversitet før 2030 samt beskytte 30 procent af verdens land, ferskvand og havareal i 2030.
”De næste syv år bliver altafgørende for, om det lykkes at bremse udviklingen og vende tab af natur og biodiversitet og samtidig leve op 1,5 graders-målet fra Paris-aftalen for dermed at undgå uoprettelige skader på planeten. Derfor er Earth Hour vigtigere end nogensinde før, fordi dagen handler om at inspirere millioner af mennesker, før det er for sent,” siger Mette Boye.
Tilmeld dig begivenheden på Facebook her.
WWF Verdensnaturfondens forslag til, hvad du kan bruge Earth Hour på:
- Læs en bog, lyt til en podcast eller se en dokumentar for at lære noget nyt om planeten, biodiversiteten eller dyrelivet. Du kan for eksempel streame én af disse fem fantastiske naturdokumentarer.
- Gå en aftentur og nyd den nære natur. Hvis du er rigtig heldig, spotter du måske et dyr eller to, der også er på aftentur.
- Gå på udkig i dit hjem efter produkter, der kan være skadelige for naturen. Måske kan de udskiftes med miljøvenlige alternativer? Kig især efter produkter med mange kemikalier eller plastik, der måske kan erstattes med nedbrydelige alternativer. På WWF's hjemmeside finder du desuden gode råd til at reducere dit generelle forbrug.
- Del din interesse for planeten og biodiversiteten med dine venner og familie. Mind gerne andre om Earth Hour og andre naturemner, der interesserer dig. Din interesse smitter garanteret!
- Meld dig til Danmarks Vilde Haver. Her kan du få inspiration til sjove aktiviteter for hele familien, der gavner biodiversiteten på altanen og i haven.
Om WWF Verdensnaturfonden
WWF (World Wide Fund for Nature) er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF har kontorer i flere end 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. Den danske afdeling, WWF Verdensnaturfonden, blev grundlagt i 1972 af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Læs mere på wwf.dk.
Nøgleord
Kontakter
Christian Skov HansenSeniorpresserådgiver
WWF Verdensnaturfonden
Billeder
Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Se billederne: WWF Verdensnaturfonden udsætter 600 sjældne sommerfugle på Sydsjælland2.6.2023 08:28:35 CEST | Pressemeddelelse
For 200 år siden levede der et stort antal ikoniske dyre- og plantearter på Knudshoved Odde. De fleste er desværre forsvundet. Nu har WWF Verdensnaturfonden genskabt naturen i området, så flere truede og sårbare dyrearter kan klare sig. Formålet er at skabe stærke selvreproducerende bestande.
Nu kan danske virksomheder for første gang sætte videnskabelige mål for deres naturindsats24.5.2023 08:15:29 CEST | Pressemeddelelse
Nu suppleres de videnskabelige klimamål, SBTI, som mange danske virksomheder har tilsluttet sig, med videnskabelige mål for naturen (SBTN). Det er helt afgørende for at løse både klima- og naturkrisen, at virksomhederne nu får mulighed for at tilslutte sig langsigtede mål og forpligte sig til at investere i en fremtid, hvor også naturen har bedre vilkår, mener WWF, der er en af hovedkræfterne bag initiativet.
WWF-rapport: Forskere fandt 205 nye dyr og planter i Sydøstasien i 202222.5.2023 10:27:49 CEST | Pressemeddelelse
WWF Verdensnaturfonden kæmper for at beskytte de mange nyopdagede, ultrasjældne arter og deres levesteder. Men der forsvinder desværre langt flere arter, end vi opdager, lyder det fra naturorganisationen.
Se billederne: H.K.H. Kronprinsessen besøgte løvfrøer i mosen17.5.2023 13:57:16 CEST | Pressemeddelelse
WWF Verdensnaturfonden har etableret et nyt hjem til Danmarks mindste frø, løvfrøen, der mangler naturområder at leve og yngle i. I maj og juni tælles den nye bestand af de fredede løvfrøer op. Den 17. maj fik de mange nye løvfrøer i Geding-Kasted mose besøg af Kronprinsessen, der er præsident for WWF Verdensnaturfonden.
WWF Verdensnaturfonden kræver globalt forbud mod unødvendig engangsplastik som e-cigaretter og bestik16.5.2023 07:49:11 CEST | Pressemeddelelse
Der bør indføres et globalt forbud mod en hel kategori af plastikprodukter, som vi, ifølge en ny analyse, relativt hurtigt og smertefrit kan udfase. Opfordringen kommer fra WWF Verdensnaturfonden forud for FN-forhandlingerne om en ny global plastiktraktat. Naturorganisationen ønsker, at Danmark presser på for at få det globale forbud skrevet ind i traktaten.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum