Djøf

Djøf offentliggør vinderne af seniorkåringen Bedst over 60: “Vi skal hylde de erfarne på arbejdsmarkedet”

Del

Fagforeningen Djøf har i dag offentliggjort de 60 vindere af kåringen ’Bedst over 60’. Bedst over 60 er en kåring af 60 personer over 60 år, der fortjener en hyldest for deres arbejdsliv.

Djøfs formand Sara Vergo fortæller om baggrunden for kåringen:

”Vi er gode til at hylde de unge talenter, men vi skal blive bedre til også at hylde de erfarne på arbejdsmarkedet. Derfor har vi taget initiativ til Bedst over 60. Vi ønsker at sætte fokus på værdien af de erfarne kræfter på arbejdsmarkedet, der på vidt forskellige måder er en vigtig del af at få vores virksomheder, organisationer og samfund til at fungere.”

Sara Vergo fortæller samtidig, at listen er et udtryk for en ambition om, at vi er nødt til at ændre vores syn på alder. For selvom det går rigtig godt med seniorerne på arbejdsmarkedet lige nu, er der stadig en række udfordringer. For eksempel halter vi langt efter vores nordiske naboer, når det handler om at fastholde de erfarne på arbejdsmarkedet, ligesom seniorerne har en øget tendens til langtidsledighed. Og så oplever for mange decideret forskelsbehandling.

”Der er noget virkelig paradoksalt i, at vi på den ene side hæver pensionsalderen og dermed forventer, at vi alle skal arbejde til ganske langt op i årene. Og på den anden side kan konstatere, at erfarne medarbejdere tilsyneladende ikke værdsættes lige så højt som deres yngre kollegaer. Vi mener, at vi skal glæde os over de erfarne og deres kæmpe bidrag til samfundet og arbejdspladserne. Samtidig skal vi gøre, hvad vi kan, for at fastholde dem, der kan og vil blive længe på arbejdsmarkedet. Bedst over 60 er vores bidrag til at give seniorerne en hyldest,” siger hun.

Fakta: Om Bedst over 60-kåringen
Fra 30. september til 21. oktober kunne alle danskere nominere kollegaer eller folk, de kender over 60 år, som fortjener en anerkendelse for deres indsats på arbejdsmarkedet.

For eksempel fordi personen gør en stor forskel for sine kolleger, er en rollemodel på arbejdspladsen, har lavet et inspirerende karriereskift eller fordi personen har leveret en flot indsats over et langt arbejdsliv og fortsat gør det. Kåringen er for alle –ikke kun medlemmer af Djøf.

Alle indkomne nomineringer er vurderet af en jury, som har lagt vægt på mangfoldighed, inspirerende historier, gode rollemodeller og geografisk og faglig spredning.

Juryen består af Djøf-formand Sara Vergo, administrerende direktør Tomas Therkildsen samt arbejdslivspolitisk chef i Djøf, Edith Jakobsen.

Link til Bedst over 60: www.bedstover60.dk


Kontakt: Mediechef Helle Slejborg, hsl@djoef.dk, tlf. 29734743

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum